Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 09:13 1 226 6

САЩ може да въоръжат сирийската опозиция

  • сирия-
  • хомс

Над 100 убити за ден в град Хомс

Говорител на американския държавен департамент не изключи възможността за оръжейни доставки от Съединените щати за сирийските бунтовници, които се борят срещу президента Башар Асад. Изказването дойде, след като стана ясно, че през миналата година съюзникът на Асад - Русия, е увеличила продажбите на оръжия за Дамаск до 1 милиард долара.

Сирийската армия e убила повече от сто души през изтеклото денонощие при бомбардировки на град Хомс и в провинция Идлиб, съобщи Ройтерс, като се позова на опозиционни активисти. Действията на силите за сигурност бяха характеризирани от опозицията като „убийствени” и „нарушаващи човешките права”.

В Сирия близо година не спират антиправителствените протеси. По данни на ООН, в сблъсъците са загинали 5,4 хил. души. Сирийските власти заявяват, че при размириците са били убити 2 хил. военни и сътрудници на силите за сигурност. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 1 Отговор
    журналистите някак си "забравиха" да уточнят че "опозицията" - това са всъщност наемници от африка, азия, има и славяни, половината от които дори не говорят местния език.... интересно е, че когато законна власт унищожава въоръжени групировки на своята си територия, западните медии представят това като - "нарушаване на човешки права"!
  • 2 :-)

    0 0 Отговор
    До руснака: Всъщност опозицията са 18-20 годишни младежи борещи се за правата си. Гледай повече новини преди да приказваш. А такива психопати като Асад трябва да се разкарват от власт още по-рано за да не стават кланета. Нито европа, нито света като цяло са си научили урока от Хитлер.

    И още за руснака: Когато наемници от африка и други терористи правят бели се отговаря със SWAT-like операции, а не с минохвъргачки, танкове и тежка артилрия.
  • 3 руснака

    0 0 Отговор
    ти май си прекалил с новините))) тези "18-20 годишни" всъщност са професионални убийци, наемници от цял свят. армията вече на няколко пъти е спирала военни действия, след което тези провокатори почваха да стрелят по тълпи от хора, а в европейски новини веднага изскачат с нови "факти" - Асад стреля по невинни хора! идеята е да махнат Асад и да сложат човека на запада на власт. на никой не му пука за "свобода" или "демократия", всичко е петрол, пари и влияние......
  • 4 :-)

    0 0 Отговор
    Руснак! Ти май не си гледал достатъчно. Ето ти да наваксаш.

    http://cnn.com/video/?/video/world/2012/02/22/ac-marie-colvin-syria-baby-dies.cnn

    Коментиран от #6

  • 5 33333

    0 0 Отговор
    До :-) ти май си готово зомби, аман от такива глупци "демократи" като теб ....... това е поредната манипулация и гадна намеса в политиката на чужда държава, а ти ми вярваш на пропагандни клипчета....
  • 6 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от ":-)":

    @4 хахахха и даваш линк към CNN!!!! хахаххаахха