Last news in Fakti

29 Септември, 2018 15:30 2 352 18

Бойко Борисов се срещна с Майк Помпео

  • бойко борисов-
  • майк помпео-
  • сащ

Сътрудничеството със САЩ е сред приоритетите за България

Бойко Борисов се срещна с Майк Помпео - 1
Снимка: БТА/AP

Сътрудничеството между България и САЩ бе сред основните теми по време на срещата между българският премиер Бойко Борисов и държавният секретар на САЩ Майк Помпео, съобщиха от правителствената служба.

Срещата се проведе в Ню Йорк. Там Борисов участва на срещата на върха на ООН.

„Потвърждаваме стратегическото партньорство между България и САЩ. Двете страни имат общи ценности и интереси и имат ангажимент към опазването на мира и международния ред. Външното сътрудничество със САЩ заема важно място във външната политика на страната ни както в двустранен, така и в многостранен план“, се казва в изявлението.

„Правителството на България оценява подкрепата, която САЩ указват на страната за модернизиране на въоръжените сили и постигане на по-голяма оперативна съвместимост. Убеден съм, че засилените съвместни учения и тренировки, които се провеждат на територията на съвместните съоръжение, допринасят изключително много за повишаване на оперативната съвместимост на българските въоръжение сили с тези на останалите страни – членки на НАТО“, заяви Борисов.

Той подчерта, че българското правителство е одобрило план, с който до 2024 разходите за отбрана на страната ще достигнат 2% от БВП.

Според него са отделени средства за закупуването на нови бойни бронирани машини, боен самолет и два многофункционални модулни патрулни кораби.

Борисов отбеляза и доброто сътрудничество между двете страни в сферата на закона. Според него са извършени множество успешни съвместни акции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Инкогнито

    18 0 Отговор
    Не е важно какво са си бъбрили, важното е да е излязла хубаво на снимките!!!
  • 3 Някой си

    13 0 Отговор
    А нещо за визите? От целия ЕС само ние и румънците май само пътуваме с низи до тях. Човек не може да отиде на гости на роднини и приятели, защото видиш ли, може и да не се върне...Пълни простотии...
  • 4 Румяна Костова

    18 2 Отговор
    Ние имаме еднакви ценности и интереси с американците? Не знаех.Не съм чула и да налагаме своята демокрация на страни,които не са ни молили за това.Не виждам и да отстояваме своите интереси в Сирия,както прави това САЩ.И тези интереси са все около газовите находища там.
  • 5 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Толкоз заобиколки за пустия му Ф.....Ми що си играете на поръчки и демокрация тогава....Пък и това ,,подготовка,, за ЗАЕМИ ли е???Щото те тия не са по лакърдиите ,а по ,,сухото,,....та да чакат некви си 2% не знам кога си....
  • 6 а не веe

    14 2 Отговор
    и накратко Майк Помпата искал да напомпа нашия... Дори щял да мy продаде старите си танкове и самолети на същата цена като за нови...Да ама нашия дори искал на двойно по-скъпа цена.
  • 7 onq s konq

    5 15 Отговор
    Няма ли най-накрая да резберете нещо,което още при тръгването на Борисов написах ТОЙ ОТИВА ДА СЕ СРЕЩНЕ И ГОВОРИ ПО СЪЩЕСТВО С М.ПОМПЕО ОТНОСНО ВОЕННИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ НАТО И РОЛЯТА Й НА БАЛКАНИТЕ!Както и АМЕРИКАНСКИ ИНСТРУКЦИИ и ПРАКТИЧЕСКА ВОЕННА ПОМОЩ ОТ АМЕРИКАНСКА СТРАНА за една толкова важна от стратегическа гледна точка страна като България.А снимките с Тръмп бяха "между другото".Ако беше отишел Радев, щеше да мине само "със снимките" и в останалото време да зяпа като абориген,а жена му да шари по магазините.Което пък щеше да наложи ОТДЕЛНО ПОСЕЩЕНИЕ НА БОРИСОВ по изброените въпроси,касаещи НАТОВСКАТА НИ ПОЗИЦИЯ относно РЕГИОНА И РУСИЯ.

    Коментиран от #9

  • 8 Шарлатанче

    15 1 Отговор
    А Боцко няма ли да прегърне Помпата. Той обикновено ги гушка всичките. Все едно всички са му първи приятели. Бай Ганьо е на всякаде.
  • 9 Хи их хи

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    След четките следва орално удовлетворяване! Ще ти трябват наколенки!
  • 10 ха-ха-хаааа....

    8 0 Отговор
    НА КОЛЕНЕЕЕЕЕ.......
  • 11 Ола

    6 0 Отговор
    А дали ще ни подхвърлят ФЕ 16 на плловин цена? Всичко праим кото са поискали.
    Поне един да ни дадат , та пилота да се усмихне малко
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 .парапитек

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "konstantin34":

    Не знаеш ли? Как така? Общите ни ценности са: 1. Управляващите на БГ, изпхлняват каквото им се провикне от братските САЩ! Без въпроси! 2. Българските интереси са само интересите на САЩ! 3. Българската армия е част от американската армия! Командуващият ЮЕсЕй армия, командува всичката армия! 4. България има право на глас и той е: Йес Сър! 5. Приятел на САЩ е само, който изпълнява волята на САЩ! 6. Ако не знаеш, правилника на отношенията ни, виж точка 7! 7. Не гледай, а прочети всички точки отначало! Това е Устава на САЩ. А, Премиера, мил ли си е ръцете, откакто се ръкува с Тръмп? Екстрасенси казват, че не смеел да пусне чешмата от гордост и гледал щастлив, като бебе близалка.
  • 14 Све

    8 2 Отговор
    Загазили сме надълбоко, щом неграмотни мутри се пазарят за бъдещето на България. Прост народ…
  • 15 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    Само не виждам СУДЖУКА къде е??????Или то помпата разчита на МИЛИАРДИ...кво е туй нещо СУДЖУК,,,ТО е за аборигените..
  • 16 no name no face no number

    1 1 Отговор
    САЩ винаги Указват помощ, но никога не оказват такава. Примерно указаха ни да спрем Южен поток и с това ни помигнаха да загубим доста свеж кеш. Е помагат от немай къде, ако се наложи с ГМО царевица с изтекъл срок на годност
  • 17 тука е така

    0 1 Отговор
    България има повече общо с Русия отколкото с Америка,двете ни държави най-много си приличат в олигарските и корупцията.Толкова сме далеч от Америка че пишещите тук дори си нямат на представа.
  • 18 ДОКО

    0 0 Отговор
    БОКО СРЕЩНАЛ МАЙК ПОМПЕО..И МУ ОБЯСНИЛ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ КАТО СТРОИ ПЪТИЩА..