Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 13:15 2 272 16

Врани обстрелват с камъни жители на Москва

  • врани-
  • хулигани-
  • москва-
  • русия-
  • камъни-
  • коли-
  • жители

Жителите са вдигнали ръце

Врани обстрелват с камъни жители на Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Врани-хулиганки обстрелват с камъни жителите на 40-етажен блок в московския район Северно Чертаново, пише руското издание Вести.ру. Марина Назарова разказва, че хвърлен от птиците камък паднал на 2 метра от тригодишната й дъщеря.

Засега няма пострадали хора, но паркираните около блока коли са претърпели сериозни поражения. На местните постоянно им се налага да сменят счупени стъкла и да правят разходи за ремонт на колите Глеб Соболевски разказва, че е открил автомобила си със счупени стъкла, които били пръснати в цялото купе. Анна Гавриш също намерила колата си потрошена и трябвало да плати 30 000 рубли (около 400 евро) за ремонта.

Жителите на блока смятат, че враните хвърлят камъните от последния 40-и етаж. Отначало те наслагали плашила, но това не впечатлило птиците. Сега са опънали мрежа, но смятат, че враните скоро ще успеят да я разкъсат. Орнитологът Вадим Мишин обяснява, че враните се забавляват. Една врана е хвърлила камък, а другите са започнали да й подражават, добавя той.

Враните са проблем и за Кремъл, където са атакували позлатените куполи и се е наложило да се вземат ястреби и соколи за борба с тях. Жителите на Северно Чертаново обаче нямат такава възможност и ще продължат да бъдат подложени на обстрел, завършва публикацията, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    16 25 Отговор
    Дори и враните им се подиграват на ватниците...
  • 2 ivan4o

    3 4 Отговор
    Така преди много години у С.Арабия у 1 битка птичките унищожиха много хилядна армия !
  • 3 Random

    5 3 Отговор
    Голем праз, един блок.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 seaforce

    9 0 Отговор
    щатската армия ползва делфини за морско разузнаване, може да са проект за хибриден терор с чип в кратунката им
  • 6 бай шиле

    8 0 Отговор
    Може да е смешно, но в нашето село преди години един сокол беше хванал с нокти костенурка и я беше пуснал върху един дядо чобан с бял каскет.Явно му е помислила главата с бялото за камък
  • 7 Рашка с чашка

    6 4 Отговор
    Долетяли са от Украйна, гадините проклети, те са от украинските ВВС. Къде са С-400?
  • 8 Гост

    7 2 Отговор
    Ами добре са го започнали, ама не са го довършили докрай! Опънали са мрежата, сега да пуснат трифазния по нея и ще имат и пиле на грил!
  • 9 ХА ХА ХА

    7 18 Отговор
    И ВРАНИТЕ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ !
    ТО ВСЪЩНОСТ ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ ДА ГИ ХАРЕСВА , ОСВЕН БГ ПРЕДАТЕЛИТЕ ?!
  • 10 Само питам

    10 3 Отговор
    да не са натовски тия врани бе, или украински?
  • 11 русофилска подлога

    2 13 Отговор
    Дори и птиците мразят нещастните руснаци.Единствените гъзолизци на руснаците ,май останаха русофилските подлоги.
  • 12 VERAX

    4 0 Отговор
    Значи, наистина са интелигентни същества.
  • 13 LCI

    0 0 Отговор
    Олеле, какво страшно бедствие били Враните!
    Нека веднага български авджии доброволци да се притекат на помощ на братския народ и да го спасят от надвисналата голяма опасност, от която е потърпевш дори самият велик, непревземаем и непобедим кремъл!
    Току-виж дори и някой атентат могат да направят на обитателите на кремъл, или най-малкото могат да пукнат нечия високопоставена глава на някой от обитателите му.
    Направо да пускат бойни самолети и хеликоптери срещу Вранчетата, че много са го закъсали, горките.
    Всъщност, братя и сестри, простете ми за иронията, но Ви приканвам раздавайте храна, най-вече хляб, на Вранчетата, а и на другите птици, че наистина им е трудно да оцеляват по това време на годината. Предполагам, че повечето от Вас знаят, че те са изключително интелигентни птици, а и много добронамерени и дружелюбни към хората, а и много благодарни при всяко добро направено за тях - сами може да се уверите в това, ако пожелаете да ги храните и да се сприятелите с тях, което от сърце Ви пожелавам!
    Обичайте ЖИВОТ-ните, не ги наранявайте и не ги изяждайте, техният ЖИВОТ не ни принадлежи, а също и телцата им не са храна за коремчетата!
    Бог да Ви Благослови, и моля Ви, не ми се сърдете!

    Коментиран от #16

  • 14 Тит

    0 0 Отговор
    Решението е едно,кроухънтинг.Много развита дисциплина в Русия и Украйна,същите произвеждат и отлични ВО за тази цел.чашке 5.5мм ,скорост подзвукова ,добър модер и чисти тая гад.Враните,свраките са уникална гад,напролет унищожават малките на редица други птици,както и ловни видове
  • 15 Morgoth

    1 0 Отговор
    Една въздушна пушка и забавлението започва
  • 16 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "LCI":

    Ти се бъзикаш, ама дядо ми разправяше как като малък е ловил гарги и ги е продавал на ловците. За да си подновят билета им искали няколко чифта крака от гарги, че били станали прекалено много и нанасяли вреди.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания