17 Юли, 2018 19:50 1 786 4

Албания остана без Конституционен съд, заради корупция

  • албания-
  • корупция-
  • конституционен съд

Мащабни проверки в цялата страна

Албания остана бе Конституционен съд, съобщи БНТ.

До тук се стигна след мащабно прочистване на съдебната система и полицията от корумпирани служители. Повече от деветима магистрати не са преминали през проверката.

В Конституционния съд са останали само двама магистрати и той вече не може да работи. Албания е известна като една от най-корумпираните страни в Европа, а САЩ я смята за център за пране на пари.

В момента обаче страната преговаря за членство в ЕС. Заради това и властите задействаха антикорупционна акция. От началото на годината много прокурори и съдии загубиха работата си, заради съмнения в корупция.

До този момент близо 500 албански полицаи са отказали да подадат декларации за материалното си състояние, Такива са били подадени от 60% от служителите на полицията. Очакват се още проверки в различни институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Добре само тази дупка б-я ли е по-корумпирана и от Албания та няма, на корумпирани институции, които да се задействат и да започнат прочистване.
  • 2 El comandante

    6 0 Отговор
    Б-я без министър пррдседател кога???
  • 3 ааа при нас

    6 0 Отговор
    няма ка да стане такава проверка...че освен без съдии,прокурори,правителство,парламент ще останем и без повечето полицай,лекари...местна и държавна администрация.....честно не се сещам кая институция може да остане непокътната при една такава проверка
  • 4 Onq s konq

    3 0 Отговор
    Да, лошо! И нас джендарите може да ни хванат, че сме Антибългари. срам!
Новини по държави: