Last news in Fakti

13 Юли, 2018 09:44 2 999 9

САЩ: Спрете петролните доставки за Северна Корея

  • северна корея-
  • оон-
  • петрол-
  • сащ-
  • доставки

Американците искат незабавно спиране на всички доставки в страната

САЩ: Спрете петролните доставки за Северна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ поискаха от ООН да спре петролните доставки за Северна Корея. Вашингтон внесе документ в Съвета за сигурност на ООН документ, изготвен от американските разузнавателни служби, в който се посочва, че са засекли незаконно прехвърляне на петрол между кораби в открито море.

Съединените щати заявиха, че Северна Корея вече е надхвърлила годишния си лимит за внос на петрол и поискаха от ООН да нареди незабавно спиране на всички доставки в страната. Вашингтон демонстрира своята решимост да продължи натиска спрямо Северна Корея като използва съществуващите икономически санкции, за да я накара да се откаже от ядрените си оръжия.

САЩ обвиниха страната, че нарушава санкциите на ООН за ограничение на вноса на преработен петрол чрез незаконно прехвърляне на петрол между кораби в открито море. В документ, внесен от Вашингтон в Съвета за сигурност на ООН, изготвен от американските разузнавателни служби, се твърди, че това се е случило поне 89 пъти през първите пет месеца на годината.

Според данните в доклада, цитиран от американските медии, дори ако танкерите са носили само една трета от пълния си товар, Северна Корея вече е надхвърлила годишната си квота от 500 000 барела, предаде БНР.

В писмо, придружаващо доклада, Вашингтон иска от Комитета по санкциите да уведоми всяка страна в Организацията на обединените нации, че Северна Корея е извършила нарушение. Тя също отправя искане към комисията да призове за "засилена бдителност" срещу опитите за заобикаляне на санкциите чрез прехвърляне на петрол от кораб на кораб - нещо, което е било запечатано на снимки, направени от разузнавателните служби на САЩ и Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким

    51 2 Отговор
    Абе вие ли ще ми кажете колко петрол да внасям, ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ БИТА КАРТА.
  • 2 Мишо Бирата

    52 1 Отговор
    Е как бе нали Пазарни Принципи ... Свободен Пазар ... Търсенето обуславя Предлагането ... Значи аз имам пари за салам ама Пешо ми наложил "вето" и дудне на магазинерката да не ми продавала ?!?
    Що ???

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Гацо

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мишо Бирата":

    Не е вето а квота. Демек Пешо казва на магазинерката повече от 20 гр. да не ти дава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Морук

    27 0 Отговор
    Ало южно американците спрете им дрогата на тез в северна Америка че хептен пощуряхя
  • 6 Шмекер

    0 17 Отговор

    До коментар #2 от "Мишо Бирата":

    Защото Пешо е забелязъл, че салама който вземаш не е само за лична консумация. Една част от салама тъпчеш с отрова и го подхвърляш на домашните любимци на съседите, въпреки, че си обещал да не го правиш.

    Коментиран от #9

  • 7 никой

    25 1 Отговор
    Повтарям, никой не може да нарежда на Русия, Китай, Иран и пр. свободни държави, със кой да търгуват!!!
  • 8 Ахаха

    9 1 Отговор
    А ШАЩ да спрат да разпространяват хапещи и пясъчни мухи от лабораториите си в Грузия... и куп други зарази от останалине си лаборатории
  • 9 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шмекер":

    А салама на американците дет си го налапал не е ли отровен?
Новини по държави: