Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 15:31 2 870 24

Китай към САЩ: Не крадем ваши технологии

  • китай-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • си дзинпин

Пекин отхвърли категорично обвиненията в американски правителствен доклад

Китай към САЩ: Не крадем ваши технологии - 1
Снимки: БТА/АР

Китай отхвърли американски правителствен доклад, който го обвинява, че е засилил усилията си за присвояване на технологии преди среща на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Пекин Си Дзинпин, предаде АP.

Министерството на търговията на Китай отхвърли доклада на службата на постоянни търговски представител на САЩ, отбелязвайки, че това са "нови неоправдани обвинения" и посочи, че Вашингтон разстройва икономически отношения.

Двете страни повишиха взаимно митата върху вносни стоки за милиарди долари. САЩ обвиняват Пекин, че краде или оказва натиск на компании в разрез със задълженията, произтичащи от отвореността на пазара.

В доклада се посочва, че китайските хакерски нападения, целящи кражба на американски технологии, са се засилили тази година, а Пекин не е направил основни промени в политиката си, която е смятана за неправомерна от търговските партньори на страната.

Това е напълно неприемливо за нас, заяви говорителят на китайското министерство на търговията.

Надяваме се, че американската страна ще спре думите и делата, унищожаващи двустранните икономически и търговски отношения, посочи той.

Пекин призова Вашингтон да "създаде благоприятни условия" за връщане на икономическите отношения "на верния път".

Китай към САЩ: Не крадем ваши технологии

Докладът е нов дразнител преди срещата на Тръмп и Си Дзинпин в Буенос Айрес на срещата на Г-20. Според икономисти самата среща едва ли ще доведе до решаване на спора, за който компаниите се притесняват, че ще охлади световния икономически растеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    9 4 Отговор
    Да бе, да!
  • 2 ААА

    20 8 Отговор
    Едва ли Китай има какво да открадне от една много по изостанала от него технологично икономика

    Коментиран от #4

  • 3 Иванов

    4 16 Отговор
    Разбира се, че крадат. Жълтите мамуни друго не могат и да направят.
  • 4 СссереМ

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "ААА":

    Много е изостанала американската икономика нали,300 милиона жители дават два пъти по голям БВП от милиард и половина оризаджии,ама щом казваш-така да е

    Коментиран от #10

  • 5 123

    8 6 Отговор
    Ааа, хич! Честна китайска.
  • 6 гост

    4 8 Отговор
    Гаранция много от руските подлоги тука маат ножки на снимки на Мелания ама си траят и духом са със вожда Путкин …:)

    Коментиран от #7, #9

  • 7 no name no face no number

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Едното е за удоволствие другото си е по служба... За нами Путин ;)))) така ок ли е за Козяк:)))). Добре, че не ми плащат и не съм русофил, но обективно са по добрите в момента. От всякъде ги обграждат с армии и санкции, но пак са железни. Евала Русия просто им симпатизирам на духа и патриотизма на тези хора пък и сме си близки със или без политици.
  • 8 Borislav Popov

    7 2 Отговор
    Какво да откраднат китайците от обора ?!! То там вече един телевизор не могат да направят. Нито пък компютър или телефон. Даже електрониката им за военни цели е китайска !

    Коментиран от #13

  • 9 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    По себе си ли съди бе умник ? Май и на Захарова ти увисва чането !

    Коментиран от #23

  • 10 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Ма 300 милиона жители имат дългове по големи от на целия останал свят взети заедно !!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 ссссс

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Е и ? Има някакво значение ли ?

    Коментиран от #12

  • 12 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "ссссс":

    Ти как мислиш ?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И какво произвежда тяхната високотехнологична икономика ? Дай примери ?!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "ссссс":

    И това някакви доводи или доказателства са ? Нищо не разбираш от икономика ! Цялата им работа е все едно да теглиш пари от банката с пистолет !

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Произвежда абсолютно всичко.Каквото се сетиш от-до.Америка е най-големия производител в света заедно с Китай.САЩ на година изнасят стоки на стойност 2.5-3 трилиона ,което е два пъти повече от цялата икономика на разни азиатски джуджета ,като Расия.Преди да задаваш малоумни въпроси и да питаш за големите държави ,не ти ли е интересно твойте господари къде се явяват в тази картинка ? Първо предполагам си наясно ,че Расия е джудже във всяка една сфера ,а в сферата на производството ,не само ,че е джудже ,ами и е на 16-то място,като произвежда по-малко неща дори от Тайван и Полша.

    Коментиран от #21

  • 19 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ссссс":

    Даниел Фортен*, в. "Ле-з-еко"

    Поучителната книга** на мозъчния тръст Cercle Turgot показва до каква степен задлъжнялостта на държавите разяжда като гангрена световната икономика без нито общественото мнение, нито политическите лидери наистина да са развълнувани. Бомбата със закъснител обаче може скоро да избухне.

    Човек свиква с всичко. Тази година, например, се навършват точно 40 години, откакто държавата Франция има дефицит. И в ляво, и в дясно, нито едно правителство не можа, не съумя или не поиска да скъса с една пристрастеност, която ни кара, бюджет след бюджет, да финансираме нашия икономически растеж с кредити. Между 1980 г. и сега френският държавен дълг се е увеличил от 20% до близо 100% от брутния вътрешен продукт (БВП)................................................
  • 20 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "ссссс":

    Под ефекта на понижаванията на данъците, плановете за съживяване на икономиката и увеличаването на военните разходи, дългът не спря да нараства, достигайки от 3,3 трилиона долара през 2001 г. до главозамайващото равнище от 20 трилиона долара. И подобно на предшествениците си президентът Доналд Тръмп не изрази в нито един момент намерение да се заеме с този проблем...............Под ефекта на понижаванията на данъците, плановете за съживяване на икономиката и увеличаването на военните разходи, дългът не спря да нараства, достигайки от 3,3 трилиона долара през 2001 г. до главозамайващото равнище от 20 трилиона .......................Днес световното им господство се крепи единствено на факта, че енергийните ресурси в света се търгуват в кухи, американски долари.

    Заграбените чрез терор и смърт петролни полета в Ирак не предотвратиха финансовите проблеми на САЩ и през 2013 г. се наложи повторно повиша­ване на тавана на дълга до 16,7 трилиона долара.

    И днес

    американците продължават да водят войни на кредит

    Ясно е, че САЩ никога няма да върнат своя дълг, защото математически е не­възможно да изплатиш 20 трилиона долара (с лихвите) при средно 3% икономически ръст на година, при положе­ние, че тези 20 трилиона до­лара представляват 106% от брутния вътрешен продукт на САЩ.
  • 21 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Стига бла,бла,бла! Дай конкретен пример какво произвежда високотехнологичната им икономика ?!!
  • 22 краднат яко

    6 3 Отговор
    То това е всеизвестно, че Китай копира безпощадно всичко - от маратонки до цели автомобили. Остава наивно да си мислим, че не краде и високи технологии.
  • 23 до Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Бях сигурен че ще се разпознаеш като руска подлога :)
  • 24 Борис

    0 1 Отговор
    А бе ААА, ти че си луд е ясно, ама пий си хапчетата бе човек, че ставаш смешен за тези, които не знаят, че си умствено изостанал.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания