Last news in Fakti

14 Юли, 2018 18:37, обновена 14 Юли, 2018 19:00 1 753 0

Скоро изписват децата, спасени от пещера в Тайланд (ВИДЕО)

  • тайланд-
  • пещера-
  • деца

Оцелелите момчета остават под лекарско наблюдение до четвъртък

Скоро изписват децата, спасени от пещера в Тайланд (ВИДЕО) - 1

12-те деца и техният футболен треньор, които бяха спасени от наводнена пещера в Тайланд, ще бъдат изписани от болницата идната седмица, съобщиха световните агенции. Те ще бъдат наблюдавани от лекари, които ще се опитат да предотвратят и евентуалните физически и психологически последици от преживяното.

Всяко от момчетата на възраст между 11 и 16 г. посочва предпочитанията си какво му се яде. В момента те са на строго контролирана диета по медицински причини, след като някои от тях са загубили до 5 кг от теглото си при принудителния подземен престой и захранването им трябва да става внимателно и по точно определен начин в съответствие с хода на възстановяването и конкретното им състояние.

Малките футболисти все още носят предпазни маски срещу инфекции. Според министъра те ще бъдат изписани най-вероятно в четвъртък.

Преди три дни зравното министерство на Тайланд публикува видeокадри от болницата, на които се вижда, че децата са в добро състояние и благодарят на своите спасители и на всички по света, стискали палци за благополучния изход. Младите футболисти изкараха близо две седмици в наводнена пещера, от която бяха извадени със сложна и рискована спасителна операция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА