Last news in Fakti

7 Август, 2018 16:40 2 375 1

Сърбия готви референдум за Косово

  • сърбия-
  • референдум-
  • косово

Александър Вучич иска народно допитване

Решението за Косово трябва да бъде взето от целия народ. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Вучич намекна, че е възможно в страната му да се проведе референдум за бъдещите отношения с Косово. В момента се водят преговори за статута на страната, които са решително за членството на Сърбия в ЕС.

„Не смятам да инициирам допитване за това, дали сме съгласни на членство в ЕС. Въпросът ще бъде: „Трябва ли да постигнем споразумение с така наречената Република Косово?“ Ако хората смятат, че това не трябва да стане, аз съм готов да поема политическата отговорност.

Това е важно решение. Всички трябва да кажат мнението си“, заяви Вучич.

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич вече заяви, че Косово се опитва да премахне границата с Албания и така да се създаде Велика Албания. Той подкрепя идеята за разделяне на територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivanov

    3 0 Отговор
    И двата референдума в Бюрм и в Сръбия няма да минат. Сръбето са ми през Оя, но за бюрмите ми е кофти, кръжави, но все пак са българи. Имам лошото предчувствие, че натовските анализатори не са много компетентни или пък целят нова балканска война, която е по вкуса на Дълбоката държава. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ЕС НЕ СЪУМЯ ДА НАМЕРИ СИЛА В СЕБЕ СИ И ДА СЪЗДАДЕ ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ, А Е В ПОСТОЯННА ЗАВИСИМОСТ ОТ САЩ, ЗАВИСИМОСТ, КОЯТО ЩЕ И ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА!!!
Новини по държави: