Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 18:00 2 371 14

Борисов: ЕС прилага двойни стандарти

  • ес-
  • бойко борисов-
  • шенген

Българският премиер иска ясна позиция за разширяването на Шенгенската зона с България

Борисов: ЕС прилага двойни стандарти - 1
Снимка: БТА/AP

Пред конгреса на Европейската народна партия в Хелзинки премиерът Бойко Борисов заяви, че в ЕС се прилагат двойни стандарти, съобщи БНР.

"Ако миграцията не ни раздели или успяхме да се справиме - то Европа на две скорости ще счупи Европа и евроскептицизмът ще бъде голям“, каза Борисов.

Борисов настоя Европейската народна партия да излезе с изработи ясни позиции по въпроси като разширяването на Шенгенската зона с България и Румъния и бъдещето на политиката за икономическо сближаване в ЕС.

На Конгреса започна изборът на водещ кандидат на ЕНП за евроизборите догодина.

На Конгрес в Хелзинки Европейската народна партия (ЕНП) избира днес водещия си кандидат за евроизборите догодина.

Претендентите са двама - сегашният председател на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер и зам.-председателят на Европейската инвестиционна банка и бивш премиер на Финландия Александър Стуб.

В Хелзинки от вчера е и делегация на ГЕРБ, водена от премиера и председател на партията Бойко Борисов. Формацията вече обяви подкрепата си за Манфред Вебер.

Цветан Цветанов подчерта, че тя е продиктувана от редица фактори:

„Той е голям приятел на България и съвсем естествено е да подкрепим точно представителя на ЕНП, който се предлага от германска страна. Знаем, че той е от Бавария, а ние имаме изключително тясна връзка с ХСС - неговата партия, която е дългосрочен партньор на ГЕРБ и сме заедно в много инициативи, които реализираме“, каза той.

„Манфред Вебер е човек, който е енергичен, компетентен, всеотдаен и за него каузата „Европа“ и сигурността на Европа е ключовото нещо, към което той ще се стреми“, добави Цветанов.

Вебер благодари на ГЕРБ за подкрепата. „Българските делегати показват, че искат да превърнат България в модерна европейска държава и го постигат успешно. Именно затова се радвам, че получавам тази силна подкрепа в изборната битка от ръководената от Бойко Борисов делегация,“ каза той.

Очаква се днес Бойко Борисов да говори пред Конгреса на ЕНП. На форума ще бъдат приети общи позиции по важните за Европа теми, сред които сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    12 0 Отговор
    Това и децата го знаят
  • 2 Pompev

    14 7 Отговор
    Бойко,ти лично гръмна Чакъра с гранатомет,понеже държеше паркинга на тировете с наркотиците на СИК за Европа.Те го знаят,затова не ни искат.

    Коментиран от #5

  • 3 Искаме

    9 2 Отговор
    Като отиде там, все нещо искаме от тях и все нещо чакаме ... още помним как хората се подиграваха и се снимаха с хъба. Но ние горди - щом се снимат значи ще стане, сърказъма не е за всеки... ако не разбереш кога ти се подиграват, значи ще ти се подиграват зад гърба много повече.
  • 4 Ние

    12 0 Отговор
    Ние все им казваме там ... и освен казаното после нищо не се случва. Айде няма нужда да пътуваме само да им се мазним, всеки е добре дошъл в нашата родина но трябва да уважава поне 1% нашите представители ако искат да правят бизнес тук. Ние се смеехме преди на "банаовите републики", но станахме бананова република, в която дори банани не идват.
  • 5 Pompev

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Pompev":

    Знаят И за Съни бийч Бойко,И каква мафия е там.Дори много са си и3спатили от нея.Затова не ни искат...Бойко
  • 6 293

    4 7 Отговор
    Ген. Борисов разреши по радиостанцията да се използва РПГ, защото оня се беше заредил с торба патрони и можеше да загубим хора. В цял свят така се прави. Огнева съпротива най-често завършва елиминиране на стрелеца по възможно най-безопасния за околните начин. Ген. Борисов дойде на терена и пое цялата отговорност за оперативното провеждане на акцията. Не хулете всички на ляво и дясно. Има моменти, когато трябва да вземеш решение и да поемеш всички последствия от него. Имайте уважение към мъжете и жените, които са в униформа.

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 7 Pompev

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "293":

    Oк,прието.Но можеше да го арестуват тихомълком без драматизации.Майка му казва, че нарочно е провокиран И застрелян,понеже знае много.
  • 8 onq s konq

    8 13 Отговор
    Ако не е Борисов,България ще е във "трета глуха" ТРАЙНО И ЗА ПОСТОЯННО.Това РУСОФИЛИТЕ ОТДАВНА ГО ЗНАЯТ и затова "беснеят" срещу Него и Правителството,за да го ЕЛИМИНИРАТ.А изключително гадната им логика е "ПАДАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,ГЛАД И ТОТАЛТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА,СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ".От тук нататък следва:ПАДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСИЯ И ПРЕЗ СЪЛЗИ МОЛЕЩА ЗА РУСКИ ИНВЕСТИЦИИ И ЗАЕМИ,ИЗЛИЗАНЕ С ГОТОВНОСТ ОТ НАТО И ЕС И ПРЕДОСТАВЯЙКИ ЦЯЛОТО ИКОНОМИЧЕСКО И ВОЕННО УПРАВЛЕНИЕ НА РУСНАЦИТЕ.Ей мижитурки,фъфлещи на "съветски" -ОТДАВНА НЕ ЖИВЕЕМ В 1917 ИЛИ 1944-ТА и Ленин и Сталин са КАТЕГОРИЧНО без признаци на живот...е може ли това толкова елементарно нещо да не го осъзнавате?!

    Коментиран от #13

  • 9 Pompev

    8 0 Отговор
    Всеки случай паркинга е функцуонирал с негласното И тихото съдействие на прокуратурата.
  • 10 A някой да знае

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "293":

    Защо платиха на децата му ?
  • 11 Pompev

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "293":

    Иначе приятелю как ще минат толкова наркотици през митницата.От къде е нареждането на митничарите да си затварят очите.И кой са всъшност СИК,които са работили под закрилата на прокуратурата И съда?
  • 12 МЕЧТАТЕЛ ЗА ЕВРОПРАВИЛА

    9 0 Отговор
    Двойни дтандарти в европа???, ние пък караме без стандарти и правила .
    Което е още по зле .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "ежко":

    Е,еее... Какво значи това да ме питаш дали съм нормален-че ако бяхме под "комунистическо" и имаше власт,щеше да ме тикkеш в лудницата ли...докато се "нормализирам" и заобичам със всичка сила великия СССР и столетницата БКП?Ах ти Ежко със руски забежки:)
Новини по държави: