28 Юли, 2018 23:31 3 780 9

Талибаните на война с ДАЕШ

  • талибани-
  • даеш-
  • афганистан

Групировката се опитва да изземе влияние в Афганистан

В Афганистан е започнала същинска война между талибаните и бойците на групировката ДАЕШ, съобщи РИА Новости.

Бойните действия между тях са ескалирали в средата на юли. В боевете са загинали около 100 души.

Бойните действия се развиват основно в четири провинции. В тях талибаните използват численото си предимство, за да организират нападения срещу джихадистите. От своя страна те отвръщат с терористични атаки.

Конфликтът е започнал, след като поддръжници на Халифата, които са избягали от Ирак и Сирия, са се укрепили в Средния Изток. Те са наложили контрол над потока на незаконно оръжие и наркотици, като така са ограничили традиционните приходи на талибаните.

Наскоро талибаните сключиха краткосрочно примирие с властите в Афганистан. Двете страни търсят все повече начини за диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    5 2 Отговор
    След победата над алабаланатогей наркодилърите, победоносните талибански войски, що да не унищожат и дадеш!
  • 2 Червен еврейски интернационал

    12 2 Отговор
    Колко лесно щеше да се справи Хитлер с тези мутанти а ма нали накърни интересите на руските и американските евреи......

    Коментиран от #3

  • 3 Пилат Софийски

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Червен еврейски интернационал":

    Как накърни Хитлер интересите на евреите? Няма такова нещо. Хитлер е станал слуга на такива интефеси. Целта на ВСВойна е била да се у ищожат максимално повече хора, а останалите да се поробят и да служат на малък елит. Същото, като Римската империя, Третия райх, ИДИЛ Халифата.... И Хитлер изпълнява мисията си. Глупостите за съветските ресурси са за медиите. Около Сталин всичко е било евреи. Около Хитлер повечето. Целта е била да стане война и да се самоизтрепят повече хора. Затова и са така усърдни бомбардировките над София, други градове... защото целта е смъртта на хората, а ресурсите ги владеят евреите. Те назначават послушковци като Филип Димитров, Стоянов, Меркел, Борисов и те гласуват концесии като със златото ни, подаряват го на частни лица и корпорации. С петрола, шистата, ... е същото. Къде видя геноцид срещу евреите, след като и през ВСВ навред евреи диктуват правилата? Застраховането, банките, кредитите, концесиите, навсякъде го обсеват, с благословията на държавна администрация. Но не спряха да се изкарват жертва на Хитлер, а ге го издигнаха на власт. Те ни вмъкнаха чрез Симеон в ЕС, ликвидиран суверинитет, слуги на Брюксел, колониална местна бюрокрация.... Нищо добро не ни донесе това.

    Коментиран от #6, #7, #8, #9

  • 4 член на НАТО

    7 0 Отговор
    Ама там нали победихме!
  • 5 Ко речи?

    8 0 Отговор
    Публикувано във Факти: "Те са наложили контрол над потока на незаконно оръжие и наркотици, като така са ограничили традиционните приходи на талибаните."

    Кой каквото да ти говори, знай че става въпрос за пари.
  • 6 JPower

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пилат Софийски":

    Евреи са ми казвали..""" Ние знаем,че България ни спаси от Хитлер""" Аз им казам"" Добре, а вие с какво помгнахте после на България?????"""......тоя въпрос направо ги УБИВА....:)))))
  • 7 Много си във филма

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пилат Софийски":

    Не спомена нищо за извънземните. Те какъв интерс са имали и имат ли договор с евреи или масони?
  • 8 Чинга чук

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пилат Софийски":

    Прав сте ! Но че А.А Хитлер е избил милиони евреи ,но Само бедни хорица също е вярно!
  • 9 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пилат Софийски":

    Пи ли си магнезия?
Новини по държави: