Last news in Fakti

14 Август, 2018 13:33 3 325 4

Зов за народна революция в Албания

  • албания-
  • сали бериша-
  • еди рама-
  • революция

Бившият президент и премиер Сали Бериша призова гражданите да се вдигнат на бунт против властите

Зов за народна революция в Албания - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият албански президент и премиер Сали Бериша призова албанските граждани да се вдигнат на "народна революция" против властите, предаде агенция МИА.

Според Бериша, който е и бивш лидер на опозиционната Демократическа партия, албанците трябва да последват примера на румънците, които протестират срещу корумпираното си правителство.

"Скъпи приятели, тези дни румънските граждани се вдигнаха на мощна народна революция в Букурещ и в цяла Румъния за сваляне на левия клептократичен режим. Изразявайки своята огромна солидарност и възхищение от румънските граждани и тяхната революция, призовавам албанските граждани да се вдигнем и ние на една всенародна революция, за да сринем наркодържавата и клептократичния режим в Албания", написа Бериша във Facebook.

Той призова албанците да превърнат септември в "най-великия септември в албанската история".
По-рано лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша обяви, че през септември ще има "национални антиправителствени протести", като отхвърли предложението на премиера Еди Рама да обсъдят заедно в парламента законите, които са важни за европейското бъдеще на Албания.

Зов за народна революция в Албания
Снимка: БТА/АР


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    21 4 Отговор
    В прав текст, наркодържава на цру и юдеите в центъра на европа. Какво лицемерие... Точно за това сащ искат свободно движение на американски войски из ес, а албания да е в нато. Така ще правят разноса по бързо и точно и от еконт и спийди..
  • 2 да точно така

    6 5 Отговор
    Да, точно американците ти нахендриха Пеевски и Доган?
  • 3 пишман вожд

    6 0 Отговор
    Този огладня и иска пак на хранилката. Ама иска народът да мре по улиците.
  • 4 Bossman

    3 0 Отговор
    По време на войните в Югославия направи хубава политика и печелеше добре.Сега малко позабравен отново иска властта за себе си.
Новини по държави: