Last news in Fakti

8 Декември, 2018 12:15 2 593 21

Рохани: САЩ прилагат икономически тероризъм

  • иран-
  • рохани-
  • сащ-
  • предупреждение

Предупреждение към САЩ

Рохани: САЩ прилагат икономически тероризъм - 1
Снимвка: ЕРА/БГНЕС

Оттеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции са икономически тероризъм. Това мнение изказа президентът на Иран Хасан Рохани и предупреди в реч по иранската държавна телевизия, че „ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм".

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма. „Държавите, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма", каза той.

Американските продажби на оръжие превръщат Близкия изток в „барутен погреб", каза иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. „Равнището на продажби на оръжие от страна на САЩ е невероятно и далеч надхвърля нуждите на региона. А това означава, че Щатите следват доста опасна политика" е неговото мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 28 Отговор
    Не е странно, че и този подобно на полуръста заплашва и изнудва Европа само че с наркотици и тероризъм, поне докато се сдобие с ядрено оръжие, въпреки че проблемът им е със САЩ. Координирана атака.
  • 2 200

    25 2 Отговор
    Пеньо, явно пишеш от чужбина и единственият ти източник на информация са западни канали или медии

    Коментиран от #4, #9, #18

  • 3 стоян георгиев

    3 21 Отговор
    другари тоя ирански ходжа дето сте му фенове е само да ви е началник.12 молитви на ден и 7 миенета на гъ.а!!!точно като през соца!та може сега да поревете за него и как лошите геиропеици и хамериканци изнудват добрия човечец.
  • 4 Пеньо

    5 22 Отговор

    До коментар #2 от "200":

    Не позна, но по-добре е да се осведомяваш от западни медии, където има всякакви мнения и да си изградиш собствено, отколкото да ти спускат едно единствено мнение от канала на полуръста. Но пък хубавото е, че за това ви се плаща. Дано да е по-добро от онези на околовръстното, та да посрещнете богато Новы Год!

    Коментиран от #12

  • 5 ТОЧКАТА

    7 4 Отговор
    Икономиката е основна част от МЕКАТА СИЛА на ТОТАЛНИЯ ПОХВАТ!!! ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ...Защото населението,НАЦИЯТА, за заплаха за намеренията....АВИЕ!!!СТЕ НАЦИЯ!!!!!С 4/5 000 години история...И това пишлигарите с 250 годишна история НЕ МОГАТ ДА ПРЕГЛЪТНАТ.
  • 6 Горанов

    16 4 Отговор
    САЩ се превърнаха от, Съединени Американски Щати, на Обединени Световни Терористи.
    Американската мечта ,да си свободен, като държава и народ, не съществува .

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Горанов":

    Колко пъти си ходил там?
  • 8 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    ПЕРСИЯ,е империя,която ЗАПАЗВА Нацийте...Уникален прийом, в нейната политика за запазване целостта на империята....и подчинение...ВАЖНИ СА ДАНЪЦИТЕ....Огромен ресурс...Но има и ...кърлежи.
  • 9 гост

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "200":

    А на тебе единствения източник явно е совинформбюро !!! Брадатия ходжа даже не знае какво му се пише до 4-5 годинки , тогава вече не САЩ , ами целия свят ще му е виновен , че не е станало на неговото , хахаха !!! В момента над една трета от пазара и над 50% приходите на арабелите и твоите любими рашки се топят като ланшния сняг , а до 4-5 години ще изчезнат НАПЪЛНО и невъзвратимо !!! И докато вденат , щото те трудно вдяват , че основното им оръжие петрола вече никога няма да е оръжие , особено за тях , собствените им поданици ще им резнат главите , като на други места !!

    Коментиран от #20

  • 10 Грингос

    8 1 Отговор
    До:200
    Пеньо, не пише от чужбина,тук е трудно, да намериш толкова залюхани и неосведомени..
    Тук има свобода на словота и печата ,не е, като в София...
    Санкциите, срещу Иран, ги измислям Тръмпанари, не простосмъртните.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Грингос":

    А ти пък със сигурност пишеш от Коньовица , видно от "граматиката" и "словореда" ти , хахахах !!!
  • 12 Пенчовец

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    А ти бе смешко искаш да са ти шефове Фащ, за които човешкият живот не означава НИЩОоо, те избиха хиляди свои сънародници на 11септември та камоли за хора от други държави!
  • 13 Горанов

    5 1 Отговор
    До:Гост
    Не желая, да посетя тази Държава, прилича на Съветския Съюз ,като идеология, и държавно управление, само, че е смесено с повече религия.
    Има, една хубава песен, на Брус Спрингстийн, Борн ин Ю,ЕС,ЕЙ.
    Текста на тази песен, не отговаря на истината...като мелодия е класика.
  • 14 onq s konq

    1 8 Отговор
    Рохани не е лош човек/поне майка му така смята/,ма ко му стана...И не може да разбере завалията,че след като Иран ПРАКТИКУВА ВОЕНЕН ТЕРОРИЗЪМ в Сирия срещу Израел,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ПОЛУЧИ ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕРОРИЗЪМ от Америка!На всичкото отгоре иска да прави и АТОМНА БОМБА...И срещу кого ще я хвърли тая бомба?Ами срещу САЩ естествено.А НИЕ кво правим?Ами закономерно заставаме на ИРАНСКА СТРАНА.Защото:Бяхме с Русия-мизерия.Сега сме с Америка-немотия.Що пък да не опитаме с Иран?
  • 15 Хахаха

    3 2 Отговор
    Едно време имаше един Кадафи и той така викаше, убийте ме и Европа ще се напълни с имигранти.
    Е, напълни се, само че от това страдат хора.
    Сега тоя казва, че Европа ще се напълни с наркотици.
    Ама не вярвам да стане, тоя път ще е по-различно от при Кадафи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кире от северозападо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Възможно ли е да си толкова прост , че да не знаеш ,че иранците нямат нищо общо с арабите ? Просто ти задавам отговор .
  • 21 Джудже

    3 0 Отговор
    Много интересно, САЩ от кое споразумение все още не са се оттеглили? Май целият свят им е крив, или по-точно вече се държат като негови господари.