Last news in Fakti

21 Август, 2018 07:49 20 139 5

Нова трагедия в Италия (СНИМКИ)

  • италия-
  • полино-
  • калабрия-
  • раганело

Най-малко единадесет туристи загинаха в националния парк Полино 

Нова трагедия в Италия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 11 души са загиналив дълбока клисура в Калабрия, Южна Италия, отнесени от внезапно придошъл след проливни валежи планински поток, предаде Reuters.

По данни на Гражданска защита 23 души са спасени, а десетина са настанени в болница. Все още не е ясна съдбата на пет души, но може да се окаже, че хората в неизвестност са повече, защото не всички туристи са влезли в каньона с водачи и не всички са се регистрирали.

Още няма информация за националността на загиналите. Шест от жертвите са жени, петима са мъже. Повечето туристи и планинари, които посещават района, са италианци.

На някои места потокът Раганело (в Националния парк Полино) тече по дъното на тясна, дълбока почти един километър клисура, която на места е широка само около четири метра. Водата е придошла много бързо и хората са били повлечени от нея с невероятна скорост. Някои са намерени на три километра оттам в долината.

Началникът на Гражданската защита в Калабрия каза, че 12 души, сред които 10-годишно момче, са спасени от водите на внезапно придошлия планински поток Раганело, популярна туристическа дестинация. Те успели да намерят убежище на скалите и за да ги извадят, спасителите се спускали с въжета.

Нова трагедия в Италия (СНИМКИ)

Проблемът е, че не знаем колко души са били завлечени от придошлата висока вода. Този каньон е много тесен и висок, представете си почти километър на височина и само няколко метра ширина, и хората в тази дупка, поясниха от полицията

Според тях ще минат часове, преди да стане известен точния брой на жертвите.

Нова трагедия в Италия (СНИМКИ)

Нова трагедия в Италия (СНИМКИ)

На мястото са докарани мощни прожектори, за да може операцията по издирването на евентуални други пострадали да продължи и през нощта.

Потокът Раганело се смята за опасен и местните власти препоръчват да се посещава само от опитни планинари, а в някои периоди от време достъпът дори е забранен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефтини сензации

    3 26 Отговор
    Талянци, сами ще се изтрепят благодаррние на собствената си некадърност!
  • 2 Русулюллах

    3 29 Отговор
    Аллах ги нъказва чи ни пускът лоткити с мигрантити. Аллаху Акбар!
  • 3 marquise

    13 0 Отговор
    Красотата на природата, привлича като магнит планинарите, но крие и своите рискове. Ето защо предварителната информация за промяна в синоптичната обстановка в даден регион е от решаващо значение за вземането на правилни навременни решения.
    Най-често силните преживявания са пропорционални на съществуващият риск.
  • 4 Да мрат

    1 3 Отговор
    На тяхно място ще се заселят още милиони мургави ислямски мигранти и заселници
  • 5 гост

    1 1 Отговор
    Мой познат, обиколи доста държави,най много му хареса Италия!Какви са тези срутвания, какви са тези гадости!Без тероризъм,по някакви други причини хора загиват,и човек не трябва да злорадства!Има и дечица между тях!Да пази Бог!
Новини по държави: