Last news in Fakti

26 Юли, 2018 18:49 1 802 3

Франция иска отстъпки от САЩ

  • франция-
  • търговия-
  • сащ

Париж настоява за повече разяснения по въпроса

Франция иска отстъпки от САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Франция се нуждае от разяснение за мерките, които са били договорени от президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер. Това обяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

Той подчерта, че се противопоставя на всеобхватно споразумение за търговията със САЩ.

„Ние винаги сме твърдели, че търговска война трябва да бъде избегната. От такава ще има само губещи. Ние трябва да се върнем на масата за преговорите с американците, когато става въпрос за търговия. Преговорите обаче трябва да се проведат спокойно и без натиск“, заяви Льо Мер.

Той настоя селското стопанство да остане извън обхвата на дискусиите. Льо Мер припомни, че Европа има своите норми, които целят да защитят потребителите и околната среда.

По време на преговорите с Юнкер, Тръмп призова за падането на всички търговски мита между двете страни. Франция се надява на жест на добра воля от САЩ спрямо наложените повишени мита. Предстоят и нови търговски договаряния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а бе

    4 0 Отговор
    как така франция не знае какво е договорил юнкер ??? та юнкер би трябвало да има поставени ЯСНИ граници от страните в ес до къде може да се простира а не тоя пияндурник да решава на своя глава неща засягащи целият ес !! наистина трябва ад се въведат електронните референдуми като средство за управление на ес и на България и тогава няма да имаме нужда от политици които ПРОДАВАТ интересите на избирателите без да са упълномощени !

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "а бе":

    Няма как Юнкер да договори абсолютно нищо без съгласието на страните членки, особено Франция и Германия. Силно се надявам французите да отстояват това което говорят. Аз мисля, че няма да се съгласят на такава всеобхватна безмитна търговия. Няма как да стане
  • 3 прУстакоФ

    0 0 Отговор
    Ами добре.Ако пък не получи-здраве да е!То е ясно за какво плачка!И на мен не ми е драго да купувам френски,примерно картофи в нашите магазини,но-c'est la vie!За всеки случай-друг път да не се таралежи като кокер шпаньол!И какво друго?А,да!Да се прави на ощипана и щастлива:
    https://www.youtube.com/watch?v=Wzkz9IABhPk
Новини по държави: