2 Декември, 2018 13:32 3 712 30

Франция може да обяви извънредно положение

  • франция-
  • протести-
  • париж

Извънредно заседание на френското правителство

Френското правителство днес ще се събере на извънредно заседание, съобщи France 24.

През вчерашния ден в Париж се проведоха масови протести срещу цените на горивата. Те прераснаха в сблъсъци с полицията и погроми в централните части на града.

При протестите бяха арестувани над 100 души. 20 са пострадалите.
Френският премиерът Едуард Филип вече отмени визитата си в Полша, за да се върне по-бързо във Франция.
Френският президент Еманюел Макрон насрочи извънредно заседание, веднага след като се върна от срещата на Г-20.

Той абсолютно осъди насилието по време на демонстрациите.

Възможно е в страната да бъде обявено извънредно положение, за да не бъдат повторени протестите. Вече се проучват групите, седящи зад демонстрациите. Те се проведоха в централните улици на Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Групата

    58 9 Отговор
    предизвикала демонстрациите е ясна - еврогейските соросоидни джендари, които скоро ще бъдат изритани от властта в цяла Европа.

    Коментиран от #4, #26

  • 2 Еврогейовете

    69 6 Отговор
    тъпчат собствените си народи за да дават пари за бежанците - терористи и бандеровците в Усрайна. Да, ама не! Това е към края си, Европа се събужда.
  • 3 пишете бе

    31 5 Отговор
    Путин е виновен
  • 4 Румяна Костова

    45 2 Отговор

    До коментар #1 от "Групата":

    Още някоя година когато чиповете навлязат в бавковатака система и няма да има никакви протести.Ако се премахне плащането на ръка,Световните господари ще спират парите на онези,които не вървят в строя.Сега ни пускат реклами колко е чудесно и удобно навсякъде вратите да ти се отварят с вграден чип и да плащаш само с докосване на дланта си до съответното устройство. Добреди, че в България сме далече от тоталната цифровизация.
  • 5 onq s konq

    6 46 Отговор
    Франция НЕ МОЖЕ,А ТРЯБВА да обяви "извънредно положение",защото е препълнена със СГАН ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ.Като се прибавят и местните лумпени-кореняци,се заформя етна "отлична армия" в УСЛУГА И НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ЛЬО ПЕН!А коя е въпросната особа?Ами НАСТОЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТНЬОР НА РУСКАТА ХИДРА И КАНДИДАТ ГУБЕРНАТОР НА ФРЕНСКО-РУСКА ГУБЕРНИЯ. И докато в момента с протестърите не може да се подходи с необходимата твърдост защото ще им се нарушат "правата за протест",то при Извънредно положение ВСЯКАКВИ МИТИНГИ И ДЕМОНСТРАЦИИ ЗА ЗАБРАНЕНИ ПО ЗАКОН и Полиция и Жандармерия/ако трябва и войската/ ще могат свободно "да вразумят" самозабравилите се ПО СИЛАТА НА ЗАКОНА.

    Коментиран от #15

  • 6 Коста

    32 0 Отговор
    20 пострадали, 100 арестувани???!!!
    Снкции!!! Незабавно!!!
    А! Нямало да има. Що' тъй?
  • 7 ....

    30 0 Отговор
    Да вземат за пример Порошенко и да обявят военно положение
  • 8 Жана д арк

    33 0 Отговор
    Късно е за виенно положенив. Френската ревилмция вече е започнала
  • 9 Коста

    34 1 Отговор
    onq s konq, Льо Пен ли им е проблема?
    Размърдай си мозъка и се сети, защо и измислят обвинение след обвинение, изумително нескопосани, само и само да не се добере до властта?
    И щом виждаш, как "руската хидра" танцува свободно във Франция, мога да те запозная с добър психиатър. А може да не си болен, а да си на хонорар?

    Коментиран от #13

  • 10 нервен

    13 0 Отговор
    Росене аз колко пъти трябва да ти казвам да се ограмотиш ??" Френският премиерът" до кога ще се излагаш бе момче ?? Изтри ми сумати коментари под темата за Майорка но поука не си вземаш ...
  • 11 Будалата

    26 0 Отговор
    Напълнихте Франция с маймуни сега оправия няма. Че се и миксират с белите УЖАС. Това чака и Англия и Германия.
  • 12 Някой

    15 2 Отговор
    Първо да оправи Франция тогава ЕС.Да не се мери с Меркел.
  • 13 onq s konq

    1 22 Отговор

    До коментар #9 от "Коста":

    Нито съм болен,нито съм на хонорар,защото приходите от имотите ми ме задоволяват.Просто сме на различни страни от барикадата.А знам как Комунистическата власт на 9.Септември е НАЦИОНАЛИЗИРАЛА имотите на дедите ми БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЩИКОВЕТЕ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ и след като макар и частично си ги върнахме,НЕ БИХ СИ ПОКОЛЕБАЛ С "ЦЕНАТА НА ВСИЧКО" ТОВА ДА СЕ ПОВТОРИ.Апропо това твоето "ти си болен" е типичен прийом да СОЦ. ВЛАСТ да се разправи с "контрите",набутвайки ги в психиатрия...ЗА ЛЕЧЕНИЕ "ДО ЖИВОТ"/всъщност максимум година до скоропостижната им смърт/!

    Коментиран от #18, #20, #24

  • 14 Баш Гост

    13 1 Отговор
    Само Валери Симеонов ще ги оправи за 24 часа и никой друг.
  • 15 ГосТ

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Съгласен съм,че горивата трябва да се увеличат и да се премине на електроенергия. Освен екологично,това решение дава независимост на Франция от страните продаващи суровини и ще има положителен ефект върху френската икономика като производител на електроенергия. Nissan-Renault правят прекрасни ектромобили и са най продавани в света. Мисля че недоволството идва също така от някои други реформи в социалната сфера. Съгласен съм, че Люпен е пълна кукувица и не може да се сравнява с Макрон. Тя обаче никога няма да бъде на власт. Това е едно от първите разумни общества и си имат механизми за защита от такива профани.
  • 16 Емил

    3 12 Отговор
    Аз мислех, че русофилистиците днес ги няма (до обед нямаше тъпи коментар) - то се оказа, че не били изтезняли от снощи! Много трол, много нещо ей! Не мислят, че с Франция сме в един съюз, а мислят как да угодят на Москва. А бе, хора, с такъв слугинаж си осигурявате инсулта!!!
  • 17 Бачо Киро

    13 0 Отговор
    Направо да обявяват военно положение като Украйна, сега е модерно.
  • 18 Бачо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Оооо така кажи, ти си от едновремешните "наши хора", потомък на гъзолизците по турско, които са заграбили след Освобождението де що сварят, въртяли са "бизнес" по турско и са се мислели за "интелигенцията" преди 1944, хем понеже са били много "интелигентни" са докарали държавата до 2 национални катастрофи. Тъй кажи, да знаем що ревеш. То и днес ако се появят читави да натирят всички от последните 30 години в политиката и бизнеса, които доста лесно могат да бъдат проверени и хванати при желание, и техните внуци и правнуци ше реват като теб, че са им взели честно изкараните пари и имоти... Иванчо Хаджипенчович олицетворява баш твоите предци. Всичките са били за въжето, ама и тогава българите са били тъпи като сега...
  • 19 Отечествен Фронт

    10 0 Отговор
    Върнете направо фашизма във Франция!
  • 20 Коста глава проста

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Запомни ще има нов 9 септември пак няма да си имотен колкото се представяш на дедото вземали имотите какво си направил за света или се правиш на голямата работа прошляк

    Коментиран от #21

  • 21 onq s konq

    2 12 Отговор

    До коментар #20 от "Коста глава проста":

    Ха ха!Не съм Прошляк,щото друго пише в личната ми карта:)А и няма как да бъда,щото тия имоти не стоят като паметници,а са ЗЛАТНА КОКОШКА и снасят ВСЯКА СЕКУНДА пари!Затова и не ми се налага да бачкам за "алчните капиталисти" ако ме разбираш.А след като както твърдиш ЩЕ ИМА НОВ 9.СЕПТЕМВРИ,ЩЕ ИМА ЗАКОНОМЕРНО И 10.НОЕМВРИ.
  • 22 Японеца

    13 1 Отговор
    Onq s konq верно ли бил реституткаИли простифутка?

    Коментиран от #27

  • 23 ХАСАН

    10 0 Отговор
    Нека танковете да излязат...
  • 24 Герб

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Герб вече 3 ти мандат са на власт а не са приели закона за лустрацията.защото всички партии са наслединици на дс и бкп.
  • 25 Кирил Гумнеров

    12 0 Отговор
    Представяте ли си ако това се случваше в Русия, а не във Франция? Всички медии щяха от сутрин до вечер да ни обливат с информация за справедливата революция на гражданите срещу несправедливия режим на Путин! :) С това не искам да възбуждам политически спор, а да изразя мнението си относно "обективните и честни средства за масова информация", които вместо да ни информират за събитията, всъщност се опитват, и то успешно, да формират общественото мнение. :) Вместо да информират, формират!
  • 26 ХАХ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Групата":

    За перковци като теб, заточение в Сибир да се молят по цял ден на иконата на путя джуджето.
  • 27 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Японеца":

    Еееей,японския брадър!С пари човек може да бъде каквато "тутка" си пожелае-от мен да го знаеш.А сега ме питай как се харчат немъчени пари:)

    Коментиран от #28

  • 28 Монголеца

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Ако имаше денги които сам си изработил нямаше да си тук да си чешеш гривата по цял ден клошер май си
  • 29 БУММ

    6 0 Отговор
    Еврейчето Макарон не чува гласа народен дето му е дал доверие да бъде президент , всичко е интерес на големите сили . А иначе демокрация , свобода на словото и други измишльотини зад които се крият единствено как да заробят и принудят да мизеруват обикновения и работлив народ . Мачкай народе изчисти паразитите които живеят на твоя гръб.
  • 30 незнайко

    0 0 Отговор
    МНОГО МАЛКО ЩЕ ПРОСЪЩЕСТВУВА ДЕМОКРАЦИЯТА !!! Хората се осъзнават, че това е измислица на БОГАТИТЕ да управляват
    БЕДНИТЕ !!!
Новини по държави: