Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 13:30 3 306 29

Русия започна да тества електромагнитни оръжия

  • оръжия-
  • магнитни-
  • русия-
  • тестове-
  • полигони-
  • отбрана-
  • електронни

Руските въоръжени сили не спят

Русия започна да тества електромагнитни оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Образци на руски електромагнитни оръжия вече се тестват на полигони. Това заяви зам.-генералният директор на концерна „Радиоелектронни технологии“ Владимир Михеев, предаде ТАСС.

По думите му електромагнитните оръжейни системи „се развиват много ефективно". „Изпитанията се провеждат постоянно - както в лабораторни условия, така и на полигони", заяви Михеев, отговаряйки на въпрос дали са били извършени тестове.

По думите му оръжието представлява много перспективно направление в отбранителната промишленост. Експертът уточни, че специалистите активно работят и над разработването на система за защита от съответния тип въоръжения, чиято цел е изваждане от строя на противниковите електронни системи.

Като поразяващ фактор в електромагнитните оръжия се използва електромагнитно излъчване на свръхвисоки честоти, т.нар. електромагнитен „изстрел“, чрез който от строя се извежда електрониката на противника. Министерство на отбраната на Руската федерация разкри планове за подсилване на противовъздушна отбрана със системи за радиоелектронна борба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    12 44 Отговор
    Ще, ще......ще порасне джуджето до 2,10 м.!

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Усмивката

    18 5 Отговор
    То ще е за отбранителни цели.
  • 4 Рубладжийче

    13 32 Отговор

    До коментар #2 от "Айдееее":

    А руснаците си нямат памперси, защото за целта използват русофили. вършели същата работа като памперсите, само, че им излизали без пари. затова насочвали парите за електромагнитни оръжия.

    Коментиран от #10

  • 5 Орфей

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Малиййй? Това ще е краят на центите, за Соросите. Татко Сорос няма да ви дава даром, трябва да заработите... А, как ще заработите, като не знаете какво е това на снимката? С тия празни кърпузи над раменете, ще останете гладни май???

    Коментиран от #7

  • 6 Бай хой

    18 6 Отговор
    Факт от првди пивече от половин век е че Русия разполага с най мощната електеомагнитна сила. Изпитана е веднъж и е усетена по цялото земно кълбо. Факт.
  • 7 До Орфей

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Орфей":

    - какво е това на снимката -

    Коментиран от #23

  • 8 Borislav Popov

    17 6 Отговор
    Краварите да слагат пластмасови копчета на гащите , че иначе падат на букаи !
  • 9 Борис

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "Айдееее":

    Ааааааа, ма какво приказваш, много се уплашихме от мужици с продължителност на живота, колкото на масаи от Кения.

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "Рубладжийче":

    Трябва всички соросоиди да се разследват като подкрепящи тероризма !
  • 11 Borislav Popov

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Борис":

    То пък на индианците живота много дълъг !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Бай хой

    16 4 Отговор
    На 30 октомври 1961 г. Ту-95Б с командир майор Дурновцев излита от Оленя към ядрения полигон „Сухой нос“ на остров Нова земя. Съпроводен е от самолет-лаборатория Ту-16А. Бомбата е пусната с парашут от височина 10 500 m и взривена чрез барометричен способ на 4000 m от повърхността на земята. При взрива се е създало налягане от 1 милион атмосфери, а температурата е била около 10 милиона градуса. Огненото кълбо по време на взрива е с радиус 4,6 km, ядрената гъба е с височина от 67 km, а върхът на „шапката“ ѝ е с диаметър от 95 km. Светлинно лъчение е могло да причини изгаряния трета степен в диаметър от 100 km. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а йонизация на атмосферата причинила радиосмущения на стотици километри от мястото на взрива в продължение на 40 минути

    Коментиран от #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Borislav Popov

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "Борис":

    Майкъл Паренти :-САМО за една година:

    - 27,000 граждани на САЩ се самоубиват.

    - 26,000 умират от домашни злополуки.

    - 23,000 стават жертви на убийци.

    - 85,000 се осакатяват и раняват от огнестрелни оръжия.
    - 13,000,000 стават жертви на престъпления, включително нападения, изнасилвания, въоръжен грабеж, кражби с взлом и др.

    - 135,000 деца ходят на училище с пистолети.
    - 6,500,000 ползват редовно хероин, кокаин, крек, спийд, РСР или някакъв друг наркотик.
    - 31,450,000 ползват марихуана; 3,000,000 от тях са пристрастени.
    - 25,000,000 или един на всеки десет граждани на САЩ се обръщат за помощ към психиатрични, психотерапевтични или медицински източници за разрешаване на ментални и емоционални проблеми - на стойност над 4 милиарда щатски долара годишно.

    Коментиран от #18, #26, #27, #28

  • 15 onq s konq

    7 9 Отговор
    Електрическите далекопроводи излъчват много мощни ел-магнитни вълни,изключително вредни за здравето.Можем да си представим пък СТОКРАТНО ПО-ВИСОКАТА СТЕПЕН НА ИЗЛЪЧВАНЕ на въпросните съоръжения В ОБШИРНИ РЕГИОНИ.Което пък е ЯРКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА РУСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ и колко струва в Русия животът както на ОБСЛУЖВАЩИЯ ВОЕНЕН ПЕРСОНАЛ ,така и за ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ В ОКОЛНОСТТА!

    Коментиран от #17

  • 16 МАТРОСОФФ

    6 1 Отговор
    Давай братушка, щом сме мизерници и трябва търпим унижението , и те няма да живеят в разкош.
    Ще ги тормозим яко , и сутрин и вечер .
  • 17 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    То ако човек вземе в предвид всички вреди от електрониката,няма да държи телефон в джоба. Излъчванията от него застрашават от рак на тестисите при вас,мъжете! Или пък може здравата да се уплаши,че от много говорене с телефона може да се тръшне от рак на мозъка,както ни предупреждават медицински специалисти.
  • 18 Борис

    2 12 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Русия на първо място в света по употреба на хероин, на първо място по аборти, сурогатното майчинство там е бизнес, няколко пъти по - висока заболеваемост от туберкулоза спрямо най - бедната държава членка на ЕС - България, имат 14 милиона педита по техни данни /нали само Запада са геьове/, САЩ - 4.5 убийства на 100 хиляди, а Русия около 11 на 100 хиляди. Още примери искаш ли, аааа забравих, че канибализмът е дълбоко вкоренен в чутурите на ватенките. Та така с твоите любимци, на които ближеш оная работа.

    Коментиран от #19, #29

  • 19 Бай хой

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Борис":

    Пак бъекаш май Русия с усрайна.
  • 20 Мммм

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    170 см.,ако е ръст на джудже,значи ти си пълен тъпан с въздух. Преди да пишеш глупости, поне се запознай с фактите иначе изглеждаш джудже в писането си.
  • 21 Dorian

    5 0 Отговор
    Едни са в научен подем и се чудят какво да изобретят, други ще стоят на земята и само ще гледат космоса, след като си спряха совалките и се скараха с руснаците. Никой не може да навреди на мародерите, както те сами си вредят.
  • 22 ГРУ

    3 0 Отговор
    Подплатих си ушанката с "фолио",па си сложих и станиол в гащите.Ех хора,мосьо Аристид е казъл/това е литературен персонаж/,че в спора не се изяснявя истината ,а се изяснават отношенията.Коментарите Ви бяха интересни...по своему
  • 23 Виц

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "До Орфей":

    Мама, как правильно, расизм или россизм?
    - Сынок, если ты не любишь негров, то это расизм, а если ненавидишь весь мир, то это россизм.
  • 24 а какво могат в ежедневието човешко

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Михеев казва, че сега се тестват и в лабораторни условия, а според теб те вече ги имали преди половин век (#6 пост). Пишеш за най-големия ядрен взрив и създаването на електромаг. импулс от всеки такъв, но тук става въпрос за съвсем друг тип оръжейни системи. Ей какви сте такива хора, за каквото стане въпрос веднага обяснявате, че руснаците го имали отдавна. А реално като погледна руската технология в ежедневието и виждам, че са още в пещерите и не търпят никакво развитие. По темата за магнитни полета - когато те гърмят мощни бомби да сеят радиация, американец работи по ядрено-магнитно резонансно сканиране на човешко тяло и 1977 г. прави първото такова. Мога да ти дам (но не е нужно, защото всичко се вижда) хиляди примери за западната технология направила нещо, което се ползва и в медицината и в бита от обикновените хора. Що така тия руси всичко имат, а пък като краен продукт до нас нищо не стига, че и те купуват само западна техника (медицинска, tv, коли, компютри, телефони и т.н и т.н.)
    Само за оръжия и разруха ги хвалите, ама те друго си нямат.........
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Усмивката

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Абе с две думи загниващ Запад.....
  • 27 справка

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Кратка справка в мрежата (Русия наркотици):

    -Наркотиците са причинили смъртта на между 6 и 8 пъти повече хора в Русия отколкото в страни от ЕС. Стряскащите данни са на Руската федерална служба по контрол на търговията с дрога.
    Руснаците, употребяващи в различна степен дрога, са 7,3 млн. души, а в наркодиспансерите са постъпили само 600 хил. човека. От федералната служба за сигурност съобщават, че поради липса на пари в момента не могат да администрират работата на неправителствените организации......

    -В световен мащаб Русия е най-големият консуматор на хероин на глава от населението и се бори с епидемия от ХИВ СПИН, която се разпространява заради замърсени игли.....

    -Русия е най-големият консуматор на хероин в света.
    Това обяви Виктор Иванов ръководител на службите за борба с наркотиците.Според Иванов, бивш офицер от КГБ, през последните години Русия не само стана в широк мащаб пристрастена към афганистанските опиати, но и стана абсолютен световен лидер в търговията с тях."

    -Русия стана най-големият потребител на хероин в света, обяви ръководителят на руската Федерална служба за контрол върху наркотиците Виктор Иванов.По данни на руското министерство на здравеопазването и социалното развитие броят на наркоманите в Русия е 2,5 млн. души при население от 140 млн. ....
  • 28 справка

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Посочил си цифрата 6,5 млн. американци, (която е много завишена от тенденциозната статия от където си преписал - radr.net), но както и да е това е за 326 млн. американци, което е всеки 50-ти. Шефа на руската служба посочва 2,5 млн. руснаци при 140 млн. население (те много отдавна не са толкова, но и тук така да бъде), което е всеки 56-ти. И ти какво реши, че тия 6 човека разлика на глава от населението правят Русия свята държава?
  • 29 простотакис

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Борис":

    пълни дрънканици, няма нещо вярно в това , питам у сащ некой нормален остана ли тикви с тикви,на бустана няма таквиз тикви като вас там терористи и лентяи,измет безподобна!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания