24 Октомври, 2018 15:29 3 382 24

Япония започва нова епоха в отношенията с Русия

  • япония-
  • договор-
  • русия

Страната очаква мирен договор

Япония започва нова епоха в отношенията с Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Япония ще открие нова епоха в отношения си с Русия. Това заяви японският премиер Шиндзо Абе, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че е все по-близо до постигането на мирен договор с Русия. Според него липсата на такъв не е нормално положение.

Двете страни не сключиха мирен договор след края на Втората световна война. Причината е териториален спор за Курилските острови.

„Въз основа на отношенията ми с руския президент Владимир Путин и възвърналото се доверие между двете страни, ние ще разрешим териториалния спор. Мисля, че скоро ще сключим мирен договор“, заяви Абе.

Той припомни, че договорите, сключени по време на посещението на Путин в Япония през 2016 г., все още се спазват стриктно.

По-рано руският президент заяви, че за да има мирен договор, е нужни възобновяване на доверието.

Той и Абе вече подчертаха нуждата от мирен договор. Преговорите по въпроса ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м даа

    10 4 Отговор
    ами ако иска да обяви война!
  • 2 среднощен

    16 6 Отговор
    Япония, Китай, Русия - какво ги свързва спрямо САЩ..!? Те притежават най-големия дял от външния дълг на САЩ..!? Доверието се гради най-вече при коректност в икономическите взаимоотношения! САЩ промни договорените условия в търговията и с Китай и с Русия..!? Остава Япония..!?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Руските свине

    9 19 Отговор
    на този етап не са готови да върнат Курилските острови на Япония, а именно това е японското условие за сключване на мирен договор. така, че всичките напъни да се представи японската позиция като отстъпление пред Путин и русия са чисто и просто пропагандни фишеци.

    Коментиран от #23, #24

  • 4 среднощен

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    ...САЩ промени договорените условия..
  • 5 Наблюдател

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Наистина си среднощен ..

    Коментиран от #9

  • 6 Японеца

    6 7 Отговор
    След Втората световна Япония и СССР не подписват мирен договор, което означава, че са все още в състояние на война. Целта е сега да подпишат мирен договор. Това не значи, че ще стане днес или тази година. Чакали са 70 години, може още няколко да почакат. Всичко е въпрос на договорка и на одобрението на Големия брат оттатък Пасифика. Япония иска острови, Русия иска да продава газ, т.н.

    Коментиран от #7

  • 7 Руските свине

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    си имат и български отрочета. Не си японец а руско мекере. Японското условие за сключването на мирния договор е връщането на Курилските острови а внушенията ти за Големия брат са само руски пропагандни митове, които да послужат за оправдание на руската вина за несключването на мирния догвор.

    Коментиран от #10, #19

  • 8 Да го кажем направо.

    14 6 Отговор
    Факт е,че Путин много добре си разиграва козовете-както в Азия и Б.Изток-така и в Европа. Например в отношенията с Япония успя да изгради дълготраен диалог-в които показа на японците,че всеки един проблем може да бъде дискутиран и да се търси решение.Б.Дом в момента е точно на другия полюс-санкции на всички подрет и с "рогата напред"- това естествено не се харесва от никоя държава,по една простичка причина-че може да си следващият...Затова в последните години,сериозни държавници търсят Путин за диалог при различни проблеми и ситуации.Влиянието на Кремъл става все по-голямо,независимо дали това се харесва на някои или не. САЩ изпускат меж.инциатива и от това печели само Русия. Но затова са си виновни самите американци-откъснаха се от настоящето реали в света и взеха да"решават" проблемите само с диктат.

    Коментиран от #12

  • 9 среднощен

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Нощта е време за почивка..! Почивка, най-вече от дневната "лудост и суета"!? Този свят какво ни дава.., "не е ли хляба на скръбта"...!? Така че, моето "среднощно будуване" не е "бълнуване", а опит за равносметка и осмисляне на реалността..!!
  • 10 СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Руските свине":

    Соросоидна подлого с фашистки нотки,запуши си устата с ....а!

    Коментиран от #13, #14

  • 11 ГосТ

    4 3 Отговор
    Еми крайно време е. И да вземат и ракети от путинката. Това им е най необходимо. И ще стане, вервайте ми ;)
  • 12 Аналитик

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Да го кажем направо.":

    Да го кажем направо-написал си голям бълвоч. Истината е, че жужи иска да е фактор, да го уважават, но по стар комунистически обичай не чрез силна икономика и балансирана политика, а чрез партизански акции. Кой за каквото е учил. И го търсят не защото го уважават, а защото се страхуват да не им врътне кранчето или да им прати ракета.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Руските свине

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ":

    и техните путрерастки отрочета, колкото и да се пънат нито могат да се аргументират, нито да оправдаят действията на руските грабители на територии.

    Коментиран от #20

  • 15 Да го кажем направо.

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Аналитик":

    Фактите пич показват съвсем друго.Следи хронологията през последните години и ще видиш че съм прав-може и на мен да не ми харесва-но реалито е такова.Що се отнася до това защо го търсят-ти си написал че е зарди кранчето или ракетата--еми то така е от векове бе човек-силата винаги е уважавана и тя помага за налагане на влияние-това е живота...ако си силен-ще ту уважават и търсят при наличие на проблем-ако не си--си в девета глуха...Не бъди толкова заслепен от русофобията си-наивно и детско е..-а гледай актуално и реално на събитията.Лек ден.
  • 16 Хроникьор

    7 0 Отговор
    Япония подписа капитулацията си ,на борда на Мисури. Сред подписалите се ,има представители на всичките страни победители. Малък прецедент е подписа на руският представител едно поле по надолу ,с което всички представители слагат подписите си по надолу , и не според протокола. На така или иначе всичко зависи от добрата воля на победителите ,и японците се стремят ,всячески да я получат ,с добро поведение, как само лъснаха до блясък ,руската съблекалня ,на световното по футбол, как човек да не им върне поне един остров.
  • 17 гост

    5 14 Отговор
    Договорите с русия струват по-малко от хартията на която са написани ! Японците много добре го знаят за това не са си хабили и хартия да сключват такъв с рушляците ...
  • 18 Ти пък..

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аналитик":

    И ти си един анал-итик та знае ли се. Самият факт,че Япония заговори за мирен договор след 70 години трябва да ти говори нещо за промените в политиката между двете държави-явно си от 'експертите"във руско-японските взаимотношения.
  • 19 Пешо

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Руските свине":

    Че е правилен ника ти - правилен е, но частично, свиня си, но краварска.
  • 20 Иво

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Добре, никой не спори, че си свиня. Щом се подписваш, като свиня, съгласни сме - свиня си. Дано само свинете не се обидят, че се приравняваш с тях.
  • 21 Бесен Язовец

    0 4 Отговор
    Това е или някаква фалщива новина или е преведена неправилно, а самото заглавие е изсмукано от пръстите ! Знаейки характера на японците със 100 % съм сигурен, че те никога няма да пдпишат този мирен договор, докато руснаците не им направят някакви отстъпки за тези Курилски острови ! А руснаците пък, сигурно няма нищо да им отстъпят, така, че според мен този договор поне за е невъзможен.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Те няма да ги връщат,защото са си техни! Япония сега просто се чувства уязвима и търси защита от Русия. А може да търсят и технологии -с новият закон,Япония вече може да произвежда въоръжение и военна техника!
Новини по държави: