21 Ноември, 2018 17:15 1 242 3

Лондон: Все още преговаряме

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей-
  • лондон

Сделката за Брекзит среща силна съпротива от британски депутати

Лондон: Все още преговаряме - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър-председател Тереза Мей каза, че все още се водят преговори за политическа декларация за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, предаде Reuters.

Мей заяви, че ако до края на планирания преходен период през 2020 г. няма цялостна сделка за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, има три варианта за избягване на "твърда" граница в Северна Ирландия: т.нар. предпазен механизъм, удължаване на преходния период или "алтернативни договорености".

"Продължаваме да преговаряме за тези бъдещи отношения, за да постигнем добрата сделка, която смятаме, че е правилна за Обединеното кралство", каза тя пред парламента.

Мей заяви, че ако парламентът отхвърли нейното проектоспоразумение за Брекзит, тогава Великобритания може въобще да не напусне ЕС.

Сделката за Брекзит среща силна съпротива от британски депутати, според които споразумението ще остави страната обвързана с правилата на ЕС, без тя да има думата по тях.

Депутатът Андрю Росиндел от Консервативната партия на Мей призова министър-председателката да промени курса и да пререже "пипалата на ЕС върху нашата скъпа островна държава".

Мей заяви пред парламента, че иска "близки търговски отношения с ЕС" след Брекзит.

Лондон: Все още преговаряме

Тя предупреди, че ако парламентът отхвърли нейната сделка, това може да означава "още несигурност, още разделение или може да има риск въобще да няма Брекзит".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    4 0 Отговор
    Защо ЕС не направи като Америка едно време, просто да им спрат чая и ще капитулират.

    Коментиран от #2

  • 2 Eee

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Това е Англия не е Германия да капитулира .
  • 3 некойси

    1 0 Отговор
    Колониялната държава е силно зависима от внос както на стоки така и на работна ръка. Така са го измислили и на това се крепи измислената им държава.
    Ако има истински брексит, а не това за което всеки ден пишат тая държава ще се затрие след известно време.
Новини по държави: