29 Август, 2018 16:59 3 100 2

Хърватия да не определя границите на Сърбия

  • сърбия-
  • граници-
  • хърватия

Недоволство от изказване на хърватския премиер

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че Хърватия не трябва да се меси в дипломацията на страната, съобщи „Вечерне Новости“.

Срефанович обяви, че много от противниците на Сърбия не искат страната да постигне споразумение с Косово. Той отбеляза, че никой не е бил викан да определя границите на Сърбия.

Изказването му беше свързано с изявление на хърватския премиер Андрей Пленкович. Пленкович призова Германия да се противопостави на промяната на граници в региона.

„Искам да кажа на г-н Пленкович, че няма нужда да ни помага. Никой не го е канил да определя границите на Сърбия“, заяви Стефанович.

В момента Сърбия проучва варианти за размяна на територии на Косово. Това може да се укаже ключово условие за споразумение между двете страна. Така пътят към ЕС за Косово и Сърбия ще е напълно открит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    5 5 Отговор
    Тези май само с Раша се разбират нормално, след като им се надупят разбира се.

    Коментиран от #2

  • 2 Айде

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Тях толкова ги сърби дупето, че чак държавата са си кръстили така... Сърби я.
Новини по държави: