Last news in Fakti

28 Март, 2012 08:39 784 0

Папата ще се срещне с Фидел Кастро

  • бенедикт xvi-
  • папа-
  • кастро
Папата ще се срещне с Фидел Кастро - 1
Бенедикт XVI и Раул Кастро - Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Фидел Кастро съобщи, че "с удоволствие" ще се срещне днес с папа Бенедикт XVI, който е на официално посещение в Куба. Той направи това в статия, публикувана снощи на официалния сайт Кубадебате, предаде АФП.

"Ще поздравя с удоволствие утре, сряда, негово превъзходителство папа Бенедикт XVI, както направих с Йоан-Павел II (през 1998 г.), човек, чиито контакти с децата и обикновените хора от народа пораждат неизменно чувство на обич", пише 85-годишният кубински ръководител, който се оттегли от властта през 2006 г.

"Така че реших да го помоля да ми отдели няколко минути от скъпоценното си време, когато разбрах от нашия външен министър Бруно Родригес, че този скромен и обикновен контакт ще му достави удоволствие", допълва големият брат на настоящия президент Раул Кастро, който го наследи на поста.

Срещата между папа Бенедикт XVI, който е стар противник на "теологията на освобождението", и бащата на кубинската Революция ще може да се състои след голямата публична меса, която ще отслужи папата в 9 ч местно време (14 ч по Гринуич) и преди заминаването му в 17 ч местно време (22 ч по Гринуич).

Папа Бенедикт XVI се срещна с Раул Кастро в двореца на Революцията в Хавана. След голямата публична меса в Сантяго де Куба в понеделник, днес папата ще отслужи нова голяма публична меса на площада на Революцията в Хавана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА