Last news in Fakti

1 Август, 2018 16:05 3 007 32

ПКК уби жената и детето на турски войник

  • турция-
  • пкк-
  • войник-
  • бомба-
  • кола-
  • бебе-
  • дете-
  • жена-
  • хаккяри

Покушение срещу семейството на военнослужещ

ПКК уби жената и детето на турски войник - 1
Снимка: Hurriyetdailynews

Бомба, заложена на път в югоизточната турска провинция Хаккяри, отне живота на съпругата и детето на турски войник, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на местните власти.

Нурджан Каракая и 11-месечното й бебе са загинали след атаката, зад която стои обявената за терористична организация Кюрдска работническа партия. Загиналата е била омъжена за турски войник. Тя е загинала на място, докато бебето е починало от нараняванията в болница.

Бомба е била детонирана при преминаването на автомобил с цивилни граждани. ПКК е обявена за терористична организация в Турция, в Европейския съюз и в САЩ. Това е поредният кървав епизод от войната между ПКК и турските въоръжени сили.

Полицията е предприела мащабна операция в района, за да залови извършителите на зверството. Каракая и бебето й са пътували да видят турския войник. Говорителят на президента Ердоган – Ибрахим Калън, изказа съболезнования на близките на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без име

    16 25 Отговор
    Турската армия всеки ден убива терористи от пкк, и никой нищо не пише от Бг медийте, но когато е нещо негативно за Турция веднага се отрязва, защо си мислете, че няма да му разкатаят фамилията на пкк тоз път

    Коментиран от #8, #13, #30

  • 2 Иванов

    26 11 Отговор
    Хора сме все пак, докато турският аскер се би в Африн лице в лице с пкк и почти ги избиха терористите, сега пкк напада жени и деца както винаги.. това наистина не е справедливо..

    Коментиран от #4, #16

  • 3 ооо

    25 8 Отговор
    Много правилно, тези пкк са ТЕРОРИСТИ!
  • 4 Един дол дренки

    11 32 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    A какво прави Турция в Африн???
    Някой да ги е канил, ното Асад нито кюрдите са добре настроени към Турция. Да се омитат от там и да се оправят на своя територия.

    Коментиран от #5, #20

  • 5 Иванов

    28 9 Отговор

    До коментар #4 от "Един дол дренки":

    Когато на една държава е заплашена националната сигурност, няма нужда от покана или каквото и да е било, просто въпросната държава трябва да има голяма и силна армия и най - вече президент както се казва като мъж, в случая с Турция, тя се почувства застрашена и предпие офанзива, Турция си решава проблемите, ама ние с толкова братя роми тука какво ще правим

    Коментиран от #10, #17

  • 6 Гост 1

    13 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: урската армия всеки ден убива терористи от пкк''
    Разбирасе че шеги убиват тези терористи.Какво да ги прават ? Думата ТЕРОРИСТ какво означава за тебе ?
  • 7 Муха

    17 13 Отговор
    В България вагонът не беше ли с майки с деца?!
  • 8 Диоген

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Без име":

    Не се пише, защото родните журналисти не четат постоянно местната преса на всички страни и затова пишат, кодто фиксират в кадър или им заръчат шефовете. Ти какво очакваш, всеки ден да пишат подробно кпя баба си глътнала фаса, кой си скъсал брадата в къпините, гонен от ротвайлер, коя си изгубила бикините преплавайки саната....? Като не ти харесва не чети? Впрочем лично не харесвам, което става, но света е пълен с войни. Ердоган воюва с ПКК, чудно ли е тогава, че ПКК взривила бомба?

    Коментиран от #9, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 шегаджия

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Сгига бе? Кюрдите воюваха с ИДИЛ, а Турция се почувствувала застрашена в националната си сигурност? Да не би ИДИЛ да са турци? Доколкото знам са проект подкрепан и от Хезраил и от други. Ми то и нашата беге национална сигурност бе не само застрашена ами направо ликвидирана през 1989 г. когато вместо да избефем София Прайд за управляващи, избрахме бандитите от СДС. от тогава ни няма и като нация. Поне обратните щяха да са ефектни по медиите, а тия ни втелясват и се кефят. Виж ние също сме с рискова нац. сигурност. Боко иска да ни го навре с Шейнгейн. Но от Африка, Ефгенистън и анссдре прииждат милкони НЛОбекти. И като ни го навре Бомо и Цвета в Шенген, тук щд стане Африка. А тпгава няма как да кажеш и копче, нали ГЕРБ гради Българиа и в Шднген сите сме Феймъли. Националната сигурност е сложно нещо. Даже и архангел ГАВРАил, не знае какво означава това.

    Коментиран от #11

  • 11 .......

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "шегаджия":

    Ако не знаеш пкк войова с Турция

    Коментиран от #15

  • 12 Диоген

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Без име":

    Дай си ми Скункса, мерак ми е! Преди това се запитай, колко новини можеш да пфочетеш от световните местни преси и ТВ Чанейлс, после колко статии можеш да напишеш за всяка и сметнк времето! После прибави времето необходимо да напишеш нова статия, щото шефа ти може да не одобри няноя пиперлива за покросителствуващ го индивид от влазтта и от тези 9-10 часа работа, какво ще се получи?! А, сега дай ск ми скункса, да се изфукам пред колегите и колежките в завода, моля!
  • 13 JPower

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Без име":

    Еййй, големи мурафети....вашия модератор е пуснал статията...по цял ден кибичи из турските сайтове и пуска тука само някакви безсмислени новини от туркия. Ся, що пуснал как ПКК трепи башибозуци....ми пусна , за да се зарадваме,че нещо хубаво се е случило в туркия!!!
  • 14 Алексей

    3 12 Отговор
    Атентаторите от гара Буново, както и семействата им бяха затрити до крак.

    Коментиран от #23

  • 15 шегаджия

    4 11 Отговор

    До коментар #11 от ".......":

    Не зная кой е почнал първи, но допреди операцията на аскера по ПКК, няколко години май не се чуваше за мюрдски нападения и актлве? Откак Ердоган пусна операцията, пак се подновиха и ПКК ударите. Затова и не се учудвам на новината. Не харесвам тка войни, но те стават и са факт.
  • 16 Д'мин

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Има клипче в Ю-тубето по време на офанзивата в Африн как славния аскер думка в главите три мадами от пешмерга! Ей така, смело пленничките на колене до една яма, а великите тъпотемести и кривокраки войници, без страх и саможертвено ги застрелва в главата!

    Коментиран от #22

  • 17 Един дол дренки

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Първо не си Иванов а си хасанов.
    И второ тази логика нападам щото мога е от миналият век, когато никой не те иска по-добре си стой на дупето щото рано или късно ще си изпатиш.
    Сирия ще си върне Африн и заедно с Кюрдите ще намерят общ език за стабилен мир. Сирия заедно с Ирак ще узъптят мераците на този ненормалник подкрепяни задкулисно от Иран и Ливан.

    Коментиран от #19

  • 18 Ади ба

    5 4 Отговор
    Как е хубаво само на чужд гръб сто тояги.А каква е истината?Също като Палестина и Израел ,само че ПКК има подкрепата на цял свят но са си тъпи и посегнаха на цивилното население и то пак кюрди.Избиха над 40 000 от техните ,извършиха убийства в западни страни и се намесиха в наркотика ,изобщо много грешки направиха и запада ще не ще ги обяви за терористи.И пусна аскера да се разправи с тях до една степен за да ги озапти и сплаши.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Един дол дренки":

    А какво правят 3-милиона бежанци в Турция и 1 милион бежанци в Европа?!...Сащ създаде хаоса Турция и Европа сърбат попарата...Турция влезе зацда създаде мирна зона в самата Сирия и бежанците да се върнат там
  • 21 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Диоген":

    Според твоята логика Бин Ладин може да взриви кулите,чеченците могат да вземат даскало с деца или театър за заложници,Даиш може да нападне рок концерт в Париж или да прегази цивилни в Лондон????

    Коментиран от #24

  • 22 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Д'мин":

    Много гледаш негативна пропаганда..турчина пленник не убива...

    Коментиран от #25

  • 23 Хасан

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Алексей":

    Тоя атентат беше операция на държавна сигурност..има ги в архивите..целта беше да се създаде обществено антипатия срещу турците и да се оправдае етническата чистка и геницида на който беше подложен турския народ

    Коментиран от #28

  • 24 Един дол дренки

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Според моята логика Турция не е желана от сирийския народ и трябва да се маха от там!!!!!!!!!
    Турция подкрепя ислямистите в Африн и Идлиб време е да се разкара и да не се бърка в чуждата работа. Асад и кюрдите поемат контрола от тук нататъка.
    Утре може други да имат по силна армия от нея и тогава какво правим???

    Коментиран от #26

  • 25 Д'мин

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Ти пък ще кажеш! Много знаеш кво правят истинските турци с такива мелези, като теб!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 JPower

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Пълно е с турски гробища в България, даже веднъж пиках в тях!!!
  • 28 JPower

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Никога не е имало нужда, някой да кара българина да мрази друг народ. Що нямаме такава омраза към другите народи??? Щото сте стадо ортомортодуци!!
  • 29 Един дол дренки

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Хасане искаш да има мир а ни дразниш?!?!?
    Англичаните няма да са вечни, те вече залязват така че пази си задника щото палачинката се върти. Не знам за нас, но ти си първият който ще го отнесе.
  • 30 СЕЛЯНИНА БЕЗ КОЛЕЛОТО

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Без име":

    Ако си войник воювай на фронта с войници, а не да убиваш цивилни и бебета глупако.
    Е сега няма къде да се крие този пишман човекоподобно същество.
    Ще бъде заловен това същество до няколко часа , знам че при тях НЕМА ЛАБАВО .
    Още утре предпологам ще има резултати.
  • 31 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    ердоган ескалира умишлено турско-кюрдския конфликт с политиката си към кюрдите както в турция така и в сирия и ирак.последствията са тотална воина между турци и кюрди.съболезнования за загинлото детенце и жена ,но положението ще дава нови и нови жертви особено сред цивилните.загиват и голям брои турски военослужещи.та на ердогановите фенове ,които сега се правят на големи турски патриоти трябва да им е ясно че които сее вятър жъне бури!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: