Last news in Fakti

31 Юли, 2018 14:00 7 930 25

Само Путин печели, ако няма Брекзит

  • владимир путин-
  • русия-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • печели-
  • ес-
  • джереми хънт

Това би зарадвало единствено Путин, смятат в Лондон

Само Путин печели, ако няма Брекзит - 1
Снимка: БТА/ AP

Единствено руският президент Владимир Путин би се радвал на липсата на споразумение с Европейския съюз за Брекзит, заяви новият британски външен министър Джереми Хънт. „Ако приключим без споразумение, това би зарадвало единствено Путин“, каза Хънт в интервю за френското обществено радио „Франс ентер“, предаде БНР.

Имайки предвид руската агресивност, трябва да признаем, че това е много нестабилен момент в историята, каза министърът и даде за пример анексирането на Крим и използването на химическо оръжие по улиците на Англия, говорейки за отравянето на бивш руски двоен агент и двама британци с нервнопаралитичния агент „Новичок“.

Позицията на Франция по тези въпроси е много близка до нашата. Отговорността за сигурността в Европа е в това да запазим и развиваме сътрудничеството между нашите две страни, а не да вървим към разрив, отбеляза той.

При посещението си във Франция - част от първата му чуждестранна обиколка, включваща също Китай и Австрия, външният министър за пореден път изтъкна рисковете, които крие възможността да не се стигне до сделка за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

„Това, което ме тревожи в момента, е реалната опасност от Брекзит без споразумение“, заяви Хънт малко преди да се срещне с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан.

„Британското правителство предложи решение, но се опасявам, че много хора в ЕС смятат, че би било достатъчно да почакат още за промяна в курса на Великобритания. Това обаче няма да стане, а един Брекзит без споразумение би бил трагедия за Европа. Ще има икономически трудности, но ние ще намерим начин да просперираме. Най-много обаче ме безпокои, че това може да промени настроенията на британците към Европа и ще повлияе дълбоко на международното ни партньорство. Това е много, много важен, исторически момент“, каза Хънт на френски.

Тъй като раздялата е планирана за края на март догодина, по график до средата на октомври Лондон и Брюксел би трябвало да постигнат споразумение за условията на „развода си“ и да положат основите на бъдещите си отношения. Преговорите обаче буксуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясновидец

    31 1 Отговор
    Путин е виновен
  • 2 123;)

    3 43 Отговор
    На ингилизите не им пука,какво мисли Путин за Бркзид!!С тая ставилна рубла,възходяща инфация,икономика като на варненските мутри....?!До края на годината,трейдърите очакват последвъщо падане на рублата с 12‰от сегашните нива!!

    Коментиран от #4, #23

  • 3 Алексей

    27 18 Отговор
    Русия и Турция ще получат обратно Източна Европа, на която така или иначе мястото и не е в ЕС, а и самата ЕС не я иска и не се справя.
    Границата на истинското ЕС минава по източните граници на Германия, Австрия и Италия.

    Коментиран от #6, #14

  • 4 И паунда заедно с Рублата

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "123;)":

    A паунда с колко се очаква да падне че и той върви надолу????

    Коментиран от #9

  • 5 Чичо Кольо

    23 1 Отговор
    Аматьорско заглавие на статия
  • 6 Реалист

    9 23 Отговор

    До коментар #3 от "Алексей":

    Отиди на който и да е площад в Хърватия, Чехия, Румъния и почни на висок глас на руски да обясняваш това което си написал. Те ще ти платят "в натуре"
  • 7 Borislav Popov

    33 5 Отговор
    И само Русия пак печели ако има Брекзит ! А бе тия други обвинения имат ли срещу Руснаците. Старата дама запек да има ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123;)

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "И паунда заедно с Рублата":

    За паунда не бери грижа....мен не ме интересува....за последните две години,след ПОСТЕПЕННОТО въвеждане на санкциите,направих 3800$ от разликата в курса!Нали не си мислиш,че Путин не потрива ръце от падането на рублата....той е направил няколко десетки милиона от това!!Целия този цирк е предварително скроен от Русия и Запада.В сеченето на монети,ВСИЧКИ СА РАНИ и са в задкулисна братска прегрътка!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Направил си дръжки!!

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "123;)":

    Може и да си постигнал нещо ама ще е на 4 км в лудницата не тук!
  • 12 Kcaniba

    5 17 Отговор
    само путьо и тръмп печелят от брекзит те и затова го разсипват за да могат да си продават газта по лесно иначе сега им е много трудно с централно управляван ЕС като го разсипят и настава рай за тях и ад за нас европейците това са двама мръсни евреи докопали се до властта в русия и сащ и двамта са нежелани в някои твърде националистически части на Европа и ако съществуваха концлагери те двамата щяха да са там с карирани пижами
  • 13 Бобо

    15 0 Отговор
    Ами нали британците си го на треска ха този брекзит сега пък кой им е виновен, че те не знаят за какво гласуват
  • 14 папус

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алексей":

    Европа е там където са християнските ценности.
    Както е тръгнало ще се окаже, че Източна Европа е по-европейската част от ЕС.
    Така, че ако ни изритат от ЕС, току виж сме се оправили

    Коментиран от #24

  • 15 Бобо

    4 1 Отговор
    Ами нали британците си го на треска ха този брекзит сега пък кой им е виновен, че те не знаят за какво гласуват, изпил е ни глупендери
  • 16 тоя е леко нагъл

    11 0 Отговор
    значи 500 млн европейци да се притесняваме как ще се промени отношението на 50 млн англета ??? защо ми се струва , че трябва да е обратното а ние вече си направихме изводите какви са островитяните и е много по-добре да НЯМА споразумение ....да ги видим тогава как ще го играят търговци англетата като нямат достъп до пазара на ес...а иначе го бяха замислили да са посредници/ врата на китай ,америка и на който и да е друг и да си прибират процента
  • 17 хе хе американски

    12 0 Отговор
    номера...американците за да накарат европейците да им купуват оръжията ги плашат с русия. англетата понеже видяха , че няма да имат достъп до пазара на ес и ще се прецакат решиха да плашат ес ...отново с русия ??? бе защо поне не сменят заплахата с китай защото като икономическа заплаха реалният противник на европа е китай !!!
  • 18 Фани

    0 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Козяк 16

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Фани":

    Е забрави да напишеш името на уж казалия тези думи нобелист-Павлов. Днес няма хонорар!
  • 22 Анатоли 73

    1 0 Отговор
    Смешници
  • 23 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "123;)":

    Да другарю милиционер дай следващият виц и разкажи пак за краха на Русия за 1234 ти път.ама те знаят ли.разкажи им пак обаче си пий и хапчетата че да по весело.
  • 24 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "папус":

    Християнски ценности? Сигурно като семейството? Путин живее без брак с любовницата си. Или грижата за децата? Русия е световен лидер в детската проституция, наркомания и алкохолизъм. Или по защита на човешкия живот? Отново световен лидер в убийствата изпреварва с много следващите САЩ,Колумбия и Мексико. Или може би трябва да сравним доходите? Колко ли хубаво се живее с 3900 рубли пинсия или 6800 рубли заплата при руските цени?
  • 25 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Тези съвсем оглупяха!
Новини по държави: