17 Септември, 2018 11:29 1 435 2

Австрия иска проверка на решението срещу Унгария

  • австрия-
  • ес-
  • унгария

Страната е възложила задачата на експерти от ЕС

Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата по решението срещу Унгария, съобщи ДПА.

Проверката е била поискана от австрийския вицеканцлера Хайнц – Кристиан Щрахе. Неговата Австрийска партия на свободата има близки отношения с управляващата в Унгария партия ФИДЕС.

В сряда Европейският парламент гласува решение за започването на процедура за санкции срещу Унгария. Обвиненията са, че страната не зачита основните ценности на ЕС.

Унгарските власти обявиха, че при гласуването не са били събрани необходимият брой гласове. От там посочиха, че въздържалите се не са били включени в преброяването. Щрахе обяви, че е склонен да приеме този аргумент.

През миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че подкрепя действията срещу Унгария. Сега обаче заяви, че все още няма доказателства срещу страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орбан

    22 0 Отговор
    е един от хората, които могат да поведат ЕС в правилната посока.
  • 2 Borislav Popov

    13 1 Отговор
    Марин льо Пен поиска ЕС да бъде заменен от Съюз на европейските нации. Марин льо Пен обяви, че миграционната политика е изчерпала ЕС и предложи всички конструктивни политически сили в Европа да се обединят за замяна на ЕС със Съюз на европейските нации.Европейският съюз - това не е Европа. Европейският съюз - това е идеологическа структура, това е институция, управлявана от анонимна власт, която централизира управление в неограничено пространство, което се простира от Турция до Магреб. Пространство, което не е прикрепено към никаква история, никакви корени или традиции, това пространство, което реално няма сила, нито перспектива, освен да се разтвори в световната магма, обяви Льо Пен в речта си.
Новини по държави: