26 Август, 2018 08:35 11 559 40

Русия с предложения към Турция за североизточна Сирия

  • русия-
  • русия-
  • русия-
  • предложение-
  • турция

Русия е отправила предложения към турските власти за разрешаване на ситуацията в североизточната сирийска провинция Идлиб, пише електронното издание на турския вестник Hurriyet, като се позовава на информация на руската агенция „Интерфакс“.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна с турския си колега Хулуси Акар и Хакан Фидан, шеф на турското разузнаване, в Москва.

Според изявление на руското министерство на отбраната, „главите на военните служби продължиха съществения диалог върху ситуацията в Сирия, която започна преди седмица на двустранна среща в Москва, по време на която руската страна отправи към турските си колеги предложения за разрешаване на ситуацията в северозападната част на Сирия“.

Очакваше се срещата да адресира и казуса за Идлиб в североизточна Сирия, тема която беше засегната и по време на срещата в Москва между министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и неговият руски колега Сергей Лавров.

„Военно решение там ще предизвика катастрофа“, заяви Чавушоглу по време на съвместна пресконференция, визирайки ситуацията в контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб.

„Силово решение в Идлиб ще подкопае доверието между Русия и Турция, както и доверието на участниците в споразумението за прекратяване на огъня“, добави той.

От своя страна Лавров заяви, че е убеден, че турският и руският президент ще „обсъдят темата в детайли“.

„Когато зоната за деескалация в Идлиб беше създадена, никой не предложи тя да бъде използвана за човешки щит от терористи, криещи се зад цивилното население“, добави той.

Ситуацията е „многостранна“, смята Лавров и призова за разграничаването на „здравословната опозиция от терористичните структури“.

Източник: Агенция "Фокус"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ихтамнет

    22 42 Отговор
    Това приятелство между двете държави как ли въздейства на българските руснаци а до скоро вожда им щеше да ни връща Константинопол заради сваления самальот!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Иванов

    23 13 Отговор
    Ми пускайте руските роботи на Калашников!
  • 3 Синан

    51 28 Отговор

    До коментар #1 от "Ихтамнет":

    Няма такова нещо като "български руснаци", иска ти се да има, ама няма. Путин или Русия, никога не са казвали, че ще ви върнат нещо, камоли Костантинопол, ако ви стиска на паднете вие Турция и си вземете Костантинопол, ама не ви стиска, щото сте ми*ки без армия.

    Коментиран от #6, #7, #16, #18

  • 4 СссереМ

    10 40 Отговор
    А бай Дончо питаха ли го,или пак сметките без кръчмаря правят.

    Коментиран от #5, #40

  • 5 Николов

    54 7 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Мина времето на " Бай Дончо", никой не го бръсне за 5 стотинки. Вече Путин управлява Сирия, САЩ за какво си мислеш, че искат да се оттеглят от Сирия, бай ти Путин ги изритва полека полека от Сирия.

    Коментиран от #12

  • 6 Иванов

    33 18 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Мерси, ама Константинопол го оставяме на кюрдите. И те са хора.

    Коментиран от #8, #38

  • 7 Ихтамнет

    12 25 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Синане ти май от ирония не разбираш бе сирийски кюрд и има български руснаци има родните русофили им се иска поне малко да имат рускоазиатска кръв поне малко и има ли смисъл някой да ви напада като скоро ще си купуваш едно кафе с 10кг лири я кажи ти колко килограма лири струва един долар я я да те чуем!!

    Коментиран от #29

  • 8 Синан

    46 19 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    На приказки и несбъннати мечти сте ненадминати, Турция била такава, Турция била незнам си каква, вие щот сте цъфнали и завързали в България.. Докато ние си пишем безсмислени работи в този сайт, Турция става голям приятел с Русия, Китай, Иран, със ЕС си оправя нещата, има силна и голяма икономика, макар в момента и с проблеми, но вие, който плюете силната икономика на Турция, нямате 1/3 от това... Само не разбирам как може да сте такива "компетентни" да оправят света от проблеми, само собствената си държава не можете да оправяте, една проста Румъния неможете да стигнете.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    20 35 Отговор
    Константинопол ще е отново на Гърция въпрос на време.
  • 10 Ихтамнет

    14 26 Отговор

    До коментар #8 от "Синан":

    Синане погледни си приятелите погледни ги виж какви икономики си ни изнесъл Русия Иран Китай(развита икономика наистина) забрави за силните икономики Северна Корея Венецуела Зимбабве Сирия как ти се струва това приятелство с тез велики сили като скоро и три чувала лири няма да ти стигнат за 100 грама шам фъстък!!
  • 11 До Синаноллу

    28 15 Отговор

    До коментар #8 от "Синан":

    Турция оцеля като държава благодарения на християнските държави, гяурски както ги наричате вие. Благодарение на християнските оръжия на САЩ и Германия. Благодарение на безвъзмездната финансова помощ от Германия. През 18 век, когато египетския паша е пред портите на Истанбул, султана се разтреперва и иска помощ от Русия, която праща 30 000 морски десантчици и египетските войски спират настъплението си. През Балканската война българите са на път да влязат в Константинопол, но са спрени от великите сили. Турция е една от държавите с най-голям външен дълг. Цялата ви икономика се крепи на кредити.

    Коментиран от #14, #15, #17, #28

  • 12 Ихтамнет

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Николов":

    ЧВК ВАГНЕР ли разказват играта на пиндосите или некви други въздушнокосмически сили тероризират хамериката!!!

    Коментиран от #22

  • 13 Вили

    22 12 Отговор
    През 1951 г. Турция е приета спешно в НАТО по нейно искане, защото Сталин е имал претенции към Босфора. Сега Турция се сдуши с вековния си враг.

    Коментиран от #24

  • 14 историк

    21 10 Отговор

    До коментар #11 от "До Синаноллу":

    ти на девет години ли си какви глупости ръсиш през 18ти век египет не ли завладян от османците и с нещо с което съм много запознат през Балканската война вярно българите завладяват одрин и настъпват и се пеиближават до Истамбул но не са пред портите му и са много далече от завладяването му защото точно тогава османската империя си има свои птоблеми случва се преврат във истамбул ти бъекаш епохите тъпанарчо
  • 15 историк

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "До Синаноллу":

    ти на девет години ли си какви глупости ръсиш през 18ти век египет не ли завладян от османците и с нещо с което съм много запознат през Балканската война вярно българите завладяват одрин и настъпват и се пеиближават до Истамбул но не са пред портите му и са много далече от завладяването му защото точно тогава османската империя си има свои птоблеми случва се преврат във истамбул ти бъекаш епохите тъпанарчо
  • 16 Салам Алеко

    12 11 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Както и на теб не ти стиска да отидеш да заживееш там, защото ще излезе на бял свят, тъмния ти цигански произход! Тъй че стой си тук и плюй и се мисли за Ага- бракма!
  • 17 мето

    21 16 Отговор

    До коментар #11 от "До Синаноллу":

    и в мечтите си не можете да стугнетв икономиката на Турция

    Коментиран от #19

  • 18 аналитик

    28 5 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Как да нямаме армия, ве? 220000 компаньонки стрелят по клиентела само в Холандия. Диверсионни групи лкрадоха КТБ, ФГВ, Балканбанк, пенсионен фонд, еврофондовд, сега и Олимпик и федовните юроинституции не могат или не искат да ги хсанат. Имаме и фрегата Дръзки, която без да иска свали Саддам Хюсейни - като видял и му казали каква страшна ескадра го обсажда и умрял от смях се чува, но за благоприличие да не ни обидят казват, че е от друго. Ние, с 2 летящи самолета /третия е Фалкона с който Боце се размата по света на държавни пари/ и 4 летящи хеликоптера /5-я катастрофира, 6-я е пожарогасител/ спофед Плевнелиева Росена, сме "ГАРАНТ ЗА МИРА И МИРООПАЗВАНЕТО В РЕГИОНА И ЕВРОПЕЙСКА СИГУРНОСТ"... Нашта армия е най-армия, всички сме чували, че я има, но никой не я вижда, само генералите били повече от нея. Явно е вече 1 батальон и е по мисии на НАТО. Но имаме 58000 храбри полицаи, които ако не платиш Гражданска отговорност", ще ти арестуват колата или книжката, но не смеят да арестуват 1-2 циганета, дето счупили стъклата с камък на шофьорката /да е само тя? /. И ако е наш Константинопол отново, нали Винету, Сокола, Пеевскк и другите ще доведат и там наделенидто до мизерията, ве, за какво да страдат и хората там? Ние мислим доброто на хората, а ти ни бъзикаш? Я си представи, че Винету и мафия управляват и там? Ми ония ще измрат или емигрират ве?
  • 19 аналитик

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "мето":

    Можем и задмина икономиката на Турция, но с такива военни, ченгета, чиновници и политици, с такъв морал, вероятно ще станем последни в света. От морала се почва, а нашите толерират с действия и бездействие регреса ни отдавна.

    Коментиран от #21

  • 20 Така стоят нещата

    19 6 Отговор
    Предават и ИДЛИБ под. Осмаско владение.
    То се знаеше оддавна , но и самото местно население иска под туско управление.
  • 21 аналитик

    25 4 Отговор

    До коментар #19 от "аналитик":

    Цъкате минусчета? Радвам се, това показва колко немислещи тикви, но горделиви има. Кой е виновен за престъпността от министър надолу? ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА = ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ /НАРОДНО СЪБРАНИЕ + МИНИСТЕРСКИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ + МЕСТНИ АДМИНИСТРАЦИИ (ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ) / + ПРАВОПРИЛАГАЩАТА ВЛАСТ /ПРОКУРАТУРА + СЪДИЛИЩА + ОПЕРАТИВНИ ЗВЕНА (СЛЕДСТВИЕ, КАТ, ДЖЕНДЪРМЕРИИ ИЛИ ЖАНДАРМЕРИЯ му казват още) + РАЗУЗНАВАНЕ (ДАНС, ВОЕННО, ФИНАНСОВО,...) + ОХРАНА (ГРАНИЧНА, ОБЩИНСКА, НСИ, ИНФОРМАЦИОННА, БА, МВР ОПЕРАТИВНИ)... И след като Народното събрание гласува несправедлив закон, или министерство издаде такава наредба или общината го стори, по цялата верига се умножава престъпността. Ако депутати гласуват пускане на злодей, пронуратура и полицаи и да го хванат то Съда го пуска. Така е навързано. На НСИ не им пука, че пазят престъпници. На Прокуратура не и пука, че престъпници са на власт, на Съд също. Полицаите и военните изпълняват техните наредби и не им пука, че увеличават злото. На КАТ не им пука, че глобяват невинни хора, платили задължителни застраховки по закон, а окрадени от частни лица под държавна протекция. И само на невинно пострадалите им пука, като пострадат? В останалото време всиичко е утихнало в името на заплатката и се разлайва само, когато касае него. Ами и овцете не са така, като тук. Цъкайте минуси, това е ИСТИНАТА, ФАКТИТЕ.
  • 22 00000

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ихтамнет":

    Ами сам разбери.вече от пиндосите останаха 500 души свити и пребити на площ от 200 кв.метра.до дни и тези остатъци от дрогирани пиндосите и клошари ще искат пак коридор за бягство или пак както и досега ще бъдат избити от руски въздушни удари.нещо което гледахме десетки пъти в сирия

    Коментиран от #25

  • 23 безплатният руски обяд за Туркия

    7 6 Отговор
    Канят се един друг,кой да настъпи котката,че да отнесе кюскията.Вагнеровците огризаха дървото,сега бетховеновците и шопеновците ги тресе шубето и се надцакват един друг!!!
  • 24 Румяна Костова

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Вили":

    Не зная за какво сдушаване говорите.Руските аналитици казват,че на Турция нямат много вяра.Не бъркайте дипломатичните отношения и сключването на взаимно изгодни сделки с някакво абстрактно приятелство.
  • 25 Ихтамнет

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "00000":

    Тези сладки приказки за разбити пиндоси можеш да ги разказваш на българопутинските мужици изпаднали в див оргазъм след тях та в този ред на мисли те питам ЧВК ВАГНЕР от руските удари ли бяха разгромени или от на сорос фейковете !!!

    Коментиран от #30

  • 26 Чукундуроф

    11 6 Отговор
    Северна сирия и северен ирак ще бъдат под турско управление, явно е дошло времето за разктиване на картите
  • 27 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    ПО ВРЕМЕТО НА ПИНОЧЕТ В ЧИЛИ ИЗПОЗВАХА ГАЗ, ПРЕДИЗВИКВАЩ СИЛНО СТОМАШНО РАЗТРОЙСТВО/ СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИ / . НАПРЪСКАЙТЕ С ТАКЪВ ГАЗ КЪДЕТО Е НУЖНО В ИДЛИБ И АРЕСТУВАЙТЕ КЛЕКНАЛИТЕ "ТЕРОРИСТИ" !!!
  • 28 Mustafa

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "До Синаноллу":

    Негоднико чети история колко века Египет е била под турско
  • 29 аналитик

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ихтамнет":

    Защо така присмивате хората, които не искат да се карат с Русия, а да са в приятелски отношения? Защо ги наричате с подигравка, шрезрение,, фусофили,,, а те са човеци, които не искат да бъдат зомбирани, да мразят руснаците? Защо толкова лесно оплювате както Русия, така и САЩ? Та там има милиони хора, другопланетни прилълци, животни, растения, други същества, които вие с лекота отричате? И лошо ли е да не си срещу Русия, само защото някой алчен кръг иска да я разруши и ограби и затова плюе срещу нея? Защо толкова лесно ставате слуги на такива кръгове, а после псувате грозната реалност, която те създават? Русия подкрепи Сирия, воюва с джихадистите, предотврати това, сега вие да водите битки и да страдате и мрете. Джихад е юдейско творение и средство за терор, диктатура, кръв, грабежи, власт над робите, зло. Вие вместо да изпратите два самолета с храна за сирийски, руски и други войници срещу ИД, все ги плюете като теб, Плевнелиев и други? Грозна картинка сте такива хора. Много грозна.

    Коментиран от #31

  • 30 Усмихнат рубладжия

    3 16 Отговор

    До коментар #25 от "Ихтамнет":

    Няма убити американци от руските военни в Сирия! Но 300 руски наемници станаха на кайма за нула време при опита да се ебават с американски военен пост и малко кюрди! Смешна работа!

    Коментиран от #33, #39

  • 31 Ихтамнет

    3 10 Отговор

    До коментар #29 от "аналитик":

    Нещо си в грешка приятелите(Иран Северна Корея Беларус Зимбабве Венецуела Турция Сирия Узбекистан Туркменистан) на путинска Русия ги знаем вожда си ги избира сам а врагове единствено той най големия мужик сред мужиците си ги създава Аааа забравих Сърбия приятелска Сърбия!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ихтамнет

    1 10 Отговор

    До коментар #30 от "Усмихнат рубладжия":

    Напротив има питай некой от ватниците мужици да видиш какви числа и истории ще ти разказват как ще ти обяснят за долара който ще падне мощно за ес който ще се разпадне утре за въздушнокосмическите им войски които громят световния капитализъм всеки ден!
  • 34 Ветеринарен психотерапевт

    7 1 Отговор
    Утре всички в моя кабинет!
  • 35 ПАТТРИОТ

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Путкин":

    Прегледай се овреме клошаре, има качествени психиатри на всякъде .
    Питай родителите си дали неси осиновен?
  • 36 Манго Мангала

    7 9 Отговор
    На долните турски твари не може да се има никакво доверие и не мисля , че дедя Вова им вярва и за нещо разчита на тях ... ! През Идлиб трябва да се мине както и през другите райони до сега ... ! Така , че О Г Ъ Н ... ! На всяка цена !
  • 37 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    свърши се с руско-турското приятелство .поне ще се оттървем от хасанчо ,синанчо и останалите руско-турски хибриди.офанзивата почва и прецакването на турските съюзници е на лице,от там се прецаква цялостната ердоганова идея в сирия и ирак,което ще доведе до нов турски завои.само че сега завоя ще е към стената .интерсно кво ли ще плямпат османските фенове тогава!
  • 38 свободно мислещ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    ИВАНОВ?НЕДЕЙ ОПЕТНЯВА ТОВА ХУБАВО БЪЛГАРСКО ИМЕ С ГЛУПАВИ /РАЗСЪЖДЕНИЯ/
  • 39 свободно мислещ

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Усмихнат рубладжия":

    Ти какъв християнин си Г-АКО.или си вече католик.ако си православен извини се на братушките.иначе още щеше да си султанат
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания