Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 12:08 1 100 23

МВнР: Политиците в Македония да покажат зрялост

  • македония-
  • референдум-
  • мвнр-
  • екатерина захариева

Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО

Вярваме, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония. Референдумът е най-висша демократична практика - с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха. Това заявиха от пресслужбата на министерство на външните работи (МВнР) в позиция по повод провелия се в неделя референдум в Македония.

Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност. Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат.

Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми. Залогът е голям – бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани. Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО.

Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона. Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НУД

    25 2 Отговор
    Хубав шамар получиха. Само албанците галасуваха за. Стига сте писали глупости. Македонците се представиха достойно.
  • 2 наглосто до няма и къде

    23 1 Отговор
    Сериозно ли това, го казва нашият "ялит"" ялов хахахаха, а що не акцентират че е нелегитимен, понеже 70% решиха да не оважат ония идиот техния продажник, или това не им прави впечатление а преди 2 год, когато хората казаха какво искат на референдума тогава се направиха, че на разбраха какво искат Българите! Както им отърва така говорят, каква демокрация какви 5 лева , боклуци нещастни!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Орфей

    15 2 Отговор
    Това да се самоубиеш е грях /българите, че не убиваме враговете, които ни предадоха и ограбват и вкараха в Еврейския Съюз/, но да желаеш и злото на братята ни /в Македония/ е жив геноцид.... Явно родните вампири не са доволни, че съсипаха нас, а искат и макетата? Оооо, майко моя, родино мила, защо тъй жални, тъй милно плачеш, политмафийо, ти птицо проклета, защо тъй алчно и злостно грачиш? Оооо, майко Земя, докат гия глобалистчета ги има с техния световен халифат, а местните гарванчета погракват в техен интерес, Европа си отива.... Макета, честит ви слугинаж в Еврейския халифат ЕС!
  • 4 Мордред

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "наглосто до няма и къде":

    Тако право велиш, куме! Еврогейците, вън от Европа! По възможност, изпратени от свещенник...
  • 5 Наглост

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "наглосто до няма и къде":

    Е как не ги е срам тези продажници готови на ВСИЧКО за да вкарат в нато и МАКЕДОНИЯ 35% дали е легитимен ????!?! Наглите Заевци вместо ОТСТАВКИ се опитват да го представят като "победа"

    Коментиран от #9

  • 6 Hhhhhhh

    16 1 Отговор
    Ако покажат зрялост като българските и те ще закрият държавата си. Последния да изгаси лампата.
  • 7 Дилбер танас

    3 12 Отговор
    Руската измет трябва да знае, че в Македония на последните няколко президентски и парламентарни избори участват не повече от 1 100 000 избиратели и никой президент или управляваща партия не са получавали подкрепа по-голяма от 550 000 гласа. На референдума за присъединяване на Македония към ЕС и НАТО с ДА са гласували над 610 000 избиратели. Противниците на референдума го бойкотираха защото бяха сигурни, че ще загубят - те се провалиха и правят масирана кампания за да представят провала си като победа! И да е ясно активността на албанците е само с около 4% по-висока от тази на нашите съплеменници, така че трябва да се престане да се повтаря и тази фалшива мантра, която цели да внуши, че проевроатлантическата ориентация на Македония е благодарение на албанците и пряко волята на македонците!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Орхан Папук Чепик

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дилбер танас":

    Закона си е закон господин Халил Мехмети загубихте.
  • 11 Руските свине

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "еничари убийци":

    и техните слуги наистина са отрепки.

    Коментиран от #16

  • 12 Бесен Язовец

    3 9 Отговор
    Македония така или иначе ще бъде член на НАТО и ЕС, колкото и къчове да хвърлят тукашните рублерасти !

    Коментиран от #14, #15

  • 13 ЖДХФ

    8 1 Отговор
    Народа на Македония показа зрялост. Какво зрялост щели показват некокви си политици които вървят срещу народа си? Референдума е ясен.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Втози референдум гласуваха албанците......Май макетата се оказаха по-българи-открито срещу НАТРАПЕНИЯТ !!!ЕЛИТ,дето се хили като зелка и се държи за палците.....Само да си спомним ООН----нашио НЕ СЕ ЗДРАВИСА С Гутериш,но напълни фацата с кадри с тръмпа....той в ООН ли беше или на седянка и лаф стръмпа и помпата.....
  • 18 От Пирдоп

    1 0 Отговор
    Нека първо тук да се съобразяват с вота на Референдумите , пък тогава акъл давайте на комшийте
  • 19 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Добре де,а къде им изпадна ключовата част от сложното изречение ,90 процента от колко гласували?Нали има някакъв минимум при който референдума е валиден или не?,,Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри".Е,това вече ми замириса на сектантско изказване.

    Коментиран от #20

  • 20 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Същите подходи се използват върху българското население за вътешни проблеми. По това може да оценим за каква медия иде реч.
  • 21 Dorian

    3 0 Отговор
    А вие покажете зрялост и се застъпете за нашите сънародници в Молдавия. Нали говорим за демокрация? Защо тогава РОМъния извършва и в момента геноцид срещу наши? Защото Молдова ѝ е отредена и всички останали им е позволено да духат супата.
    Македония в ЕС и НАТО означава сближаване с Албания. Македония в ЕС и НАТО означава членство в една бюрократична и една агресорска организация. И постепенно марионетизация за интересите на Брюксел.
    Както виждаме ЕС обслужва главно интересите на Германия. Щом те имат демографска криза, нека поканим източноевропейците при нас. Пък обезличаването на дузина държави никой не гледа. България загуби 2/9, Румъния 5/23, Литва 1/3, Латвия 1/3, Полша 2/40. В замяна нашите страни получиха стоки нтаро качество от господарите си. Огледайте се във всяка немска верига на какви езици пише на етикетите и това говори красноречиво
  • 22 ХанкоБрат

    3 0 Отговор
    Политиците в Македония да покажат зрялост - демек правете като нас БГ политиците, всичко против народа си. Много си умна ма оФцо селска!
  • 23 527

    0 0 Отговор
    Захариева = Плевнелиев. Два обикновени боклука в БГ историята.
Новини по държави: