Last news in Fakti

23 Ноември, 2018 07:20 1 322 2

Повдигнаха нови обвинения на Груевски

  • никола груевски-
  • обвинения-
  • прокуратура-
  • финансиране-
  • македония-
  • унгария

Бившият премиер е обвинен в незаконно финансиране

Повдигнаха нови обвинения на Груевски - 1
Снимка: БТА/ AP

Македонското правосъдие обяви, че е повдигнало нови обвинения срещу бившия македонски премиер Никола Груевски, заплашен от затвор в страната и получил убежище в Унгария, предаде Франс прес, като се позова на македонската прокуратура.

Груевски е осъден вече на две години затвор за злоупотреба с власт. Той бе обвинен в "незаконно финансиране" на партията си ВМРО-ДПМНЕ в периода 2009 - 2015 година, както и заради възлагането на търга за изграждането на партийната централа, се казва в съобщението на прокуратурата. Македонската преса твърди, че незаконното финансиране е за сума, възлизаща на най-малко 4,6 милиона евро.

За тези нови обвинения прокуратурата иска Груевски да бъде задържан. Груевски избяга от Македония на 11 ноември, премина през Албания, Черна гора и Сърбия, преди да стигне в Унгария, където обяви, че е получил убежище. Груевски беше премиер в периода 2006 - 2016 година. Той бе осъден на две години затвор, защото използвал за лични цели Mercedes, струващ 600 000 евро, закупен с обществени средства. Груевски е разследван по още няколко случая за корупция и незаконно подслушване на опозиционери. Той казва, че е жертва на политическо преследване от страна на правителството, ръководено сега от отдавнашния му противник Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    1 1 Отговор
    Как действат комунистите в подобна ситуация? Стараят се да ангажират международното обществено мнение. Груевски заяви, че в затвора щели да го убият. Избягал бил от страх за живота си. Подобни обвинения уронват авторитета на сегашното управление на Македония. Какво излиза, че те са убийци? По същия начин действа и Нинова. Били я следели, щяла да уведоми всички посланици и така нататък, скандално поведение, целящо уронване авторитета на управляващите в момента. Добре че вече всички знаят какво представлява. Тя сама сътвори портрета си. Със скандалното си говорене, с безпочвените обвинения, които ръси непрестанно. По нейна вина не уважихме Истанбулската конвенция, насилието ни съпътства всеки ден! Тя и Йончева - две ужасни жени!

    Коментиран от #2

  • 2 плевен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    Сега ще ревна за твоята Истамбулска. Ши наистина си само "един". А Македония се управлява от продажни социалисти.
Новини по държави: