Last news in Fakti

30 Юли, 2018 19:05 1 555 9

Китай предложи споразумение за свободна търговия на Великобритания

  • великобритания-
  • търговия-
  • китай

Двете страни може да започнат преговори

Китай предложи споразумение за свободна търговия на Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Китай предложи на Великобритания двете страни да започнат преговори за споразумение за свободна търговия след нейното излизане от ЕС, съобщи The Telegraph.

В момента британският външен министър Джеръми Хънт е на посещение в Пекин. Той разговаря с китайския външен министър Уан И, като двамата са постигнали споразумение за повишаване на търговията между двете страни.

„Китайските представители ни предложиха да започнем преговори за споразумение за свободна търговия. Това е нещо, което ние определено ще проучим. Все още обсъждаме подробности“, заяви Хънт.

От своя страна Уан И заяви, че двете страни трябва да защитят световната търговия. Той отново разкритикува търговското поведение на САЩ.

Американската администрация налага мита върху китайски стоки, заради обвинения в кражба на интелектуална собственост, като настоява китайски представители да купуват повече американски стоки.

Уан И подчерта, че САЩ печелят от търговията с Китай. Според него търговският спор трябва да бъде решен в рамките на Световната търговска организация.

Той подчерта, че вратата за диалог е винаги отворена. Китайските власти вече търсят разговор с американски представители. В същото време те търсят сближаване на търговските отношения с Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 1 Отговор
    Пиратите да не мислят да влизат в БРИКС ? Нещо почнаха много да се навъртат наоколо ! Преди 2 години Китай, като един от водещите представители на БРИКС поиска създаване на банка, в която основни акционери щяха да са членките на тази организация (Бразилия, Русия, Китай, Индия, Южна Африка). Великобритания стана първата западноевропейска страна, която подаде пакета от документи, необходим да стане учредителка на Азиатската инвестиционна банка. В средата на март 2015 година пакета от документи за основатели на банката бяха депозирали 27 страни, между които Индия, Сингапур и Нова Зеландия, а Южна Корея и Саудитска Арабия са в процес на преговори за присъединяване.

    Само седмица след това – до 23 март страните се увеличиха лавинообразно, като към АИБ обявиха присъединяване Франция, Германия, Италия, Швейцария, Люксембург, Япония и Австралия. САЩ още коментира защо Великобритания не е съгласувала присъединяването към банката с него.

    Коментиран от #3

  • 2 англетата

    5 1 Отговор
    пак се мислят за хитри и искат да станат входна врата на китайските стоки към ес . понеже ес няма да подпише споразумение за свободна търговия с китайците защото са некоректни то англетата искат да подпишат едновременно с китай и ес и да го играят на търговец като си прибират процента...но не вярвам германия и франция да се вържат

    Коментиран от #5

  • 3 та от 2015

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    до сега са 3 години и нещо не чувам брикс да са дръпнали много. посочи растежа на бвп на брикс и после по отделните членки. направи и съпосставка с растежа и преди и след основаването на брикс а не само да тролиш

    Коментиран от #4

  • 4 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "та от 2015":

    Ами пиши ти за Дълговете на ЕС и колко станаха от как ние влязохме та ? Включително и нашите ? И защо всички държави са на заеми след като са "Клуб на богатите "?!! И от къде идват парите за заеми на всичките тия държави ? Кой е тоя най богат пред когото отделните държави са гола вода ? Замисли се над това и вземи че ми отговори ! Не ми разправяй тука празни приказки !

    Коментиран от #8

  • 5 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "англетата":

    Пиратите изтърваха влака. Китай заедно с Русия усилено строят новият път на коприната. И трасето стига първо /или последна спирка/ ЕС !
  • 6 Макарон

    2 0 Отговор
    Че те и сега внасят безмитно стоки от китай и ги пробутват в ЕС.
    Бърза справка по англисйки портали показва, че предподават китайски боклуци с минимална надценка. В останалите европейски сайтове същите боклуци вървят с едно ДДС нагоре.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 strager

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Колкото повече дългове има една държава толкова по-зависими са тези, които им дават заемите,. По простата причина, че заемите на ниво държави се коментират като инвестиция и тенденция за бъдещи отношения - било финансови или политически.,. по - скоро и двете.
    Китайците са хитри и се опитват да вбият клин м/у УК и САЩ в случай на реален бексит.
    Ще видим
  • 9 Баш майстора

    0 0 Отговор
    САЩ започнаха търговска война с Китай. Тръмп предложи търговски съюз на Великобритания след Брекзит. Сега англичаните се натискат за безмитен съюз с Китай(чудно ми е какво ли ще могат да изнасят в Китай и до колко ще е по-добър договора, отколкото това което имат в момента с ЕС). Или в кабинета на Тереза Мей пият чай с Новичок, или знаят нещо, което никой друг не знае...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания