Last news in Fakti

22 Юли, 2018 19:43, обновена 22 Юли, 2018 20:03 2 229 5

Десетки загинаха при експлозия в Кабул

  • кабул-
  • афганистан-
  • летище-
  • взрив

Шестнадесет души са загинали при експлозията, която разтърси района на международното летище в афганистанската столица Кабул в неделния следобед. От Министерството на вътрешните работи на Афганистан съобщиха и за близо 60 пострадали. Отговорността за терористичния атентат пое Ислямска държава.

Взривът избухна около 17.00 часа местно време (15.00 часа българско), малко след завръщането в страната на вицепрезидента Абдул Рашид Достум. Инцидентът се е случил минути, след като Достум е напуснал летището. Властите допуснаха жертви и пострадали, но първоначално не бяха в състояние да приведат конкретни данни.

Достум беше посрещнат на летището в афганистанската столица като герой. Десетки високопоставени държавни служители и привърженици се събраха, за да го приветстват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСКАТ ДА КАЖАТ ХОМИРИКАНСКА ДЪРЖАВА

    5 1 Отговор
    .....
  • 2 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    Тъй като Афганистан е демократична,суверенна ...държава,с пазарна икономика,това е напълно демократичен и суверенен акт.
  • 3 Кълвач

    3 0 Отговор
    Е , кво правят нашите военни и съюзниците??? За, какво плащаме грешни пари??! Анкета и шкембе войвода да отговаря, кога ще победим..... Най после тия талибани!!!
  • 4 Българи са там

    2 0 Отговор
    В лицето на говнатовци военен контингент. После защо идват МИГРАНТИ .
  • 5 926

    2 0 Отговор
    Само да припомня, че след Сирия тази измет отиде в Афганистан и превзе мините за талк. Един от най-големите износители, а това са много пари. Остава отворен въпросът, защо корпорациите от Европа и САЩ спонсорират ИД купувайки Афганския талк.