Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 16:55 3 704 36

Самолет на САЩ разузнава Керченския проток

  • сащ-
  • самолет-
  • крим

Няколко полета на разузнавателни самолети в региона

Военен самолет на САЩ е провел разузнавателен полет в района на Керченския проток, съобщи Plane Radar.

Става въпрос за разузнавателен самолет Boeing P-8A. Той е специализиран в борба с подводници.

Самолетът влиза в състава на 26-та патрулна ескадрила на американския военноморски флот. Той се е доближил до бреговата линия на Кримския полуостров на разстояние от 31 километра.

По-рано разузнавателен полет в този регион е бил извършен от безпилотен летателен апарат.

Руското външно министерство многократно призовава САЩ да се въздържат от подобни полети. От там отбелязват, че се наблюдава значително зачестяване на преминавания на такива самолети.

В неделя руската брегова охрана задържа украински кораби в същия регион. САЩ вече изказаха своята подкрепа към Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь

    57 13 Отговор
    Е защо не е влязал във въздушното пространство на рашаните-без памперси ли са били америте?
  • 2 ГАЛЕВ

    45 7 Отговор
    сигурно има нещо да се плячкосва в този залив сега трябва да атакуват и да убият жени и деца.това е начина на действие на тези изроди.
  • 3 СССР

    13 55 Отговор
    Дрогари защо братушките не го свалят ? Да не излезне че голям го вадят ама само на слаби държави дето не са в НАТО … :(

    Коментиран от #4

  • 4 Мммм

    39 8 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Гуспудине, ама си тъп и задавша още по-тъпи въпроси от тебе. Написано ти е на 30 км., а това е неутрално въздушно пространство и ако го свалят е акт на агресия,ако обаче го наруши и с метър и краварите с памперсите в самолета го знаят какво ще последва,близка среща със създателя от 1л.ед.ч.

    Коментиран от #18

  • 5 info

    20 5 Отговор
    Тези самолети, с или без екипаж, излитат от Гърция. Американците за последната година са изградили много военни бази в Гърция. И те все още го правят. Това също е свързано с новите енергийни потоци от Средиземноморието към Европа и отстраняването на Турция от Запада.
  • 6 Стратег

    11 43 Отговор
    На по-умните им е съвсем ясно какво следва след масирано разузнаване. И то неминуемо ще се случи.Както вече България обяви поведението на Русия за недопустимо и отхвърли лъжите и фантазиите на руската администрация, така и целият свят ще заклейми агресивната и нагла руска политика. На зло куче - зъл прът. Последиците за Русия ще са пагубни.

    Коментиран от #30

  • 7 Горбачов

    9 41 Отговор
    Сега разузнавателни самолети,после изтребители и бой по каската на джуджето.

    Коментиран от #23

  • 8 Хахаха

    9 34 Отговор
    Руснаците ги е страх да влезнат в конфликт с американците и само скимтят че самолети се разхождат над Кремъл.
  • 9 vvvvv

    25 4 Отговор
    Време е за база в Куба и поети на Флорида. В струпор ще са всички.
  • 10 onq s konq

    7 25 Отговор
    И защо според тебе самолета трябва да навлиза в руското пространство,след като И ОТ 30КМ СИ ВИЖДА ВСИЧКО КОЕТО МУ Е НЕОБХОДИМО?За да върти излишни километри и да амортизира двигатела си ли?Или вероятно си мислиш че Нафтата е безплатна?И за да ти стане ясно-тоя самолет е там ЗА "ДА СКРОИ ШАПКА" на Руснаците,а за "навлизането" си има РАКЕТИ със "еднопосочен билет " до Русия.

    Коментиран от #12, #22

  • 11 запомнете това

    18 3 Отговор
    ако руснаците видят зор ще последва ядрена атака и то масирана

    Коментиран от #14

  • 12 Хахаха

    5 26 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Вият неистово и нещастно русофилите,че ушанките са безпомощни пред американците,а янките си ходят където им скимне без да се съобразяват с Путкин.

    Коментиран от #17

  • 13 ****

    22 3 Отговор
    Трябваше само да им заглушат GPS,и краварите шяха да се отзоват в пустинята в Африка,но явно още не е настъпил момента.
  • 14 Бляд

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "запомнете това":

    Това го кажи на русофилите тук дето много се прехласват по Путин и така няма да разберат какво се е случило и дали някой е спечелил войната.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иванка Тръмп

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иванка Тръмп":

    Спя с татко си и си играем с мекицата
  • 17 Бачо Киро

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Е къде пък толкова ходят янките? Такива полети правят и двете страни и се оплакват и двете страни про-форма и туй то ...
    Тея дето все квичат са англичаните като мине някой руски самолет на по 100-200 километра от тях и вече истерии, дигат се истребители, прехващат леля си и тн ...

    Тая Русия като толкова ви дразни що не я нападате не мога да разбера ми от десетилетия само дрънкате ... Аре, кво чакате, нали все били бедни, банкрутирали, скапано оръжие, смотани самолети, калпави ракети ... То при Горбачов и Елцин не смеехте, та сега ли ...
    Хубаво е да дрънкаме да ни минава времето, ма е добре фантазиите да са по-нормални. САЩ и Русия си играят от много години играта, ама вие си лайте отстрани, боли ги фара тях ...
  • 18 СссереМ

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Мммм":

    А ти още по тъп отговор даваш,след като е в международно въздушно пространство тия ватници за какво протестират?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 252

    2 13 Отговор
    Всички държави около Расия ,вече търсят сигурност от НАТО.Руските нещастници са едни окупатори ,които единствено пречат на света да се развива.Самолетът П-8а Посейдон е голям кошмар за каскетите ,а той почне ли да кражи около тебе ,се обръщаш на другата страна и бягаш с двеста !
  • 21 Borislav Popov

    10 2 Отговор
    Нали пространството според краварите е украинско ? Защо на 31 километра от там ? Защо направо не направят няколко кръгчета над Крим ? Май,май ще трябва да се съобразяват с това което каже Русия .

    Коментиран от #24

  • 22 Borislav Popov

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Толкова ли им виждат далекогледите ? Щото с електрониката нищо няма да видят ! Пример за това - ученията в Норвегия !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Митьо

    2 12 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Изобщо не се съобразяват с пияните блядове,а онези квичат и се жалват безпомощно.Ха да ги видим като са толкова велики ушанките,защо само призовават САЩ да се въздържат,а не ги изгонят от там? Защото не им стиска, понеже си знаят че са безсилни срещу тях.Туй то!!

    Коментиран от #25, #32

  • 25 Borislav Popov

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Митьо":

    От къде да ги изгонят - от международното въздушно пространство ? Правилният въпрос е :- защо краварите не прелетят директно над Крим - нали го смятат за украински ? Защо не им стиска ?

    Коментиран от #28

  • 26 и да гледат

    3 0 Отговор
    то после дж пи еса няма да работи та си е бадива
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Горбачов":

    Ми защото не са навлезли в тяхното въздушно пространство !!! Толкова ли не можеш да го разбереш ? Има международни закони за това !
  • 30 Дивуй

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стратег":

    Айде събирай ги колегите си русофоби и на Перекоп .Той порошенко накара сирачетата да копаят окопи.Ама си вземете зимни дрехи, че едни бяха забравили предния път.И престанете да се правите на мъже пред компютъра.

    Коментиран от #31

  • 31 Пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Дивуй":

    Нашите соросоидни джендари пушка не са виждали, освен на снимка. Ти ги пращаш в Усрайна, а те горките, пиратка да гръмне и не можеш ги стигна. 😂
  • 32 Украй

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Митьо":

    ТЕ ЗАТОВА МЕКСИКАНЦИТЕ ПРАВЯТ. САЩ. ЛУДИ КАЛИНКИ,. ЕДНА ГРАНИЦА НЕ МОГАТ ДА СИ ОПАЗЯТ, ДА СИ ГЛЕДАТ КРАВИТЕ---ТАМ ИМ Е СИЛАТА ХИ ХИ ХИ
  • 33 1234

    4 1 Отговор
    Да не цопне някой ден и тоя самолет в Керчанския залив....не знам,много да не си навират носа където не трябва.Мара подробната да види всичко.Къде е САЩ, къде е Азовско море и къде е границата на америка,че да ходят на обиколки.Нещо много си позволяват на последък,ама да не сгазят лука.
  • 34 Личо

    5 0 Отговор
    Утре като измрем всички ние ,пак ли ще питаме кой е виновен. Войната няма да е в северна америка а до нас.Така че този самолет е заплаха и за нас съседните държави на комфликта , какви кравари какви ушанки и ние ще ядем х...я заради фалшиви миротворци
  • 35 jforfk

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера хора дето се радват, че военен самолет на САЩ лети на 31 км от границата на Русия. Толкова ли такива хора не си дават сметка, че в Русия водката не е забранена и не си задават въпроса какво ще стане ако някое лейтенатче с гореща глава и на два стакана водка натисне копчето? Ами нали после ще трябва да воюваме с Русия? Да не си помисли някой, че англичани, французи и америкавци ще воюват? Колкото воюваха през ВСВ. Едните избягаха най-позорно през Дюнкерк, като видяха малко зор, другите капитулираха, а третите изчакаха почти да мине 1944 да не би случайно Германия да се окопити и да отвърне. И видяхме какво стана в Ардените ... Та ние и бившият соц.лагер ще трябва да воюваме като пушечно месо. Е? Аз неща. А Вие?
  • 36 Личо

    4 0 Отговор
    Толкова ли глупав народ остана в тази държава че си мислят че говорят за ЦСКА и Левски
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания