22 Юли, 2018 16:26 1 723 0

Взрив на летището в Кабул

  • афганистан-
  • кабул-
  • летище-
  • взрив
Взрив на летището в Кабул - 1
Снимка: АР/БТА

Силен взрив е погърмял в близост до международното летище в Кабул. Това се случва минути след завръщането в афганистанската столица на вицепрезидента Абдул Рашид Достум, съобщава AFP. Към момента все още не е ясен броя на загиналите и ранените.

Достум беше посрещнат на летището в Кабул като герой. Десетки високопоставени държавни служители и привърженици се събраха, за да приветстват завръщането му.

Вицепрезидентът избяга от Афганистан в Турция през 2017 г. заради разследване за изнасилване и тормоз на политически опоненти. Официални обвинения към него не бяха предявени, но след започналото разследване през месец май миналата година, Достум временно напусна Афганистан, а негов представител заяви, че вицепрезидентът е напуснал е отишъл в Турция медицински прегледи и за да се срещне със семейството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: