Last news in Fakti

13 Март, 2012 21:59 1 783 9

Катар ще инвестира в магистралата между Варна и Бургас

  • катар-
  • бойко борисов-
  • магистрала-
  • черно море
Катар ще инвестира в магистралата между Варна и Бургас - 1
Снимки: Министерски съвет

Катар ще инвестира в България в три области – туризъм, инфраструктура и земеделие. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и катарския му колега шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал Тани.

Българска правителствена делегация е на тридневно официално посещение в катарската столица Доха, съобщиха от пресслужбата на правителството.

„Преговорите, които проведохме днес, бяха много важни за развитието на бъдещите отношения между Катар и България”, каза след срещата катарският премиер и съобщи, че двамата правителствени ръководители са се договорили арабски компании да започнат инвестиции в страната ни още тази година.

„Благодаря на катарското правителство за решението да инвестира у нас в условията на световна финансово-икономическа криза”, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той съобщи, че по време на разговорите българската страна е предложила катарски инвестиции да се включат в няколко  инфраструктурни проекти като възстановяването на летището в Балчик и по линия на публично – частното партньорство включването на катарски компании в изграждането на автомагистрала „Черно море”, между Бургас и Варна.

В хода на разговорите, като възможности за навлизането на катарски инвестиции  в България бяха очертани и области като земеделие, спа-туризъм и минерални извори.   

”Във външен план също има разбирателство между България и Катар”, подчерта българският премиер и допълни, че двете страни имат съвместни позиции и желание за помощ на Сирийската държава за спирането на кръвопролитията там.

„Не сме съгласни да се избиват хора и искаме, колкото се може по-бързо това да бъде прекратено”, беше категоричен Борисов.

До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти, стана ясно още след срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    ДА ИНВЕСТИРАТ ВЪВ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ И ДА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ КАТО ТЯХ СЪС ЯКИ ПЪТИЩА И СГРАДИ
  • 2 тапака

    1 0 Отговор
    БОЙКО СИГУРНО Е В КАТАР ДА СИ ПЕРЕ МАНГИЗИТЕ ДЕТО НАКРАДЕ ОТ НАРОДА,КАК ЩЕ СТАНЕ ТАЯ ИНВЕСТИЦИЯ НА МАЗНИТЕ АРАБЕСКИ В ЕВРО ЗОНАТА,СЛЕД КАТО СМЕ ПОД НАБЛЮДЕНИЕ НА ЕВРОПА И ТО БАШ ПЪТИЩА ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ КЪДЕТО СЕ КРАДЕ НАЙ БЪРЗО И ЛЕСНО
  • 3 BERIYA

    0 0 Отговор
    Големите залъци са налапани от тия под чиито чехъл ББ стигна горе ,че сега и Русия ще чака дивидент ,което ясно се видя тия дни - скок на природния газ ,а аргументите били - петрола и долара са скочили ,като се пропуска ,че цената на газта на борсата се е сринала до невиждани нива ,тоест логиката е намаляне на цената с поне 50%,а се говори за ръст с 26%.Тоест за тия от Катар мръвка трудно ще се намери ,кокала е огризан ,че и кокал не остана ,но знае ли се може и да се излъже някой от частната сфера да инвестира ,от милиардер да стане милионер.
  • 4 лина

    0 0 Отговор
    незнам друго ама гледам поличките на дамите .. всичко се е подкъсило добре, ама тая дебелана Лиляна няма ли кой да я тупне по туиквата и да си види баджаците..... резил.......
  • 5 joro

    0 0 Отговор
    ЕХААА 6ТЕ ИМА МНОГО КАТАРСКИ БОНУСИ................
  • 6 BERIYA

    0 0 Отговор
    Ха одеве не ми се бе заредила 2-та снимка - бандата на оушън ,па тоя с кафеза на главата ,го е докарал на мистър Бийн ,интересен поглед на фотографа ,как е разграничил дори и шейха (с чаршафите на главата) от нашите мошеници.
  • 7 az77777777777

    0 0 Отговор
    ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ЧЕТА САЙТТА

    В ЗАГЛАВИЕТО ПИШИ КАТАР ЩЕ ИНВЕСТИРА А ПОСЛЕ ПРЕМИЕРА ИМ ПРЕДЛОЖИЛ
  • 8 УЖАС !!!

    0 0 Отговор
    Коментатори-ол......ни, тъпотата ви е безгранична! Много жалко, че нямате способността да разберете УЖАСА, в който за 67 години ви натикаха комунистите-социалисти, като подмениха в душите ви Христос с демони. Страшна тъпота и егоизъм - на степен несравнимо по-низша от животинската! За човешки същества - това е ужасяваща трагедия!!! Потресена съм!
  • 9 жаден

    0 0 Отговор
    ББ ще продаде ВОДАТА !!!! на арабите.
    След 50 години България ще внася катарска вода от! ! ! България !?!??! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !