Last news in Fakti

7 Август, 2018 14:40 6 242 19

Тръмп със смразяваща заплаха - Август 2018

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Той предупреди, че всеки, който прави търговия с Иран, няма да прави такава със САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди страните по света, че трябва да зачитат връщането на санкциите срещу Иран, съобщи Би Би Си.

Тръмп извади страната си от споразумението за ядрената програма на Иран по-рано през годината. От днес в сила се връщат по-леките санкции срещу страната.

„Санкциите срещу Иран вече са факт. Те са най-острите, които са виждани, като от ноември ще достигнат друго ниво. Всеки, който прави търговия с Иран, няма да прави търговия със САЩ. Аз искам световен мир и нищо повече“, заяви Тръмп в Twitter.

ЕС вече обяви, че ще задейства механизъм, който да защити европейските компании, които работят с Иран.

През ноември в сила трябва да влязат и по-тежките санкции срещу страната.

Много от партньорите на САЩ вече обявиха, че не са съгласни със санкциите. Страната призова те да се спазват от всички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    79 7 Отговор
    Черното демонично мракобесие завладя напълно САЩ.Диктатурата им е чудовищна-няма в историята на човечеството такова нагло и отвратително отношение към целият свят както американското. Надминаха и най-долните диктатури и режими.

    Коментиран от #9, #15

  • 2 onq s konq

    17 48 Отговор
    Ясен и точен УЛТИМАТУМ на Тръмп най-вече към евродържавите - "или си с мен,или против мен"!Та нека си помислят хитрите европейски фирми и концерни-С КОЛКО ИРАНА ТРАБВА ДА ТЪРГУВАТ,ЗА ДА СТИГНАТ ПЕЧАЛБИТЕ СИ ОТ ТЪРГОВИЯТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ПАЗАР?!Явно е дошло времето на ВТВЪРДЯВАНЕ НА ВЪНШНИТЕ ПОЛИТИКИ,ЗАЩОТО АЛЧНИТЕ КАПИТАЛИ СТАНАХА НЕКОНТРОЛИРУЕМИ.А те много добре знаят,че правят милиарди ТОЧНО ОТ ИЗГОДНАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА САЩ,НО...ще опъват ластика докато се скъса.И да е ясно-НЕ СЪМ АМЕРИКАНОФИЛ,но ясно съзнавам,че ако не е Америка да поддържа световния ред и БАЛАНС В СВЕТОВНИТЕ СФЕРИ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ И ИКОНОМИКА,СВЕТЪТ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.А е ясно,че Русия и съмишленици като Иран НЯМАТ КАКВО ДА ГУБЯТ ЗА РАЗЛИКА ОТ БОГАТИЯ ЗАПАД и именно затова са ОСОБЕНО ОПАСНИ.

    Коментиран от #4, #13, #18

  • 3 НКВД

    38 5 Отговор
    Край!! С Макдоналдс бяхте до тук!! Баста няма вече и Кока Кола за вас търговци с Иран!

    Коментиран от #14

  • 4 даааааа

    39 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    И друго е ясно Конче-че между ушите ти има само въздух.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    6 21 Отговор

    До коментар #4 от "даааааа":

    Ако наистина си я докарал до там че да търсиш облекчение за хала си единствено от подобни реплики...жална ти майка:)

    Коментиран от #6, #10, #17

  • 6 Onq s konq

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Нали разбра? много си зле ментак!
  • 7 ЗЕВС

    31 4 Отговор
    Отделните държави все повече приличат на обикновени търговски предприятия, които се конкурират взаимно, ограбват си клиентите, пазарите и инвеститорите и с всички средства се стараят да унищожат всеки, който се противопоставя на техните интереси! В случая, Американския империализъм, се стреми не само към пълно икономическо унищожаване на противниците си, но и към пълното политическо поробване на целия сваят!
  • 8 ****

    33 3 Отговор
    Крайно време е останалият свят да отреже сащ,и да им покажат червения картон,не могат така едностранно да се отказват от сключен договор,и да настояват всички останали да спазват тези им прищевки,тези санкции не вредят на сащ защото те нямат търговски обмен с Иран,вредят единствено на европейските фирми,и точно това е целта на сащ,да пречат на всички останали да се развиват.
  • 9 Ташунков

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо.":

    Добре, ве, аз и без това не търгувам със САЩ, дай да си прекараме с иранците петрол тука да си правим кхемикълс продукция? Ще ни карат с танкери, ние ще си построим цехче за люкарства и ще им плащаме с гущери или евро или каквото искат. Плевнята щеше да носи на гръб Катарски газ в консервк, но огкакто Банова го свали в партер, забрави за какво ни моткаше. Боно пък е верен лскей на Ротшийлдпви и протежетл Валантайн Голд Варм и не пуснаха иранците да ни карат евтин петрол. Марешки пък свали леко цените и картела и политиците го баннаха, че чак верния ротвайлер Ахчичиева го следеюе като кокершпаньол подушил ято пъдпъьъци в листака. Дай да ск уредим една сделчица с иранциге, к без това не търгуваме с чичо Доналд и ще изкяриме за Ролс, като оня ББ, дето играе с Очите? Няма само мафията да кара Ролсосе и Бентлита я. Пхк като не искат ьругите, да не тхруваг с Иран.
  • 10 Ахмак

    17 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Трай коньо , за зелени долари!
    Кон, много си зле,честно.
    Ти наистина ли си ОК, Клоунът от Овалният кабинет, да дава наклон на всички?А утре ако реши да онади женка ти?
    Или ти си нямаш?
    Ма то повечето ГЕРБ-джендъри сте така!
  • 11 Диазепамов

    6 4 Отговор
    Психиатър, 24 часа, неотлъчно до този изпращелия.
  • 12 Барелчев

    16 2 Отговор
    Държава със залежи на петрол, не остава неподмината от Унитед Статес оф Америка. Средства не се пестят.
  • 13 goni

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Извинявай ама да те питам? Евреите имат ли нещо общо?!:)
  • 14 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Че и по-добре за тях !!! Доказано е ,че храната в макдоналдс не става за хора а за кока колата какво да коментираме....Във всяка патрулка в щатите има по шише кола за да имиват успешно кръвта от асвалта при произшествие или престрелка !!!
  • 15 по зло от червената чума няма

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо.":

    Няма по-долно нещо от червената чума (ссср, русия) разсипала и нашата страна. Няма държава имала или имаща близост с това зло, която в момента да е добре. Примери за държави с американско влияние, които и сега съставляват елита на света бол. Крещящ пример е С.Корея подкрепяна от червената чума и Ю.Корея зад която и сега стоят американците. Там дето стъпи червената измет десетилетия няма оправяне след това. Тия изроди избиха милиони в собствената си държава, както и в държави в половината свят. Само те успяха да надминат фашизма!

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    6 2 Отговор
    Рижата пак е пил виагра и се е превъзбудил
  • 17 Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Коментарите ви са екзегетика. Сега ще ви дам ХЕРМЕНЕВТИКАТА. 1) Ще обясня ЩО Е ХЕРМЕНЕВТИКА-Библейски предмет, който се занимава с тълкуване на текст в светлината на Цялата Библия. Това е т.н. ПОГЛЕД НА ОРЕЛА, който ти дава цялата картина. Без това не може. А екзегезата се занимава с четене на конкретен стих или пасаж, след което се тълкува сам по себе си, но все пак в контекста на предходния и следващия стих. ТОВА Е ПОГЛЕДЪТ НА ОХЛЮВА. ДАНО СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ БЕЗ ДОБРО ПОЗНАВАНЕ НА БИБЛЕЙСКИЯ МАТЕРИАЛ, НЯМА КАК ДА ДАВАТЕ ДОСТОВЕРНИ КОМЕНТАРИ, ЗАЩОТО Е ВЯРНО, ЧЕ ТЕКСТ БЕЗ КОНТЕКСТ, СТАВА ПРЕТЕКСТ. Другата дума на ПРЕТЕКСТ е ПРОВОКАЦИЯ, т.е. вие провокирате БОГА, а това в много опасно. ГОСПОД ИМА ЦЯЛОТО ПОЗНАНИЕ. ТОЙ ЗНАЕ И БЪДЕЩЕТО. Както, когато знаем един филм, който сме гледали.2) ЕТО ОБЩИЯТ ВСЕЛЕНСКИ КОНТЕКСТ: 1а) Ние, земляните, сме сами в целия Космос. Ако не е така, ГОСПОД щеше да ни го напише ясно и недвусмислено в Неговото Слово-Библията; 2а) За всички други ,, знамения, НЛО, полтъргайст, извънземни, пришълци и т.н. и т.н., сме предупредени, че СА ДЕЛО НА САТАНА, който иска да измами, ако може и ХРИСТИЯНИТЕ И ДА ГИ ЗАВЛЕЧЕ, КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, В ОГНЕНИЯ ПЪКЪЛ. 3а) ЗАТОВА, ПИСАНО Е: ,, Бдете и молете се, та да не паднете в изкушение. Противникът ви, дявола, като ревящ лъв обикаля, търсейки кого да погълне. Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата и той ще побегне от вас." 3) ХРИСТИЯНСКАТА ЕСХАТОЛОГИЯ, КАТО ТЪЛКУВАТЕЛЕН ПРЕДМЕТ, НИ ДАВА КАРТИ
  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    А ако всички държави спрът търговията със САЩ тогава кво правиме
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "по зло от червената чума няма":

    Виж са социализмът писан като строи от Маркс и Енгелс е много добър просто държавите приели този строй го изкривяват до неузаваемост и го превръщат в диктатура група луди хора както в момента при нас едни 250 човека превърнаха 30 годишната демокрация пагубна за цяла държава от което аз ти Пешо ,Гошо и Тошо нямаме вина но страдаме