Last news in Fakti

27 Август, 2018 14:09 3 452 34

Европа не бива да зависи от САЩ

  • франция-
  • европа-
  • сащ

Еманюел Макрон призова за повече сигурност

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че сигурността на Европа не бива да зависи от САЩ, съобщи France 24.

Според Макрон европейците трябва да гарантират сигурността на Европа. Той държа реч пред френски посланиците в Париж.

Според него сътрудничеството в областта на сигурността трябва да включва всички европейски държави. В това число влиза и Русия. Макрон заяви, че това може да стане, ако се постигне напредък по въпроса с Украйна.

Според експерти речта на президента трябва да очертае пътя на френската дипломация през следващата година.

В същото време германският външен министър Хайко Маас заяви, че е нужно предифиниране на политиката спрямо САЩ. Според него отношенията между Германия и САЩ трябва да се основават на по—трезви и критични преценки. Той призова за баланс във външните отношения. Според него е нужен по-независим ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    37 3 Отговор
    Добър ден! Може пък и да Ви светне "под керемидите", знае ли човек!

    Коментиран от #7

  • 2 НКВД

    24 3 Отговор
    От кого ще се защитава Европа? Русия я пази от САЩ .
  • 3 Спасов

    24 3 Отговор
    Браво на Макрон! Разбира се, че Независим ЕС!!!
  • 4 Kcaniba

    14 5 Отговор
    не бива!!
    Но практика е окупирана и на 55% е зависима!!
    В някои аспектиидо 99% е зависима, бетер комунисти и сателитите!!
  • 5 Факт

    28 4 Отговор
    Това няма как да стане-нека бъдем реалисти.Европа е в окупация от САЩ и американските военни бази са доказателството.Да не говорим и за още куп причини...Германия която е локомотива на Европа,е под тотален американски диктат-документи като Канцлер Акт и др.доказват неаъзможността на думите на Макрон-които са чист популизъм и прах в очите ни...Това е реалито-за съжаление...

    Коментиран от #11

  • 6 Джудже

    20 2 Отговор
    Европа наистина няма друг избор. Тя трябва да се освободи от колонилната си зависимост от САЩ, и да води самостоятелна външна политика.
  • 7 ГосТ

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това го казва не за първи път. Меркел също изяви готовност. За съжаление, имам чувството, че са само приказки. ЕС може да създаде свръх армия,а сътрудничеството с Русия ще гарантира правилната орбита на въртене на планетата. Просто Путин трябва да спре вмешателството си в Украйна. Това е независима държава. Мисля че Крим ще бъде преодолян като проблем, защото ЕС ще постъпи по същия начин с Шотландия, Уелс и северна Ирландия, ако 💩 от острова продължават да се правят на интересни
  • 8 НКВД

    5 24 Отговор
    Русия никога не е била европейска държава, а винаги се е държала като гнусна азиатска кочина.
  • 9 Наблюдател

    5 16 Отговор
    На русоробите им потекоха лигите като чуха, че ЕС иска да си сътрудничи с всички европейски държави, като си помислиха, че Европа кляка пред кремълското джудже. Няма как да стане , бе ушанки, докато кочината се държи агресивно и не прекрати помощта си за бандитите на окупираните украински територии.

    Коментиран от #13

  • 10 Генерал де Гол

    5 15 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #12

  • 11 ГосТ

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Трио ти кажа,че Франция никога не е била зависима от сащ, дори след Нормандия. Не разбирам логиката на българина,да подценява петата икономика в света (след сащ,Китай, Япония и Германия) и мисля пак пета по въоръжение. Освен това, френския ботуш е бил по дълго време в Европа от немския,а Наполеон си е разиграл коня в Москва,също основните битки през първата световна са били основно между Франция и Германия.
  • 12 ГосТ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал де Гол":

    За хамерите,преди да ги изгони от Париж нали знаеш к'во е казал?

    Коментиран от #18

  • 13 ГосТ

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Дипломация между Русия, Германия и Франция винаги е имало и ще има. Затова налъмите от острова и прерията се чудят какво да измислят. Не отричам че Путин изключително елементарно проигра шансовете за такъв мега съюз на Европа. Никога не е късно обаче нещата да си дойдат на мястото при малко благоразумие. И да вземем да продължим с цивилизацията,а не да се връщаме към джунглата
  • 14 Светла

    11 1 Отговор
    До 9 # # #
    Руснаците не помагат на бандитите в Донбас, а на обикновенни хора, които просто искат да говорят на майчиния си език- руски. Аз живях там 15 години и зная, че поне 95 % живущи там говорят само на руски. А Порошенко забрани този език. Руснаците никога не са поддържали бандитите( терористи) като САЩ. Според твоя логика излиза, че и турците у нас са бандити и тогава какво правят в парламента ? П р о с т о т и я !!!

    До 10 ###
    Руснаците по времето на СССР хрантутиха прибалтийски държави и затова " окупираните " живееха по- добре от " окупантите" . Поредна простотия. Злобата и омразата са присъщи на такива като теб, папагали които постоянно повтарят заучени чужди фрази . То е ясно , че мисловния процес за теб е нещо непознато.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #14 от "Светла":

    То тук само болни русофреници и руски мелези защитават каузата на агресивната руска кочина.
  • 16 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    Като се има в предвид че е Ротшилдски възпитаник,може да се вярва на думите му......Остава Меркел да скъса ,,канцлеракта,,...А Британия си е родина на Ротшилд----вътре в комбината е...Остава НИЕ да обявим война/ВЕЧЕ СМЕ ГО ПРАВИЛИ!!!/и победата над Америка в кърпа е вързана!!!ОТ НАС ЗАВИСИ!!!!Ще им направим магистрали/убиици,ще ги заринем с автобуси/ковчези,ще им пратим факт/чумата......пък заОлимпик/КТБ да не говорим....живи ще ги одерем...Макрон не си изтървай шанса!!!
  • 17 И. П. Павлов

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Светла":

    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 18 Джудже

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Ген. де Гол е казал, че САЩ са готови да воюват срещу Русия до последният френски войник.

    Коментиран от #19

  • 19 ГосТ

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Джудже":

    Не е вярно, това са преиначени думи на българофоб русофил, който е казал, че ще се бие срещу САЩ до последния скапан руснак.

    Коментиран от #22, #31

  • 20 Тъп

    2 1 Отговор
    МакАрончо ако го е казал ми се издига в очите.НО той по принцип на къса сиджимка на задлоквието.
  • 21 ХанкоБрат

    1 1 Отговор
    От Сащ не, но както сте тръгнали в скоро време ще зависите от кроманьонците.
  • 22 Джудже

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГосТ":

    За какви българофоби русофили бълнуваш? Най- големият враг на България са фондацията на Сорос "Отровено общество" и "Хелзиннкски комитет".

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "злобар":

    И оня му тупаше пърхута
  • 25 Еволюция

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Джудже":

    Според мен най-страшния враг за българите в момента и за в бъдеще са мургавите , направо ни изпиват животеца без никой да забелязва

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Светла

    5 1 Отговор
    До #15

    В живота се срещат същества, чието бръщолевене няма стойност. Умишленно вместо 15 месеца написах 15 години и веднага пролича колко багаж носиш. Като чуеш думата Русия започваш да се тресеш от злоба и омраза. Написах това, за да направя сравнение. В Донбас тогава живееха хора поне 30 -40 националности, но към НИКОЙ не се отнасяха с омраза, единственно които ги отвръщаваха бяха бендеровци заради зверствата им.

    Пишете, че руснаци са агресивни. Защо тогава " миролюбивите " имат 800 военни бази в 80 държави по света, а агресивните ДВАДЕСЕТ ПЪТИ по- малко и то в съседни държави ?
    Май не обърна внимание, че сайна където пишеш е FAKTI.BG !!!

    Коментиран от #28

  • 27 Джудже

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Еволюция":

    Напротив, забелязва се, но нашите партии се грижат най-вече за сяоя платен електорат.
  • 28 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Светла":

    Ами питай молдовци те, грузинците, украинците и сирийците не е ли агресивна руската кочина. Бандеровци има само в тъпите мозъци на без просветната руска вата, към която принадлежиш и ти. Днешна Русия е заплаха не само за съседите си, но и за цялата човешка цивилизация. Няма по-тъпа, арогантна и високомерна нация от руската.
  • 29 Руските свине

    1 6 Отговор

    До коментар #25 от "Еволюция":

    Са най-големия враг на България от Съединението до днес. Те и техните еничари българофоби, наричащи себе си русофили.
  • 30 Светла

    3 0 Отговор
    До # 28 # #

    До просветения !!!

    Първо Донбас, където живях известно време и Донецка област е част на Украйна .

    Второ по повод да питам грузинците (вероятно имаш впредвид 08.08.2008) за това, че руснаците са " нападнали Грузия. В доклада на ООН по този повод пише точно обратно.
    А ти питай сирийците, защо след като мнозина от тях искат да се върнат в Сирия не могат. Защото " миролюбците" натискат държавите да НЕ изпращат хуманитарна помощ в Сирия, докато законоизбрания президент Асад ръководи държавата. Това е опит на САЩ да предизвикат народно недоволство. Това е много " хуманно" да изтезаваш хора, които и без това толкова са страдали !
    Питай и иракчаните как показано в ООН " бялото прахче" беше повод държавата им да бъде разрушвна.

    Скоро ще попитаме и украинците и съм сигурна, че отговора им вообще няма да ти хареса.
    ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ !
  • 31 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГосТ":

    Опааа,троле,дьо Гол освен това казва че с хамерика може да се преговаря единствено с езика на силата,преди да си вземе всичко от там и да ги изгони от Париж
  • 32 текста чете макарон

    1 0 Отговор
    Някой призна, че ЕС е независим. Да ти е*а ЕС тогава. Да бяхме се побратимили с Турция, после да изритаме в канафката чифутите, а циканската маса на траншове във Франция и повече да не ни ги връщат. За по малко от година ще цъфнем и вържем без тези два крайно вредни човекоподобни елементи в страната ни.
  • 33 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Поназнайвам историята на Наполеон и инвазията му в Русия. В далечните 1810-1812 години колко европейски държави са били против този разбойнически акт ??? Само след 41 години започва последната Кримска война. Интересни са причините и повода за военния конфликт. Най-много фрапират участниците в тази война: Турция 300 000 войска, Англия 250 000, Франция /костите на нейните армии още не са изгнили по руските земи/ 400 000 , малко сарацини, немци, швейцарци - всичко около един милион.Австрия има интересна политика преди, през и след войната. Николай умира, Александър е на руския престол и независимо от дадените жертви : 3,7 за обединените агресори срещу 1,4 за Русия, последната иска мир. Налагат и го в Париж. Такъв,че да доведе до 1877-1878 година и нашето Освобождение от турско робство. Война на чужда територия, с много жертви и никакви териториални придобивки. Много е агресивна Русия, но все срещу нея воюват и на нейна територия.Колкото е голяма, ако бе толкова агресивна ,колкото бълва сегашната пропаганда, да е завладяла целия свят не един, а пет пъти !!! И на всички / особено Англия , САЩ и Франция / лигите им текат за руските земи и нейните природни богатства. Германия не я броим - тя изцяло си е колония на САЩ след Втората война. С тези "изцепки" и Макрон, и Маас особено, са направо смешни ! Вярно е, че руския човек живее бедно, но е свободен човек на голяма страна и за това е щастлив - независимо от изявите на този или онзи човешки гений ! Страда само
  • 34 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    ....от собствените си управници.Жална ни майка на нас! И малки, и бедни , и с прекалено послушни управници.....
Новини по държави: