16 Ноември, 2018 13:00 1 542 8

Ципрас похвали Борисов

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • бойко борисов

Борисов участва в икономически форум в Солун

Ципрас похвали Борисов - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерът Бойко Борисов участва в икономически форум в Солун за възможности за инвестиции на Балканите. Гръцкият премиер Алексис Ципрас в речта си посочи като пример за балканско сътрудничество отношенията между Гърция и България, съобщи БНР.

Конкретни проекти за развитието на Балканския регион се обсъждат на форума в Солун, който е продължение на разговорите във Варна. Премиерът Ципрас в речта си благодари няколко пъти на българския премиер Борисов за успешното европредседателство, което постави акцент върху перспективите пред Западните Балкани.

"Бъдещето на страните е в балканско сътрудничество", заяви Ципрас и посочи като пример енергийната връзка между България и Гърция в отсечката Комотини-Стара Загора, която ще даде сигурност в доставките от Трансадриатическия газопровод. Акцентира се на споразумението за изграждане на железопътния коридор - Александруполис-Варна-Русе, като фактор за развитие на бизнеса. Пътната връзка от пристанище Солун със София също е в спектъра на двустранен и европейски интерес, заяви Ципрас с убеждение, че скоро двамата премиери с Борисов ще открият и този транспортен обект.

На форума българският премиер Борисов преговаря с представители на бизнеса за възможностите за регионално сътрудничество и инвестиции в балканските страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Президент

    5 16 Отговор
    Той си е за Хвалене .
  • 2 Зайко Байко многознайко

    18 1 Отговор
    Погали ли го по главата?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    1 14 Отговор
    Горт съм с примиера къде си имаме!Сички го обичат само се чудим що са толко прости тука та го мразат ората
  • 5 У лево е Крим

    6 0 Отговор
    А как няма да го хвали след като нашият тъпанар работи за гръцките пристанища и транспортни възли вместо за нашите! Нека някой ми обясни ползата за Варна и Бургас след като до момента сме загубили около 25 000 контейнера на година, които сега се разтоварват в Солун? Кой печели? - Ние или гърците?
  • 6 Бойков

    5 0 Отговор
    Ципрас похвали тиквата че е качил някое и друго кило
  • 7 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    "Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, Западните Балкани, Румъния, Франция до Саудите опря и накрая при Тереза Мей се озова. Всички обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега. Сега в Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят!От както гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е "изпълнено" , но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия почукат го по зелената балка и казват, догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря, да проверят и те дали узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел и Симо айдука от време на време по главата да го чука.Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Първи и без това не знае две думи на кръст от който и да е чужд език! " Всички тук парле ву франсе" , тази фраза още звучи в ушите ми от времето на посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на банкяския макак!Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк. Падам от смях.Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното, по-добре ли щеше да ни представи оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете, без жена наречен прецедент мистър Бийн? Криво седете право съдете. Льотчик
  • 8 Пешо

    7 1 Отговор
    Бойко е национален предател, за това го хвалят конкурентни държави. С наши пари ще градим гръцка инфраструктура, която директно е удар срещу нашите интереси, най-вече Варна и Бургас. Боко, Боко, вместо да си прибираме транзитни такси и да си договорим евтино газ в замяна на транзит пак ни продаде.
Новини по държави: