Last news in Fakti

13 Август, 2018 01:26 830 1

Крепост срещу връщането на казармата в Германия

  • германия-
  • министър-
  • казарма

Германският министър на отбраната не харесва идеята

Крепост срещу връщането на казармата в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че продължава да е против връщането на наборната военна служба в страната въпреки нарастващата политическа и обществена подкрепа за идеята, предаде БНР, цитирайки ДПА.

Фракция от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, оглавявана от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер, предлага връщането на наборната военна служба, която беше премахната преди седем години и заменена с професионална армия.

Фон дер Лайен отбелязва, че макар да е против връщането на казармата, дебатът е важен, защото показва голямото значение на военната служба за Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ауслендър

    0 0 Отговор
    В Германия няма да върнат службата, достатъчно богати са, за да си позволят професионална армия, не се пънете да пишете глупости.
    Дори и за най-простия е ясно, че професионалиста е по-добър в пъти от аматьора.
Новини по държави: