Last news in Fakti

19 Декември, 2018 08:20 2 981 8

САЩ забраниха устройствата, ускоряващи стрелбата на полуавтоматичните оръжия

  • сащ-
  • автоматично оръжие

Американците са силно привързани към втората поправка в конституцията, която разрешава носенето на оръжия

САЩ забраниха устройствата, ускоряващи стрелбата на полуавтоматичните оръжия - 1
Снимка: БТА/АР

Американското правителство въведе забрана за използването на устройства, които позволяват полуавтоматичните оръжия да стрелят като автомати, съобщи AP.

То нареди на всички притежатели на такива устройства да ги унищожат или да ги предадат в срок от 90 дни.

Такова устройство бе използвано от стрелеца, който уби миналата година 58 души на концерт в Лас Вегас.

След убийствата в град Паркланд във Флорида, където младеж отне живота на 17 души през февруари, повече от милион души излязоха на протести с искане за по-стриктни регулации на огнестрелните оръжия.

Американците са силно привързани към втората поправка в конституцията, която разрешава носенето на оръжия. Една трета от домакинствата имат оръжие вкъщи, но по-голямата част от населението вече подкрепя по-рестриктивни мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крипли

    34 0 Отговор
    Как да прокараш закон, който хората не харесват? Създаваш проблем и после предлагаш решението му. Цялата политика на ФАЩ се базира на тази основа,без значение дали е на тяхна земя или не.
  • 2 mediator37

    19 0 Отговор
    За компенсация да разрешат поставянето на щик за ръкопашен бой.

    Коментиран от #7

  • 3 Бачо Киро

    21 0 Отговор
    То пък голям довод, че стрелецът ползвал такова устройство.... Все едно тези с незаконните оръжия - престъпниците демек, им пука изначале за законите...
  • 4 Да го кажем направо.

    17 4 Отговор
    Заради интересите на оръжейните компании в САЩ,които имат най-силното лоби в политическите върхове на САЩ -обикновенните американци се избиват помежду си със стотици всяка година. Тези лобита практически са си чиста корупция-само че в САЩ тя е узаконена и се нарича лобизъм. Ако си плащаш на група американски сенатори-те ще прокарват закони в твой интерес...--уникално лицемерие и алчност. И точно САЩ се имат за еталон на демокрацията??? Излиза,че американските граждани се избиват помежду си САМО затова,че сенаторите са им алчни и продажни...

    Коментиран от #6

  • 5 Шляхтиц

    9 2 Отговор
    Тези механизми за автоматична стрелба се монтират преди всичко на някои модели ПИСТОЛЕТИ. Пушките си имат такова устройство по РОЖДЕНИЕ и се нарича автоматична пушка или АВТОМАТ. Като премахнат тази опция от пистолетите САЩ ще си решат проблемите с масовото ВИДИОТЯВАНЕ и ПСИХЯСВАНЕ на населението. Справка: Инвестигейшън Дисковери (ID). За триста долара негър убива двама души, по сто и петдесет долара за човешки живот.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ААА

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    И гранатомет .
  • 8 американски психо

    4 1 Отговор
    Крайно време беше, тия устройства в САЩ се продават съвсем свободно като "тунинг кит". Иначе е забранено да се продават автоматични оръжия на гражданите, без значение пушки или пистолети! Дори автоматичните пушки се произвеждат само с единичен режим на стрелба за гражданския пазар, но чрез поставянето на въпросния кит оръжието се "възстановява" до оригиналната си конструкция с възможност за автоматичен огън!