Last news in Fakti

25 Декември, 2018 10:56 3 585 1

Борбата с дронове може да обхване цяла Великобритания

  • великобритания-
  • дрон-
  • летище-
  • gatwick

Възнаграждение от 60 000 паунда за информация за пусналите дроновете над Gatwick

Борбата с дронове може да обхване цяла Великобритания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британските власти имат възможност да водят борба с безпилотните летателни апарати над територията на цяла Великобритания. Информацията идва след инцидента от миналата седмица, когато работата на летище Gatwick беше парализирана. „Широко разпространената употреба на подобни устройства в комбинация с трудностите при използването на военни средства за борба с дроновете в гражданска среда, показва, че няма лесно решение, но мога да заявя, че имаме възможност да разположим на цялата територия на Обединеното Кралство система за откриване на дронове и да се борим срещу тази заплаха”, написа в Twiiter британският министър за сигурността и икономическата престъпност Бен Уолъс.

Уолъс също така е уверен, че полицията ще успее да намери виновниците за транспортния колапс на летище Gatwick, който засегна над 1000 полета и 140 000 пътници. Възнаграждението, обявено за всякаква информация, която може да помогне за залавянето на виновниците, е 60 000 паунда.

Gatwick прекрати работа на 19 декември вечерта, след получаване на информация за два дрона над пистата. Самолетите, които бяха във въздуха и трябваше да кацнат на летището, бяха пренасочени към други аеропорти във Великобритания и Европа. На 20 декември летището напълно спря работа. Частично беше отворено на 21 декември сутринта. За година Gatwick е обслужил над 45 милиона пътници и до 2016 г. се смяташе за най-натовареното летище в света с една писта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Като си помисля, че две пишлемета с китайски дронове , купени от електронен сайт, побъркаха половин Англия, се чувствам горд, че не съм англичанин. Толкова са безсилни и жалки, че даже не са ги хванали. Иначе филмите им за Агент 007 са хубави, ама един агент срещу две пишлемета не е достатъчен.
Новини по държави: