Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 15:00 1 793 8

Македония влиза в НАТО догодина?

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • македония-
  • членство

Поводи за оптимизъм

Македония влиза в НАТО догодина? - 1
Снимка: БТА/ AP

Преговорите за приемането на Македония могат да приключат през януари догодина и в началото на 2019 година страната може да се присъедини към НАТО. Това заяви на пресконференция генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

„Всички внимателно проследихме съвещателното допитване в Бившата югославска република Македония. Приветствам постигнатото одобрение за споразумението от Преспа. Скопие трябва да определи следващите стъпки“, посочи генералният секретар след проведения референдум. Той бе с ниска избирателна активност, но огромна част от македонците (над 90%) подкрепиха споразумението.

„Готови сме да приветстваме страната като 30-ия член на НАТО, но това може да стане само с одобрение на споразумението от Преспа. Преговорите за членство в НАТО започнаха, очакваме да ги приключим през януари догодина. Когато одобрението на споразумението завърши, може да подпишем протокол с Македония. Рано догодина страната може да се присъедини към алианса. Призовавам всички да проявят отговорност и да използват тази възможност“, добави Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    13 12 Отговор
    Ама нали МАКЕДОНСКИТЕ РУСОФИЛИ играха на площада ХОРОТО НА РАДОСТТА по случай неуспешния Референдум,пък тя ква стана ...И им обясни Заев НА ЧИСТ ЗАЕВСКИ:"Вкарваме въпроса в Парламента и ГО ГЛАСУВАМЕ.А ако СЛУЧАЙНО ПЪК НЕ МИНЕ,ПОДАВАМ ОСТАВКА И СЛЕДВАТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ...които ПАК ЗАЕВ ПЕЧЕЛИ,НО ПАРЛАМЕНТА ЩЕ БЪДЕ С ДРУГА КОНФИГУРАЦИЯ,много по-проевропейски настроена от сегашната.Между другото Русия "внимателно" следяла ситуацията в Македония...Е да,ама ЦЕЛИЯТ ЗАПАД още "по-внимателно" пък СЛЕДИ НЕЯ:)

    Коментиран от #2

  • 2 зимата иде

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Играха в спалнята с голото ти барабанче на влез излез.
  • 3 Направо с песен

    9 3 Отговор
    Няма не искаме,няма не можем,няма не сме готови.ВЛИЗАТ със строева крачка!

    Коментиран от #4

  • 4 що е маке все е леке

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Направо с песен":

    За съжаление си прав!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 onq s konq

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "що е маке все е леке":

    По Закон божи СЪЖАЛЕНИЕТО НА ЕДНИ Е РАДОСТ ЗА ДРУГИ!Тва е положението.
  • 6 ХанкоБрат

    7 0 Отговор
    Значи от догодина македонските отново ще владеят света.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 птицата полетя

    0 0 Отговор
    Догодина македонските ще гласуват в референдум за име ... Северно от Македония
Новини по държави: