Last news in Fakti

5 Август, 2018 11:50 8 577 66

Защо още лети бомбардировачът Б-2?

  • б-2-
  • самолет-
  • сащ-
  • бомбардировач-
  • русия-
  • пво

Американците още разчитат на тези самолети

Защо още лети бомбардировачът Б-2? - 1
Снимка: Shutterstock

Б-2 Spirit със своята маса от 171 тона и с бомбения си товар от 27 тона не е рекордьор сред съвременните тежки бомбардировачи. Безспорно обаче е сред най-скъпите. В строя е от 1988 година, но в Пентагона планират да лети до 2050 година, макар до края на жизнения си цикъл пак ще използва едва няколко процента от потенциала си, а поддръжката му е колосална.

Причината е, че американските военни и политици са уверени в способността на Б-2 Spirit да пробива ПВО на Русия и да нанася ювелирно точни и съкрушителни удари. На самолета е инсталирана т.нар. система за отбранително управление, която информира екипажа за местонахождението на позициите на разчетите на противниковата ПВО и самолетът да може да заобиколи зоните на действие на радарите. Машината може да изпълнява 40-часови полети с дозареждане.

В най-близко време Б-2 ще бъде въоръжен с „дяволски” точната ядрена бомба В-61-12, която вече преминала изпитанията. На самолета ще окачат LRSO – ядрени крилати ракети с голяма далечина. За специални случаи ще бъдат използвани противобункерните В-61-11, чиято цел ще станат командни пунктове и ракетни шахти.

А 14-тонната противобункерна GBU-28 е наричана от летците „бомба на стероиди”. Сега в САЩ се експлоатират 20 броя Б-2, като голямата част от тях са базирани в авиобазата Уайтмън в щата Мисури, пише Блиц. Участвали са в бойните действия в Либия, Ирак и Афганистан, като за целта са прелитали хиляди километри. Б-2 едва ли ще доживее до 2050-те години, защото в Пентагона сериозно обсъждат преминаването на Б-21, които са по-малки по габарити и са по-икономични от другите.

Постепенно се оформя мнението, че „ерата на невидимите” отминава и трябва да се измисли нещо ново. При това не е известно какво ще представляват и на какви физични принципи ще се основават зенитно-ракетните комплекси на противниците на Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид че

    79 22 Отговор
    Тоя "невидим" таралясник може да бъде свален без никакъв проблем от горе-долу модерно ПВО или изтребител. Забележете само къде са ги използвали досега - все срещу държавици с нискотехнологични армии, които не могат да окажат по-сериозна съпротива. Руснаците направо ще ги изядат за следобедна закуска.

    Коментиран от #7, #8, #9, #14

  • 2 гост

    41 6 Отговор
    То дали имат 3 бр. от тоя
  • 3 Бесен пес

    63 12 Отговор
    Този самолет , няма шанс срещу ПВО-то на Русия .

    Коментиран от #5, #6

  • 4 хихи

    44 6 Отговор
    Статията е доста непълна, но за масовия читател би било интересно да научи, че това е първия реализиран гигантски корупционен проект на ВПК в САЩ. Ненужен, неефективен, единичната цена е милиарди долари, а поддръжката е ужасяващо скъпа - изисква специална база за съхранение и може да излита/каца на по-малко от 15 летища в света. Преди няколко години един падна при излитане заради дефектен датчик на стойност няколко долара.

    Има си наследник в днешно време - Ф-35.
  • 5 Куки

    9 28 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен пес":

    Това е Стелт, никой не може да го засече. Какво че измислят Щатите ли? Направете самолета да играе кючек и не ви трябват вашите РЕБове! Като мине и изпраска един гюбек с озвучителна уредба, противника ще умре от завист. За съпровод може да ползувате и Радка пиратка, вървежна е.

    Коментиран от #13

  • 6 Куки

    5 23 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен пес":

    Това е Стелт, никой не може да го засече. Какво че измислят Щатите ли? Направете самолета да играе кючек и не ви трябват вашите РЕБове! Като мине и изпраска един гюбек с озвучителна уредба, противника ще умре от завист. За съпровод може да ползувате и Радка пиратка, вървежна е.

    Коментиран от #11, #17

  • 7 русия е джудже

    17 44 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Военната техника на руските джуджета е допотопна ,а рашка дори не е технологична държава.Тръгнал ватника на другите да се смее...

    Коментиран от #15, #18

  • 8 СссереМ

    17 34 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Абе не знам дали ги хваща,ама с300 и с400 още не могат да го видят,а товарът му е способен да унищожи москва за 15 минути,барабар със пво-тата им.

    Коментиран от #10, #19

  • 9 999

    17 35 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Какъв по-модерен изтребител бе копейко? Руснаците от всичките им 1000 изтребителя,имат най много 60-70 дето да стават за нещо и нито един от тях неможе да засече Б-2 ,а ти антифризаджия ще ни обясняваш как щял да пада.

    Коментиран от #21, #45, #56

  • 10 ОлигУфрен

    40 12 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Абе козяшка подлого, много знаеш кой,какво може да види или унищожи! На голям спец се направи, да не работиш в Пентагона или чистиш WC на Козяк 16!

    Коментиран от #12

  • 11 Бесен пес

    34 8 Отговор

    До коментар #6 от "Куки":

    Абе ма пич , нали тоя самолет е с технологията на ф-117 , който 99-та падна като круша в Сърбия , айде молим ти се стегни се . Времето на бомбадировачите си отиде... едно е да бомбандираш Авганистан или Ирак , друго е Русия .. Виж , Ракетоносците вече това е нещо в което е задължително да се инвестира .. Пускат ти ракета от 1000-1500км и бягат .

    Коментиран от #25

  • 12 Kcaniba

    13 28 Отговор

    До коментар #10 от "ОлигУфрен":

    Когато от малък си закърмен с кърма разредена с бояришинка, това води до олигофрения .....
  • 13 112

    31 8 Отговор

    До коментар #5 от "Куки":

    Стелт-а отдавна не е невидим за руските ПВО. Новите Ф-35 се оказа невидим само за съюзниците от НАТО, но не е и за руснаците.

    Коментиран от #20

  • 14 Потребител 555

    7 23 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Е то ватенките са от най технологичните да знаеш !!! танка Армата няма да го произвеждат защото основните командни възли са внос и те не могат да ги произведат

    Коментиран от #23

  • 15 Гост

    18 9 Отговор

    До коментар #7 от "русия е джудже":

    Ватници, ушанки и тем подобни са РЕСУРСЕН ГИГАНТ който може да опази това що има. А какво остава за леваците като теб освен да джафкат като пинчер по мечка. :) кухар
  • 16 Borislav Popov

    21 6 Отговор
    Самолета на Батман ?!!! Тия все едни такива техники вадят - от комикси ! Ама за много пари ! Не разбраха че футуристичната форма не прави функционалността ! Добре поне че си признават че невидими самолети няма !!!
  • 17 Borislav Popov

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Куки":

    А бе ти в кой свят живееш ? На приказките ? Или гледаш Хари Потър с невидимото наметало ?
  • 18 Borislav Popov

    25 6 Отговор

    До коментар #7 от "русия е джудже":

    Руснаците ще ви дънят като шкембе у дувар ! С тия ваши измислени технологии ! Американските пилоти са много добри - на тренажор !!!!
  • 19 Borislav Popov

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Ти как разбра че не го виждат ? А ф22 раптор - виждат ли го ?Военни източници: Сирия е свалила US F-22 Raptor и крилати ракети „Tomahawk“
    Според американски военни източници сирийската противовъздушна отбрана е свалила един от най-модерните американски самолети – F-22 Raptor и четири броя крилати ракети „Тоmahawk“ със системите S-300, доставени от Русия

    Коментиран от #22

  • 20 гост

    6 15 Отговор

    До коментар #13 от "112":

    Копейко ,ясно е ,че невидими неща няма.Тук говорим ,за разстояние от което можеш да засечеш даден обект и именно това прави стелт-а.F-22 например има най-добрия стелт създаван някога,а СУ-57 има най-лошия стелт създаван някога и е по-лош дори от първия стелт самолет на САЩ Ф-117 и то преди 40г.Всяка една радарна система може да засече стелт ,но обекта ,трябва да мине над радара.Руснаците на този етап могат да засечат Ф-22 например с С400 ,единствено ако Раптора е на разстояние по-малко от 30км.

    Коментиран от #57

  • 21 Borislav Popov

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    То Б-2 има кой да го засече ! Ти недей бра грижа ! То ако беше невидим американците до сега щяха да го използват в Донбас !
  • 22 русия е джудже

    7 19 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Къде ги четеш тея глупости бе ,русофилска подлого ? Ф-22 няма свален и може би никога няма да бъде свален ,още повече пък и с руската допотопна военна техника.Руските джуджета са още в 19 век и САЩ могат да ги прегазят като хлебарки,но нали имат ядрени оръжия милите и надигат глава от време на време.

    Коментиран от #33

  • 23 на първо място с новите машини ще бъдат

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Потребител 555":

    „Серийното производство на най-новите руски танкове Т-14 "Армата" ще започне през 2020 г. Ще бъдат произведени няколко стотин машини“, съобщи източник от руския военно-промишлен комплекс. На първо място с новите машини ще бъдат въоръжени армията на 1-ва гвардейска танкова (с щаб в Одинцово, Московска област) и 20-та гвардейска общовойскова армия на Западния военен окръг (с щаб във Воронеж), както и 8-ма гвардейска общовойскова армия в Южния военен окръг (с щаб в Новочеркаск, Ростовска област).
  • 24 Хххх

    12 4 Отговор
    “...В строя е от 1988 година...” пак непроверни неща, какъв строй от 88, като първото му бойно действие е в Косово през 99-та. Защо им е да чакат 10 години да го пробват, като в началото на 90-те са могли да го използват в Ирак, а не са. И дори някакъв краен модел на прототипа е представен пред много лимитирана публика през юли 1989
  • 25 mediator37

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен пес":

    И на този закачат крилати ракети с голям обсег. Пише го в третия абзац на статуята. Не е Б-2 да долети върху целта и да пуска отгоре й. И тук става дума за 1500-2000км. дистанция до целта.
    Пуска ракетките и те сами си долитат на техните си крилца, а Б-2 Спирит завива наопаки и тръгва да си ходи, без да рискува.

    Коментиран от #34

  • 26 антифризаджия джендър руснак

    7 12 Отговор
    Русия може да засече американски стелт самолети със S400,но от много късо разстояние и в зависимост за какъв самолет става въпрос, но дотогава ,радарните им системи ще бъдат направени на трески.
  • 27 ****

    14 2 Отговор
    Ами нали ако беше толкова невидим този таралясник за руснаците,говедарите щяха да направят разузнавателен самолет по тази технология,които да си лети в Русия свободно без да го засичат,и да си шпионира,ама на практика май излиза,че не е така както се говори,защо не направят един опит да навлезе тази тенекия на вътре в Русия,и после да си говорят.
  • 28 Препиан

    3 6 Отговор
    Повечето от вас пишат пълни глупости. През 1962г край Мексико пада извънземен кораб, точно това, което виждате с малки промени, за да лети с по-ниска скорост............(ние по това време не можем да "издуем" оригинала заради гъстотата на нашата атмосфера и липсата на достатъчно мощни двигатели, които да не променят пропорциите му. Това е първата стелт технология позната на човечеството. В нея е инвестирано неофициално над 2.4 билиона долара. С тази технология първоначално е трябвало да се лети в космоса за ултра кратко време, но е била една изоставена перспектива и технологията е приложена за наземни цели. Мислите ли, че извънземните са по-тъпи от нас!?!? Това, че ние нямаме нужното калорично гориво да подкараме този нашественик на номинална скорост, не означава, че той няма неподозирани за човечеството качества.

    Коментиран от #30, #48

  • 29 Препиан

    3 5 Отговор
    И защо споменавам нямаме двигатели? Ами защото оригиналните 6 двигателя са били неприложими за тогавашните условия и технологии на американците, изисквали са протонно гориво, каквото и до днес стабилно не е измислено (въпреки, че са опитали многократно). Наложило се е да умалят корабът значително и да му сложат реактивни двигатели с вътрешно горене.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Христо Праматаров

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "редовно":

    Този човек е прав. Подобни технологии, и то само за няколко години след военно време е малко странно да са измислени. Да си припомним как сме въртяли манивелите на витловите самолети само преди 7-8 години по време на 2WW. Реактивният двигател и стелт технологията са много далеч от нормалната технологична еволюция по онова време. Определено има нещо, което се пази в тайна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "mediator37":

    Ба ти и анимацията ! То се видя томахавките в Сирия как долетяха ! Даже руснаците си взеха няколко за спомен в музея !

    Коментиран от #46

  • 35 Захарова е траверс

    6 8 Отговор
    Товаришчи какво стана с мега извънземния безаналогов 16 поколение ПАК ДА ?

    На картинките беше много хубав -заклевам се .
    Ако има и анимационно клипче с него направо ще си сипя едно

    Коментиран от #37

  • 36 titi

    0 4 Отговор
    abe ..jivotni /kopeiki i talasimi..neznaetili koi upravlavat sveta balami
  • 37 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "Захарова е траверс":

    „Работи се също и по ПАК ДА и темпът ни устройва. Задачата е самолетът да е готов да полети през 2021 г., но ако всичко върви както в момента, то самолетът ще полети и по-рано” Това е заявил пред журналисти командващият Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев

    Коментиран от #38

  • 38 Захарова е траверс

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Аве Borislav Popov датите служат за нещо ,гледаш ли ги изобщо -тоя цитат е от 2015 г.
    А 2017 проекта е спрян -оснен макетчета и рисунки друго не се е правило по него .Спрян е защото не струва .Ама ти чакай 2021 да излезе
  • 39 123321

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Има вика даже и видео и ни вади анимация тип ну погоди ХАХАХАХАХАХАХА
    Немога просто ,толкова да сте малоумни русофилите е направо отчайващо.Ф-22 никога не е свалян и никой неможе да си позволи да го свали,камо ли руснаците с тяхната техника.
  • 40 Марони

    3 4 Отговор
    Какво му е невидимото?На снимката един Миг-29 го е прихванал!

    Коментиран от #42

  • 41 ти сериозно ли

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Силно се надявам ,да не си толкова тъп колкото изглеждаш.Доказателството ти за свален Ф-22 е компютърна анимация ,качена на първи април.
  • 42 да Винчи

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Марони":

    Марони, кьорав ли си -това е Ф 15 .
  • 43 селянин

    3 4 Отговор
    Тоз Б-2,не свалилиха ли го миналия месец у Сирия със десетина,,калашници,бил летел ниско и станал видим за..калашников 7/62 право у двигатело..изгорел като факла..Тръмп помолил Путин да прибере щатските пилотите,и един..крокодил,,ги откарал в близката база....звучи като виц,ама не е.

    Коментиран от #44

  • 44 Овцевоз от Того

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "селянин":

    Не като виц звучи , а като диагноза .
    В 2 няма в Сирия
  • 45 Реалист1

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Не си чел книжки от доста време. Сърбите събориха Ф117, че тоя ли. И то с Бук. За руснаците не говоря. Никой не знае дали С300 не "вижда" тоя таралясник. Като се случи конфликт, ще разберете. Ф35 го събориха с С200, вадете си извода

    Коментиран от #47, #49

  • 46 СссереМ

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Ти за томахавките не бери грижа,от 60 броя 2 дадоха фира,ами от 26 калибри 11 накрая,а тоя до 2050 бая груз200 ще натрупа,погребално бюро да имаш в матушка под копейки ще останеш.
  • 47 СссереМ

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист1":

    Само че къде,по телеканал Звезда ли?
  • 48 ААА

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Препиан":

    Не знам какво е паднало в Мексико,извън-земни,или метеорологична станция, но знам със сигурност ,че през 1945г. Съюзниците вадят от германски хангар самолет единственият по рода си до тогава ,създаден по системата летящо крило,за преодоляване на противниковите радари,и на всичкото отгоре,удивително прилича по форма на "Спирит"

    Коментиран от #53

  • 49 ти сериозно ли

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист1":

    Акъла ти стига колкото да си вържеш обувките и повтаряш някакви глупости дето си чул недочул.Недей да пишеш коментари по-добре.
  • 50 Империята на лъжата

    10 3 Отговор
    Ушанките освен да лъжат -друго не могат. Един пуснал клипче - очеваден фейк, друг говори за Ф 35 свален , за свалени 200 ракети - това са хора не добре с главата

    от Путин се учат ,и неговите приближени -те са същите -лъжа , лъжа , лъжа и пак лъжа
  • 51 Преброяване на бесните язовци

    7 2 Отговор
    За да има пазар за памперсите. Русофилнята само от една снимка ги оцветява в кафЕво, представете си ако бомбардира някоя базичка на подкрепяните от рошшѝя терористи какво ще е...
  • 52 US Air Force

    4 1 Отговор
    https://www.airforce-technology.com/projects/sr-72-hypersonic-demonstrator-aircraft/

    https://www.youtube.com/watch?v=TBCZoe9WWBA

    PAC-FA да се пробва срещу този самолет
  • 53 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "ААА":

    Въпросния самолет се казва Хортен 229.
    Външно има не мал5а прилика с В 2.

    Обаче Хортен 229 не е бил стелт -по това време радара е бил току що изобретен ,даже повечето страни не са имали радари. И от стелт самолети дори не е имало нужда .
    Самолета Хортен 229 е бил много новаторски за времето си ,изпреварил с десетилетия времето си -възможно е някои идеи от него да са взаимствани при разработката на В 2 ,но не и стелт технологията защото Хортен не е имал такава.

    Коментиран от #54, #55, #65

  • 54 Доктор Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    +1, HO 229
  • 55 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Разбира се че радара е бил изобретен, и е работил в началото на ВС. Най- голямото предимство на англичаните в "Битката за Англия " е именно изобретените вече радари на английският бряг. Само дето в началото германците са се зачудили за какво са тези антени. Немските самолети са били рано и навреме прихващани , и към тях са се насочвали английските самолети , по най-точните маршрути , с което спестеното в резервоарите им гориво ,и време, им е давало чудесно предимство във въздушните боеве. Хитлер е разработвал и ядрено оръжие , и ако се комбинира невидим самолет с атомна бомба - какво би се получило? Може би не му е стигнало времето , или рано е бил спрян.
  • 56 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Задавали ли сте си въпроса къде е Ф117? Защо Б2 са спрени от производство. Защо Ф22 е спрян от производство? Ами ако не можете да отговорите на тези въпроси погледнете статията - "Публикувано във факти.бг: Постепенно се оформя мнението, че „ерата на невидимите” отминава и трябва да се измисли нещо ново". За Ваше сведение Ф117 е свален от въоръжение защото сърбите свалят 2-3 невидими самолета със С125, произведени през 50-те /!!/ години. След обединението на Германия в Бундесвера има няколко МиГ 29. От най-първите модели. При проведени учения се оказва, че радарите на МиГ 29 прекрасно виждат Б2, дори когато лети ниско над земята. И затова те са спрени от производство. Затова се търси нещо ново. Б21 или поправяне на грешката: навлизане в противникова територия, разчитайки на невидимост. Затова сега виждам, че каубойте превъоръжават Б2 с далекобойни ракети. Да стрелят преди навлизането в зоната на ПВО. Нещо, което сега се върши от древния Б52.
  • 57 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Много ми е интересно откъде имате данни за стелта на Су 57. Дайте и ние да ги видим. Реални ли са или са плод на нечия фантазия. Колкото до това, че Ф22 се засича на 30 км се заблуждавате. Вижте на снимките пълния комплекс на С400 и ще си обясните защо. В С400 се използва радар в три обхвата. А в дълговълновият обхват се вижда съвсем ясно всеки "невидим" обект. А ако Ф22 няма помощ от АУАКС, при включен собствен бордови радар, се вижда, като включен морски фар, само че на по-голямо разстояние. Нещо повече всеки руски изтребител от МиГ29 насам е оборудван с топлинна глава за откриване на цели. Дето в американските самолети я няма. Затова сега на В2 поставят далекобойни ракети. За да може, като В52, да стреля извън зоната на ПВО. Защото да разиташ на "невидимост" и да пускаш бомби, като си в зоната на ПВО е самоубийство. И дори да имаш камикадзета в кабината и да си прежалил 2 млрд. пак няма как те да изпълнят бойната задача.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 US Air Force

    1 0 Отговор
    4800 метров в секунду – 230, однако про баллистические цели говорить нет смысла, так как С-400 против американских баллистических ракет бессильна. Дело здесь не в радаре, а в скорости. Согласно техническим характеристикам С-400, она может сбивать цели со скоростью максимум 4800 метров в секунду, в то время как например скорость боеголовки ракеты “LGM-30 Minuteman” равна 7 километрам в секунду, а скорость боеголовки ракеты “UGM-133 Trident II“, которую запускают с подводных лодок, превышает 8 тысяч метров в секунду.
    Третий параметр для всех остальных целей. Он не зависит от скорости, а согласно этому параметру при ЭПР равной 4 м2 дальность радара составляет 390 километров.Теперь, зная дальность радара при одной ЭПР, имея формулу зависимости дальности радара от ЭПР, при помощи очень несложных вычислений, можно найти дальность радара при любой другой ЭПР. Для F-22 Raptor ЭПР равна 40 dBsm что соответствует 0.0001 м2. Это в 40 тысяч раз больше чем для расстояния 390 километров. Учитывая что в формуле расстояние пропорционально корню четвертой степени, чтобы найти расстояние, на котором радар С-400 обнаружит F-22, сначала надо найти корень четвертой степени из 40 тысяч. Он равен 14, а потом 390 надо разделить на 14. В результате получаем что максимальное расстояние, на котором радар С-400 может обнаружить F-22, немножко больше 27 километров.
    Сразу возникает вопрос – 28 километров, это много или мало? Что может сделать F-22 Raptor на таком расстоянии?
    Допуст
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БЛА

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Горе-долу по същото време,върху летящи крила е работил и Джак Нортроп.Та думата ми е , че идеята вече е била ,,във въздуха".
  • 66 Едо

    1 0 Отговор
    РУСИЯ ИМА ДА ВЪРШИ БОЖИЯТА ВОЛЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА ПРЕДИ И СЛЕД ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ НА НАШИЯ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ ИИСУС ХРИСТОС, ЗАТОВА Е ПОД МОЩНАТА БОЖИЯ ЗАКРИЛА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ПИПНЕ.ВСЕКИ НЕЙН ЛЕКОМИСЛЕН ВРАГ, КОЙТО БЪЛВА ГНИЛИ ДУМИ СРЕЩУ РУСИЯ, ЩЕ БЪДЕ ЖЕСТОКО НАКАЗАН ОТ САМИЯ БОГ ВСЕМОГЪЩИ. ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ СЕ МОЛИМ ЗА РУСИЯ, САЩ, ИЗРАЕЛ И ЗА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. АМИН!