Last news in Fakti

25 Август, 2018 19:40 5 200 31

Сирия на ръба на пълна победа над Ислямска държава

  • сирия-
  • ислямска държава

Към момента Сирия е на ръба на пълната победа над терористичната групировка „Ислямска държава“, заяви сирийският посланик в Русия Рияд Хадад в събота, съобщи Sputnik.

„Ние сме на ръба на окончателната победа над тероризма, представляван от така наречената „Ислямска държава““, заяви Хадад по време на среща с президента не непризнатата република Южна Осетия в Цхинвали.

Конфликтът между правителствените сили и многостранната опозиция и терористични групировки продължава в Сирия от 2011 година насам. От 2015 година руските сили подкрепят сирийската армия, а в края на 2017 година беше обявена победа над „Ислямска държава“ в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    83 5 Отговор
    Благодарение на чичко Вова-факт!!!

    Коментиран от #20

  • 2 Аз казах

    94 5 Отговор
    Щатите ще направят всичко възможно да забавят този край ,ако не бяха се месили в сирия там война нямаше да има.
  • 3 много умни и грижовни

    72 4 Отговор
    Затова чичо Сам се е разтревожил и пак е подготвил ракетите за наказние! Тая опозиция, дето я хрантутеха и въоръжаваха, до никъде не стигна! Сега ще спретнат пак едно театро с химически оръжия и ще доунищожат икономиката на Сирия!
  • 4 Трампи

    11 36 Отговор
    Пак ли ва ? За кой път побеждават вече ?
  • 5 Снежа

    38 5 Отговор
    Браво !!!!!!!Поне веднъж доброто да победи а трябва надеждата умира последна брабо и на братята рус !!!!!!!
  • 6 Иванов

    10 57 Отговор
    Досега Асад обявяваше пълни победи през месец, а Жужи на тримесечие. Явно е, че двамата тирани ще водят войната до последния жив сириец. След като победят в Сирия, май ще побеждяват и в Русия, защото там народът започна да се пробужда след 101 години хазарско робство!

    Коментиран от #8, #9, #10, #13

  • 7 Kcaniba

    46 5 Отговор
    Слава на Русия!!!
    Спасява поредна страна от робство, геноцид и унищожение!!
  • 8 ОлигУфрен

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Идва ред на Идлиб, и каубойската гмеж и техните суфльорчета се давят в събствените си слюнки! Пениш се не пениш, тва е реалността! Ти там с горещата супа се оправяй!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    4 32 Отговор
    до тук плана на руските глашатаи на лъжата върви добре,но както се казва които се смее последен ще го направи наи-добре.асад използва ислямска държава за да опорочи опозицията срещу себе си.с помоща на путин тои лансира версията че всички недоволни от него са терористи ,а тукашната вата поде ехото и с разни полуистини и откровенни лъжи потдържа версията.всъщност асад атакува ислямска държава последни,а в началото воюваше предимно и изключително с умерените групи успяваики да ги разбие или радикализира с помощта на путин.тои освободи от затвора в началото на размириците задържаните радикални терористи ,а точно в тоя период избиваше християнски свещенници и светски личности.сега тъпия убавец си мисли че ще му се размине,щото старите му другари на неговия акъл и с неговите приоми се обединиха .само че нивата е дълга .

    Коментиран от #21, #23, #31

  • 12 факт

    14 1 Отговор
    да очакваме голяма провокация значи
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Обективен

    4 0 Отговор
    Погрижи се за себве си, цървули нямаш за гайда си мечтаеш .

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Доктор Ох Боли

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Обективен":

    ....абе не е лошо мъж да си..... ха ха ха.........ааааааааааааааа
  • 17 Иванов

    2 14 Отговор
    Кремълските лайномети да си е. м., а ако и това не могат, тогава да се обаждат. Ще им помогна! Свърши се с братушкарството и това трябва да го разберете, колкото и да не ви се иска.
  • 18 Иванов

    2 16 Отговор

    До коментар #10 от "Бах":

    Пидераст е на майка ти кучешка, синчето недоносено! Разбира се, че подкрепям умерената опозиция в Сирия, но нямам и нищо напротив някой по- краен да му отреже тиквата на Асад и тази война да приключи!

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СссереМ

    1 15 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    На чичко Вова можеш да благодариш само за химеческите оръжия които даставяше на терориста Асад,а и малките деца знаят че получовеците нямат никаква заслуга за победата наз ИДИЛ,те бяха там за да трепят опозицията.
  • 21 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Асад използува Ислямската държава,за да опорочи опозицията срещу себе си.Ето това е бисер!Хайде направете анализ каква беше опозицията в Либия!Или и там тя се бореше в интерес на либийския народ.Имате абсолютно същия сценарий.И ако Сирия още съществува, то е само благодарение на Русия.

    Коментиран от #25

  • 22 hh88

    15 1 Отговор
    Фактите са, че на териториите, превзети от правителствените сили, бежанците се връщат. Защо ли? Във всеки случай не е защото Асад ги е избивал. Всичко друго е пропаганда. Така че манафите иванов и георгиев да си вземат по един душ и да лапат патки.

    Коментиран от #26

  • 23 балама

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    За коя "умерена" "сирийска" "опозиция" говориш!? За оная дето яде сърцата на сирийските войници сурови ли!?
    За тях сащ казаха, че били 5(ПЕТ) човека. Имаше доклад на пентагона по въпроса.

    Коментиран от #27

  • 24 1944

    1 4 Отговор
    че те ватенките победиха още преди две години и отдавна се изтеглиха от сирия.
  • 25 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    опозицията в сирия и тази в либя нямат нищо общо румянке ама нищо.в либия опозицията бе основно кланова.бенгази срещу триполи и затова се стигна до сегашното положение.в сирия опозицията е разнолика от една страна етническа от друга страна религиозна от трета интелектуална.в сирия срещу асад бяха християни,сунити шиити ,като етноси туркмени,араби,асириици,кюрди.като идеи демократи радикални ислямисти,умерени ислямисти,комунисти.да приемаш всички в лоното на ислямска държава е опростенческо и за да лъжеш тъпите и неинформираните по стария модел за лошите капиталисти дето пият кока кола за да се дрогират и после ядат деца .сега сюжета малко ви се промени включихте сорос геовете и пак наредихте същия пъзел от лъжи.
  • 26 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "hh88":

    и кво като пишеш лъжи другите стават манафи ли?къде се връщат в завладяните територии бе убавец?сирииските градове са лунен пеизаж от години и населението в тези зони е под 10% от преди воината,а сега като завладяха нови територии хората хукнаха да бягат през глава към израел,йордания или американската окупационна зона.като освободят идлиб щасливите сириици ще напълнят турция и българия.щото в идлиб населението е сигурно двоино от преди воината,щото никои не иска да живее при асад.съгласни са да живеят при ал каида ,но не и при готиния асад.затова и зоната на кюрдите е бъкана от бежанци араби и ще става все по-населена!та не лъжи.
  • 27 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "балама":

    ами за кюрдите ,за сирииските християнски части ,за групите националисти дето се биха в алепо или южна сирия.асад воюва с ислямска държава едва от година и половина преди това атакуваше изключително другите групи,предимно умерените такива.и не става въпрос за 5 човека ,а за стотици хиляди.има инфо дори в руското вики като там са описани групите в сирииската свободна армия като е обяснено всяка група с кви възгледи е.щом те интерасува може да четеш.следствие на руския натиск и западната пасивност умерените групи се разпаднаха или бяха унищожени,веднъж от асад втори път от радикалите на ал каида и идил.сега основно такива групи има в зоните владяни от сащ и нато.
  • 28 За Башар

    3 0 Отговор
    Със победата си в Идлиб, Башар Асад ще затвърди победата си и ще контролира почти цяла сирия напълно законно,успешен завършек на войната над терористите и бунтовниците.
  • 29 1234

    0 0 Отговор
    Мислите ли че САЩ ще пропуснат да се намесят.Те няма да оставят ПРАВДАТА да победи! Тая клика дето управлява в САЩ са злото в света.Не оставиха държава не разбутана,и все света спасяват.Света ще бъде спасен само ако тия войнолюбци бъдат затворени от ГОСПОД .
  • 30 1234

    1 0 Отговор
    Мислите ли че САЩ ще пропуснат да се намесят.Те няма да оставят ПРАВДАТА да победи! Тая клика дето управлява в САЩ са злото в света.Не оставиха държава не разбутана,и все света спасяват.Света ще бъде спасен само ако тия войнолюбци бъдат затворени от ГОСПОД .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания