Last news in Fakti

10 Декември, 2018 10:20 2 313 15

Снежна буря в САЩ

  • сащ-
  • сняг-
  • буря

Хиляди домакинства без ток

Снежна буря в САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Губернаторът на Северна Каролина обяви извънредно положение в щата, съобщи USA Today.

Няколко щата в САЩ са обхванати от силни снежни бури. Има информации за 300 000 прекъсвания на електроснабдяването.

Губернатор Рой Купър обяви, че е възможно 500 000 потребители да останат без електричество. В момента без светлина и топлина са останали около 240 000 души.

Проблеми с електроснабдяването има още в Южна Каролина, Алабама, Тенеси, Джорджия и Вирджиния.

Около 1000 полета бяха отменени на летището в Шарлът, Северна Каролина. С отменените полети в Южна Каролина цифрата може да достигне 1300 полета.

На гражданите се препоръчва да се въздържат от пътуването с частен транспорт. Мобилизирани са били 143 служители от националната гвардия на САЩ.

Снеговалежът затруднява пътуването на сухопътния транспорт. Има около 1000 сигнала на шофьори, закъсали в снега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джентълменът русофил

    15 1 Отговор
    От Русия с любов, може би? Нека плюенето по Русия започне.....СЕГА!
  • 2 констатация

    12 1 Отговор
    то господ си ги съди и то ефективно
  • 3 Borislav Popov

    9 2 Отговор
    Там като паднат 10см сняг и проблемите започват. Май нямат задължения за зимни гуми ?

    Коментиран от #7, #9, #11, #12

  • 4 ами сега

    4 1 Отговор
    А това са южните щати, не е някъде на север! Явно и там снегопочистването не им е силна страна!
  • 5 Даниел

    6 1 Отговор
    Бог ги предопреждава постоянно със знамения , обилни снеговалежи, наводнения ,торнадо след торнадо , земетресения, цунамита , невиждани досега студове и жеги ,но те продължават със същия сатанински дух, да тласкат света към трета световна война , война която ще бъде последна за човечеството, според писанията. Затова бъдете защото - (2 Петрово 3:10) Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.” 9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.
  • 6 Даниел

    4 1 Отговор
    Лука 12 : 4 А на вас, Моите приятели, казвам: не се бойте от тези, които убиват тялото и след това не могат нищо повече да сторят. 5 Ще ви кажа от кого да се боите: бойте се от Този, Който има власт не само да убие, но и да ви хвърли в ада. Да, казвам ви, от Него се бойте! 6 Не се ли продават пет врабчета за два асария? И нито едно от тях не е забравено от Бога. 7 А на вас дори и всички космите по главата са преброени. Затова не се бойте! Вие сте по-ценни от ято врабчета. 8 И тъй, казвам ви: всеки, който Мене признае пред хората, и Синът човешки ще признае него пред Божиите ангели. 9 А който се отрече от Мене пред хората, той ще бъде отречен пред Божиите ангели.

    Коментиран от #10

  • 7 ....

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А тук падне ли 10 см сняг никой не чисти и чакат колите да го изчистят, чак когато се заледи почват да хвърлят пясък да може да ти хвърли предния някой камък я по стъклото я дупка в боята по капака, та Зимни гуми са задължителни защото не чистят!
  • 8 Пръцко

    2 1 Отговор
    Някой да знае къде е Каролина - и по-точно Северна? Учили сме география, ама чак пък толкова да сме задобрели?! Съмнявам се, че и авторът не знае къде е (колкото и каубоите знаят къде е Европата).
  • 9 Джентълменът русофил

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    И в UK е същото. При 10 санта вече е бедствено положение. Спомням си колко щастливи бяха началниците ми, защото бях единственит, който не им отказа да се яви на работа в него ден, а снега дори не беше нищо особено.
  • 10 Хер Отто Флик

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Даниел":

    Съвсем си изпращял бе хахо, да те прибират в психиатрията, че трябва да ти бият обедната доза халоперидол!
  • 11 Хер Отто Флик

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Борислав, много си зле пич! В порт Алфред Канада, при обилен снеговалеж, националната гвардия, излиза със всички налични средства да чисти! Гражданите също помагат- слагат гребла на по- мощните пикапи и помагат! Отделно, всеки чисти пред къщата си! П.п., докато ние успеем да изринем снега от палубата на кораба, канадците изчистиха всички основни пътища в градчето! Снега беше около метър...
  • 12 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Какви зимни гуми? Това са щати на ширината на южната част на Средиземно море. Все едно да търсиш зима в Алжир, Мароко, Либия и Египет.
  • 13 Даниел

    0 2 Отговор
    Приятелю, представи си че Божието Слово е истина , а ти със лека ръка си Го отхвърлил, къде ще отидеш след смъртта си ? Едва ли ще ти трябва жокер . А и съм сигурен че в жалкия ти живот много пъти са ти се случвали неща за които няма нормално обяснение. Запомни едно ,на този свят има много зло , но доброто е по силно , и накрая ще победи.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Rommel

    1 1 Отговор
    ай дано ви заличи тази буря най накрая - фалшива страна , фалшив народ от мелези европейци - азиатци и африканци , кръстосани маймуни , кучетата където обикалят по улиците им тече по чиста кръв от ваща