16 Септември, 2018 19:12 2 676 21

Чехия: Няма да приемем нито един нелегален бежанец

  • бежанци-
  • чехия-
  • ес-
  • нелегални-
  • андрей бабиш-
  • унгария

Няма да приемем дори сирачета, категоричен е чешкият премиер

Чехия: Няма да приемем нито един нелегален бежанец - 1
Снимка: БТА/ AP

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че не подкрепя засилващите се критики срещу Полша и Унгария от страна на ръководството на ЕС, предаде ТАСС. „Унгарците и поляците могат да реагират по-добре на появата на възможни заплахи за демокрацията (в техните страни), отколкото депутатите от Европарламента или чиновниците в Брюксел”, подчертава премиерът в интервю за в. „Право”.

Той е категоричен: „Във всеки случай, Чехия няма да изостави своите съюзници". И добавя: „Не ми харесва, че Еврокомисията може да започне разследване срещу Полша или Унгария”. Прага може да блокира процедурата, която иначе би довела до лишаване на Будапеща от право на глас в Съвета на ЕС.

Чешкият премиер отбелязва, че основната заслуга ЕС да се откаже от квотата за разселване на мигранти е негова и на унгарския му колега Виктор Орбан. Бабиш е категоричен, че Чехия няма да приеме нито един бежанец, дори и сирийски сирачета, преминали нелегално в ЕС: „Защо да трябва да ги приемаме? Имаме си сирачета тук в нашата страна, които трябва да подготвим за живота”. Той отбелязва, че Чехия проявява солидарността си чрез финансова и медицинска помощ, доставяна директно в Сирия и други кризисни зони, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Политици

    90 1 Отговор
    Истинските политици взеха по-често да дават гласност.
  • 3 Салам Алеко

    46 2 Отговор
    Алеко, айдеее, и тук забраниха исляма!
  • 4 11 22 браво. Само така

    70 2 Отговор
    Браво. Стига с тая простотия либерална.
  • 5 ванката

    64 1 Отговор
    браво и на чехите!!!
  • 6 Горд Българин

    43 4 Отговор
    Браво на чешкия премиер Андрей Бабиш. Това се казва твърда позиция на държавник. Браво на Вишеградската четворка. Така се пази държава от ислямски навлеци терористи. А ние къде сме в цялата картинка? Къде са нашите управляващи да ударят и те по масата и категорично да откажат да приемаме бежанци, а тези които са тук да ги изритаме там, от където са се довлекли.
  • 7 Мъка,мъка....

    33 3 Отговор
    Боко подписа за приемането на пришълци отдавна , още когато го потупваха по тиквата!!Ние сме бита карта братя Българи,отдавна сме употребени от нашите продажни политици,продадоха ни за тринадесет сребърника(стотици милиони в зелени гущери)....Сега всички участваме в последното представление на един голям и червен комунистически цирк...Сега вече е време за пускане на лъвовете сред публиката....

    Коментиран от #9

  • 8 Неканени гости

    35 0 Отговор
    Адмирации за Андрей Бабиш ! Абсолютно точен! Който си е канил гостите,той да си ги приютява .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стига сте ги възхвалявали тези ...

    0 21 Отговор
    ...мастии чехите. И аз съм против бежанците. Миналата година чехите пак надаваха вой и Меркел като ги смъмри ,че ако искат могат да членуват в други съюзи и станаха по-тихи от водата. Та и сега докат не им набият канчето.Твърд само и единствено и винаги е бил Орбан,чехи,поляци ,словаци са мищоци
  • 11 Барчо

    27 0 Отговор
    Ето това са пичове, които са си на мястото. Колко добре и силно казано. "Сирачета и ние си имаме, че да се грижим за чуждите". Правилно. И това трябва да се отнася не само до сирачета, а и до несирачета, както и до семейни, несемейни, изобщо има какво да се прави за собствения си народ. Нашите българи избягаха по чужбина да ядат чужд хляб, а управниците ни се загрижили за някакви мързеливи камиларски утрепки. Що не ги пратим там в Афганистан, Сирия, Пакистан, Либия, Ирак и други такива да се грижат за тях на място, щом толкова имат желание.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХанкоБрат

    16 0 Отговор
    Миличките мигранти, добре че в България управлява Боко Великолепни и ще ни вземе всичките. Ще краде от Българите и ще дава на нас, както винаги е правил.
  • 14 стоян георгиев

    0 14 Отговор
    само да питам неджендърите дето толкова харесват изказванията на чеха и унгареца,другари кво парвим като турция отвори границите и имигрантите напълнят българия?ще ги приемаме ли обратно от чехия след като те стигнат до там и както чехите искат да ги връщат на първата страна в ес която ги е приела?
  • 15 Ю Кортес

    2 8 Отговор
    Стояне,като заклет антикомунист ти казвам че с такива писания може да се доведат на власт най долните русофили и комунисти
  • 16 Stefko 88

    12 0 Отговор
    Само така!
  • 17 патриотъ

    10 0 Отговор
    Политик,който мисли за народа и държавата си!Моите адмирации!Повече такива управници и може да спасим Европа от емигрантската напаст!
  • 18 Биде

    5 0 Отговор
    Браво Бабиш! Браво Чехия! В Европейския съюз имало лидери с ум и топки, жалкото е че са малцинство!!!
  • 19 незнайко

    5 0 Отговор
    БРАВО !!! Вече се започна това, което отдавна трябваше да стане .
  • 20 ъъъ

    4 0 Отговор
    А къде се спотайва нашият главоч? Той кого подкрепя? Защо не каже?
  • 21 Galia69

    0 0 Отговор
    Както вървят нещата, май само Финландия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и прибалтийските републики ще останат острови на спокойствието! Те се борят за страните си, за хорота си, за традициите си и за истарията си! Те не са като ЕвроГейските джендъри и по-добре да напуснат лигавия ЕвроГейски съюз заедно с нас и да последваме Братска Русия!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания