28 Октомври, 2018 14:33 2 643 5

Европа не е готова за нова криза

  • италия-
  • еврозона-
  • криза-
  • ес-
  • ек

Няма опасност драмата около бюджета на Италия да се разпространи и до други страни в ЕС

Европа не е готова за нова криза - 1
Снимка: Shutterstock

Няма опасност кризата около бюджета на Италия да се разпространи и до други страни в Европейския съюз, но еврозоната не е достатъчно подготвена да се изправи пред нова икономическа криза. Това заяви френският министър на финансите Брюно Льо Мер, цитиран от Reuters.

Европейската комисия отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 г. по-рано тази седмица заради нарушаване на европейските правила за държавните разходи и призова Рим до три седмици да представи нов бюджетен план.

Не виждаме разпространяване на кризата в Европа. Европейската комисия протегна ръка на Италия, надявам се, че тя ще я поеме, каза Льо Мер.

Дали обаче еврозоната е достатъчно въоръжена, за да се изправи пред нова икономическа или финансова криза? Отговорът ми е "не". Наложително е да се направи това, което предложихме на партньорите си, за да имаме солиден банков съюз и инвестиционен бюджет на еврозоната, допълни министърът.

Според представители на еврозоната безпрецедентният сблъсък на Рим и Брюксел изглежда ще забави процеса на реформи и вероятно трайно ще ги разводни.

Льо Мер посочи също, че френските банки с клонове в Италия са отпуснали корпоративни и частни кредити на обща стойност 280 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    21 5 Отговор
    С наливане на пари го държат на крак тоя европейски съюз!хахаха
  • 2 Емил

    3 4 Отговор
    Поредната тъпа статия! Германия и ЕС излязоха на печалба от кризта в САЩ през 07-09 год. Ако през 2020 пак има криза в САЩ, ЕС е на далавера, особено след като и "Велико"британя ще е напуснала.
  • 3 Търговската война,

    11 1 Отговор
    която ФАЩ водят срещу съюзниците си в Европа е красноречиво доказателство за двуличието на говедарите.
  • 4 попо

    4 1 Отговор
    Ще има голяма финансова криза 2019-2022година
  • 5 Антисоциалист

    2 1 Отговор
    Господа, държавният бюджет на Италия се гласува, одобрява и приема от парламента на Италия. На Европейската комисия не се полага да отхвърля проектобюджета на Италия. Тя може изкаже становище, да дава препоръки и нищо повече. Френският министър на финансите Брюно Льо Мер за Италия е чужденец и няма защо да обявява криза около бюджета на Италия. Не му е работа, а и сам твърди, че еврозоната не е достатъчно подготвена да се изправи пред нова икономическа криза. Едва ли ще изплаши с нова икономическа криза 5-те милиона италиански бедняци - те отдавна са в нея. "Около" кого е кризата, т.е. за кого - сигурно за Еврабската империя?! и защо да има криза, г-н френският министър на френските финанси премълчава. Щом той мълчи, ще кажа аз. Има криза в Еврабската империя; тя не е около а е за Еврабските чиновници Меркел, Макрон и сие; клати им се властта и скоро ще падне; щом паднат от власт ще започнат едни обвинения, едни следствия, едни много съдилища с едните най-дребни въпроси - де ги парите?: - отгде ги имате; - кому и защо ги дадохте; - и тям подобни). После и по едри-въпроси - защо организирахте нашествие в Европа и Ислямска държава; - защо ликвидирахте Германската ядрена енергетика - за газ и петрол от Изток ли; - защо Германия не изплаща на Гърция репарациите за германското нашествие и грабеж с лихвите за 74 години, та повече от 300 милиарда евро... Криза, а!
Новини по държави: