Last news in Fakti

20 Март, 2012 18:00 778 0

Евродепутатки не искат Доминик Строс-Кан в ЕП

  • доминик строс-кан-
  • еп-
  • евродепутатки
Евродепутатки не искат Доминик Строс-Кан в ЕП - 1
Строс-Кан със съпругата си Ан Синклер - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Планираното посещение на Доминик Строс-Кан в Европейския парламент в Брюксел на 27 март, предизвика вълнение в парламента и три евродепутатки поискаха то да бъде отменено, като го нарекоха "неприлично", съобщи БГНЕС, като се позова на АФП.

"Научихме с ужас и гняв за поканата на Доминик Строс-Кан да посети Европейския парламент по инициатива на нашия колега Александър Алваро", пишат социалистките Вероник Дьо Кейзер и Зита Гурмай и еколожката Изабел Дюран в писмо до председателя на ЕП Мартин Шулц.

"В името на борбата, които водим, за достойнство на жените, се противопоставяме на тази покана и ви молим, г-н председател, да гарантирате, че парламентът ще остане място за законодателна работа, в която убежденията на всеки се зачитат, а не медийна арена, на която трябва да се правят "удари", шоу и спектакъл", допълват парламентаристите.

"Ние уважаваме презумпцията за невинност, правото на свобода на словото и отхвърляме всякакво моралистично вмешателство в личния живот на всеки. Но след публичният скандал и позициите на Доминик Строс-Кан по различните дела, в които е замесен, тази покана е честно казано неприлична", допълват депутатките.

Бившият управляващ директор на МВФ беше поканен, за да говори за "уроците от световната икономическа криза" от депутати от групата ЕС40, включваща депутати на по-малко от 40 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА