21 Септември, 2018 20:20 4 044 15

Заподозрените за Скрипал били задържани в Холандия

  • сергей скрипал-
  • нападатели-
  • великобритания

Те били освободени без повдигнати обвинения

Двамата заподозрени за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал са били задържани за кратко в Холандия. За това съобщава британската разследваща група Bellingcat.

От групата се позовават на свой източник от полицията. Според него Александър Петров и Руслан Буширов са били задържани в Холандия по-рано през тази година. В последствие са били освободени, без повдигнати обвинения.

Холандските власти не потвърдиха новината, но правят разследване за коментар.

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха отровени с веществото новичок в британския град Слосбъри. Те се възстановиха.

Британските власти обвиниха за това Петров и Буширов, за които смятат, че са руски шпиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3452

    16 26 Отговор
    били туристи, да ама друг път

    Коментиран от #6

  • 2 Top Gun Maverick

    18 9 Отговор
    Поредната жълта новина, поне да бяха сложили въпросителна накрая. Явно обаче се подучиха от другите подобни с такъв знак, които обикновено значеха едно голямо нищо.
  • 3 Баси

    23 2 Отговор
    Леле, че то всяка новина за случая "Скрипал" вместо отговори поражда нови въпроси. Кога са ги задържали? Преди отравянето или след? За какво? Възможно ли е руските служби да пращат на такива мисии хора дето постоянно привличат вниманието? Не, че приемам сериозно цялата дандания, ама ....
  • 4 Барчо

    17 5 Отговор
    Абе ние какво спим, че не сме ги задържали тия двамата??? Дали пък не сме ги задържали и да сме ги пуснали заедно с оня полет от Иран ли беше, дето никой не го провери???

    Коментиран от #10

  • 5 Истерик

    11 5 Отговор
    те у двора кацнаха извънземните кацнаха, ма казаха , че са задържани у холанд, били барали от техното - новичок....
  • 6 Спец

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "3452":

    Ако плюеш руснаците тия, без факти, помоли английските служби да направят интервю на видео със Сергей и Юлия Скрипла,! Те ще разскажат какво се е случило. Нали били се възстановили, значи могат.
  • 7 Голям прос

    13 5 Отговор
    И как, аджеба, се възстановява от вещество, което със сигурност убива? И това че убива го казва създателя му, който повече от 20г живее в САЩ.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Трандафор":

    А защо от десетки смъртоносни, моментни , контактни отрови, ще тръгне някой да го трови с компрометиран БОВ, с различно предназначение и начин на действие. Как и колко време се анализира отравяне с неизвестна отрова, за да се приеме необходимият антидот. Британците имат десетки въпроси на които да отговарят, за да разсеят съмненията в лъжа, а не го правят. Дори и да е отровен Скрипал, надали ще е с новичок, а това коренно променя всичко, нали? Нито ще е първият, нито последният възмезден предател. Доколко пълни да лейките, които празно вярват и приемат версията на силно заинтересована страна? ... Абе, къде е Скрипал? Някакви новини от него напоследък? Обикновен заложник на чужди интереси. Да не стане така, че руснаците да са му единственият вариант да се измъкне жив!

    Коментиран от #12

  • 10 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Я пък ти! То ДАНС не ловят шпиони, контраразузнавателните служби отдавна са ликвидирани, Мара Чистачката ли да ги задържа шпионите?
  • 11 само истината

    4 2 Отговор
    Алеле майко. Задържаните в Холандия са други. Опитали са се да проникнат в лаборатория в Швейцария ,която е правила изследвания във връзка със случая Скрипал. след това са били проследени и в Холандия са задържани. Не се посочват имената им , но са руски агенти. Не са освободени.
  • 12 Трандафор

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Прав си в едно - нито е първият, едва ли ще е последният “възмезден предател“, списъкът е дълъг - от Троцки до Литвиненко, но според твоята логика англичаните са го отровили. Няма смисъл да се спори с кремълска радиоточка.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Трандафор":

    Логиката е много близка до математиката и няма нищо общо с Кремъл, Русия, Лондон и т.н. Тя започва като неутрална и се развива според неизвестните, които отстраняваш питайки. Колкото повече въпроси задаваш и отговори получаваш или не,, толкова по-точно е финалното заключение. Въпросите имат и своята тежест и когато не получиш отговори на основни въпроси, няма смисъл да продължаваш с заблуждаващи, на които ще имаш "правилният" отгпвпр. Аз ти зададох само няколко от основните, а заключението, колкото и да не ти харесва си го направи ти. Не ме интересува дали си или не кремърска радиоточка или лондонска. Защо така свърши Кенеди и каква е ролята на Осуалд? Винаги съмненията остават в най-заинтетесоеаната страна, най-силният мотив, тази която има най-голяма полза от отстраняването. Дори да е имало отравяне, дори руснаците да са зад него, сценария с новичок за мен си е британски и то с много зле изпълнение. А отравянето на Скрипал с новичок е същото като ядреното.оръжие на Саддам или химическите атаки на Асад. Един и същ лош кукловод, изпълнението на койко се харесва само на слаба и необразована публика.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    ...а дали ще си отговориш сам, кой стои зад унищожаването на образованието в България и каква му е целта? Ако не можеш и не ти се мисли в тази насока, пусни си Планета - там е Истината. Сипи си ракия, планки окото и се кефи на настоящата култура и морал в BG.
  • 15 чичо

    0 1 Отговор
    Доста коментари изписахме по този случай.Скоро попаднах на „чужди" където пишат, болницата в това градче нямала такива възможности, че да спаси Скрипал.Мисля, че това е повече от интересно.
Новини по държави: