Last news in Fakti

20 Декември, 2018 17:14 3 711 24

Путин: Присъствието на САЩ в Сирия е незаконно

  • владимир путин-
  • сащ-
  • сирия-
  • русия-
  • незаконно-
  • военни

Не виждам признаци за изтегляне на американските сили, каза Путин

Путин: Присъствието на САЩ в Сирия е незаконно - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин приветства решението на американския си колега Доналд Тръмп да изтегли войските на САЩ от Сирия, предадоха световните агенции. Путин определи този ход като правилен. Не виждам признаци за изтегляне на американските сили, каза в същото време той на традиционната си годишна пресконференция.

Путин отново изложи руския аргумент, че военното присъствие на САЩ в Сирия е незаконно, тъй като не е разрешено от Съвета за сигурност на ООН или от сирийското правителство. Предстои да видим дали Съединените щати ще изпълнят своя план, отбеляза Путин и припомни, че Вашингтон нееднократно е обещавал да изтегли своя контингент от Афганистан, а той остава в тази страна вече 17 години.

Руският президент се съгласи с оценката на американския си колега, че групировката "Ислямска държава" като цяло е победена в Сирия. Вчера Тръмп обяви, че ИД е победена в Сирия и с това единствената цел на присъствието на американските войски в тази страна е била изпълнена, отбелязва Ройтерс. Путин предупреди за опасност терористите да се прехвърлят от Сирия в други страни в съседни региони, например в Афганистан. Това е голяма опасност за всички нас, подчерта той. Путин обяви, че Русия ще укрепи своята база в Таджикистан, докато ситуацията в Афганистан не бъде регулирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отечествен Фронт

    44 6 Отговор
    Евалата господин президен на Руската Федерация Владимир Владимириевич Путин. Няма скрито покрито право в очите на алчните хиени

    Коментиран от #3

  • 2 Снайперист

    11 14 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Позитано 20

    5 27 Отговор

    До коментар #1 от "Отечествен Фронт":

    Хонорарите след 18,00ч.
  • 4 среднощен

    3 20 Отговор
    Законите се пишат за да бъдат защитени и по-слабите..!? Но те винаги се прилагат от силните..! Така че, САЩ могат - правят го..!!
  • 5 газ53

    4 23 Отговор
    А присъствито сссср какво е?

    Коментиран от #6

  • 6 ДЖУГАН

    33 2 Отговор

    До коментар #5 от "газ53":

    Законно е присъствието по молба на законния президен на Сирия - Башар Ал Асад който не е избран от САЩ а от сирийския народ!

    Коментиран от #8, #9, #12, #21, #22

  • 7 империя

    9 6 Отговор
    Тръмп изтеглял САЩ от Сирия, Путин взема бонус и Таджикистан.
  • 8 Преброяване на бесните язовци

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖУГАН":

    А присъствието на Пуйкия?
  • 9 БРАВО ДЖУГАН

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖУГАН":

    МАЧКАЙ ГАДОВЕТЕ....
  • 10 Шалом

    3 18 Отговор
    Този,Башар не беше ли с еврейски произход и назначен от Путин.....както и бай Дони-американчето?
  • 11 Borislav Popov

    3 24 Отговор
    А присъствието на орките в Крим, Абхазия, Осетия, Курилите и т. н., и т. н., да не би да е законно???????

    Коментиран от #15

  • 12 Усмивката

    3 24 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖУГАН":

    А Порошенко не е ли също законно избран от народа.Той търси помощ от Тръмп.Това е ли е ,или не е законно

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Ксaniba

    24 3 Отговор
    Смело, право и в очите!!!
    4 часа безкомпромисно интервю!!!
    ГОЛЯМ!!!!
    сороснята страда
  • 14 ДЖУГАН

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Порошенко дойде с преврат ако си забравил и то бедеро-фашиски преврат 21 век!! Нищо общо!
  • 15 gnom

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    А Ню Мексико, Тексас, Аризона и т.н.н., както и цяла Америка, кво дирят ФаЩ там??
  • 16 Руските свине

    3 16 Отговор
    Са единствените, законно поканени от животното Асад, и имат официално разрешение да избиват сирийски жени и деца.
  • 17 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    А Майдана преврат ли беше ? Янукович беше ли свален с преврат ? А той беше ли избран от народа ? Да ти кажа че любимия ти Порошенко е увеличил осем пъти богатството си за 2018 година !!!! Дали се е трудил осем пъти по вече или е крал осем пъти по вече ??!!!
  • 18 Щайнер

    3 2 Отговор
    Съгласен съм но се питам защо не казва същото и за Турция
  • 19 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    кое законно в сирия че не се сещам?асад законен ли е?наследствен диктатор избил милион сънародници и поканил русия за помощник.или иранците са законно в сирия или турците????всъщност както каза днес един американски сенатор ,днес в русия ,иран и ислямска държава могат да танцуват единственото заради което не го правят е щото не вярват в танците!решението на тръмп да изтегли нато коалицията при явна победа над идил и възможност за пътна карта за сирия ,показва къв човек е американския президент.ако турците нападнат сирииските демократични сили ,ислямска държава ще оттърве наи-боеспособната си групировка ,която сега е обградена и кюрдите унищожават.освен това кюрдите заплашват да освободят 3200 джихадисти които към момента са в кюрдски затвори.също така кюрдите щат нещат ще влязат в съюз с асад и путин,което ще прецака за години авторитета на запада в региона.иранците след сирия ще се упътят към ирак ,където е възможен сирииския сценарии,турция ще вкара в опасност асирииските християни в севрна сирия които ще се бият на страната на кюрдите.възможно е ново етническо прочистване и геноцид над кюрди и християни.та браво на тръмп.постигна голяма победа!
  • 20 Библията

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Путин: Присъствието на САЩ в Сирия е незаконно .......... А турското??? Горко вам книжници и фарисеи, лицемери!!!
  • 21 русофилска подлога

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖУГАН":

    Какво законно правителство ,че чак и народа бил избран бе ,нещастна подлого ? Асад е диктатор и терорист и не е законен президент ,а незаконно наследил властта и всячески я държи.Асад е избил около 1 милион от своя народ.На територията на Сирия се бият десетки групировки.Това правителство е всичко друго,но не и легитимно и никой не нужно да има "покана" за да бъде там.Целия свят причислява Асад към тероризма само Русия и Иран.
  • 22 русофилска подлога

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖУГАН":

    Какво законно правителство ,че чак и народа бил избран бе ,нещастна подлого ? Асад е диктатор и терорист и не е законен президент ,а незаконно наследил властта и всячески я държи.Асад е избил около 1 милион от своя народ.На територията на Сирия се бият десетки групировки.Това правителство е всичко друго,но не и легитимно и никой не нужно да има "покана" за да бъде там.Целия свят причислява Асад към тероризма само Русия и Иран подкрепят незаконното и диктаторско сирийско правителство.

    Коментиран от #23

  • 23 Ами избран е

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "русофилска подлога":

    Ами избран е бе златен ...и за да не квичиш ,че там е тоталитаризъм ще ти кажа ,че той е бил издигнат за кандидат президент на изборите от коалиция от 7 / седем / партии ... колко партии придвижиха кандидатурата на кандидат -президента Клинтън ... я , мой само една ... колко официални езика има в Руската Федерация - 44 , а държавни 22 , колко официални и държавни езика има в Краварника ... ще те изненадам ли ако те уведомя , че е само един .
  • 24 Снайперистът

    0 0 Отговор
    "ВЕЛИКИЯ" ФЮРЕР ГНИЕ В АДА !