30 Декември, 2018 14:44 6 970 105

Русия въвежда новите ракети през 2019 година (ВИДЕО)

  • русия-
  • ракети-
  • с-350-
  • витяз

С-350 "Витяз" ще заменят остарелите системи за противовъздушна отбрана С-300

Русия въвежда новите ракети през 2019 година (ВИДЕО) - 1

През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение зенитен ракетен комплекс със среден обсег С-350 "Витяз", предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната. Това е дълго планирана стъпка за замяна на остарелите системи за противовъздушна отбрана С-300.

Министерството обяви също, че през 2018 г. военните са разположили комплекси "Панцир-С" и С-400 на полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., а също в района на Арктика, в руския анклав Калининград на Балтийско море и в Хабаровския край в най-източната част на страната.

В последните години Русия демонстрира военна мощ в чужбина, а намесата й в сирийския конфликт и в Украйна влоши отношенията й със Запада.

Във връзка със спор около друга ракетна система с голям обсег Вашингтон заплаши да се оттегли от ключовия договор от 1987 г. за ликвидиране на ракетите със среден обсег, твърдейки, че нова руска ракета - "Новатор 9М729" - нарушава договора.

Това възлово споразумение за контрол върху въоръженията забранява на всяка от двете страни да разполага наземно базирани ракети с малък и среден обсег в Европа. Русия отрича да нарушава договора и обвинява САЩ, че използват измислен претекст самите те да излязат от него, за да разработват нови ракети.

В сряда руският президент Владимир Путин обяви, че през 2019 г. руските въоръжени сили ще разположат първия си полк, въоръжен с хиперзвукова ракетна система, което означава, че страната му вече има нов тип стратегическо оръжие.

През март Кремъл съобщи, че в рамките на следващите пет години Русия ще сведе бюджета си за отбрана до по-малко от 3 процента от брутния си вътрешен продукт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    44 5 Отговор
    Националсоциалистическа Германия на Адолф Хитлер с ФАУ-1 и ФАУ-2 зададе модата на войната за 100 години напред. Който го може ракетното въоръжение- той е!
  • 2 КГБ Териер

    52 14 Отговор
    Треперете соросииииии.....
  • 3 994

    17 58 Отговор
    Хайде пак. Поредната партенка и боядисан в зелено кюнец. Чакам северна Корея да се похвали с нещо, а те пак руснаците. Следващото заглавие на "Факти" ще е нещо от типа на "Запада трепери" " САЩ е в мат от поредното руско свръх оръжие". и т.н. Колкото и да си помпат самочувствието, червените боклуци са си боклуци. Само троловете се правят, че им вярват.

    Коментиран от #16

  • 4 сега хамериканските мошета

    32 5 Отговор
    къв вой ще нададат!!!
  • 5 Христо Стоянов писателя

    19 4 Отговор
    Аз съм един продажен лакей бивше седесарче
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баба Ванга

    8 41 Отговор
    А през 2020 година ще бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница.

    Коментиран от #10, #77

  • 8 Оффф

    41 3 Отговор
    До тук беше с мечтата на американците за масиран удар по Русия със томаховки.

    Коментиран от #9, #64, #94

  • 9 и сега ще е период

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Оффф":

    на страх да не свършат като националният си герой -Къстър при Литъл-Биг Хорн!
  • 10 че не беше ли

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Ванга":

    през 2015?
  • 11 1914

    11 34 Отговор
    Даммм ама са пропуснали да пишат ,че стахотните ракети които ще ползват от 2019г. са технология от 1967г. Тия пияндури.....
  • 12 Ан справедливостта

    29 2 Отговор
    Една нова ракета и язък за скъпите корита които се рекламираха като непобедими.
  • 13 Имам лозе един декар

    22 6 Отговор
    Подарявам го за руска база, спокойно ще побере една такава установка. Призовавам и други да жертват час от имотите си и да ги нацвъкаме с ПВО, пък нека другите си дават парите за самолетчета, ще ги сваляме като гарги!

    Коментиран от #14, #36

  • 14 Българин

    9 27 Отговор

    До коментар #13 от "Имам лозе един декар":

    Подари го да копат ГРУЗ 200, дето идват от Сирия путиноид.

    Коментиран от #18

  • 15 Историк

    13 32 Отговор
    Навремето Рейган каза, че ще ги накара да ядат ракети. Така и стана и СССР се разпадна. Сега е ред на руската кочина.
  • 16 Какво друго да ти пишат

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "994":

    Искаш да те лъжат ли? Какво да пишат за запада, че са кравари ли? Нима не го знаеш? Май от фактите се напикавате, затова искате детски приказки!
  • 17 Баба Ванга

    27 5 Отговор
    САЩ ке се дели на 51. Тръмп ке търси подслон в Русия.
  • 18 НКВД

    34 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Знаеш ли че САЩ избягаха от Сирия? Как се чувстваш сед тази новина? Сигурно ти е съкрушено продажното сърце!

    Коментиран от #21, #89

  • 19 Жуугуг

    8 29 Отговор
    Хората правят Кадилак, Линкълн, Буик тия правят ракети. Хаир да са им. Да ги ползват със здраве.
  • 20 русофилска подлога

    13 27 Отговор
    Ракети,ракети и пак РАКЕТИ ?! От тя деградирала и примитивна държава въобще нещо друго може ли да излезе ?
  • 21 Българин

    9 20 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    И защо мислиш, че САЩ ме интересува толкова много? Пък и не забравяй, че джуджето на три пъти обяви, че е победил ИД и изтегля войската, пък ушанките още са там. А и в Сирия остава Турция и Великобритания а щатски бази има в Ирак. Ще са достатъчни да дадат още един урок на евразийските примитиви, като този даден край Дей ас Зор.

    Коментиран от #23

  • 22 НКВД

    17 8 Отговор
    Хората имат история поети, писатели, композитори, тия правят таратайки Кадилак, Крайслер, Форд все неща които може да наптави всеки! Само че, ракети които се движат със 6 хил. км. в h не всеки може да сглоби! Треперете бееееее, сън да ви избяга...

    Коментиран от #25, #27, #29, #34

  • 23 НКВД

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Хахаха хохохохооо!
  • 24 Ю Кортес

    7 10 Отговор
    Фейк блъф анимации пиянство и тежък махмурлък.който може с багаж без багаж бяга от раша даже нашите комунягите не стъпват там.правят децата си американски граждани,я вижте корнито и Ст.данаилов
  • 25 русофилска подлога

    8 18 Отговор

    До коментар #22 от "НКВД":

    Имали история поети ,писатели.На кой му пука бе клош ? Имат и писменост и религия благодарение на нас ,иначе сега щяха да се молят на слънцето и да общуват със звуци.А и понеже САЩ нямат история ,успяха за 300 години да станат най-богатата ,елитна,влиятелна и развита държава.Руската кочина с богата си история за цялото това време успя да постигне стандарт на живот като на Бахрейн и развитие колкото на Филипините.Да ти имам русофилските опорки !

    Коментиран от #35, #78

  • 26 1944

    7 14 Отговор
    българия е в пъти по-добре от североизточната кочина. крепостните живеят като скотове, ама имали ракети. яжте ги, като нямате хляб. русия харчи за въоръжение годишно 5.5% от бвп, сащ 3.5%. та кои са войнолюбците?

    Коментиран от #79

  • 27 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #22 от "НКВД":

    Това са мултфилмчета са наивници и дебили путлерастче. Рашките могат и да имат някакъв недодялан и неизпипан прототип, но до серийно производство няма как да стигнат. Колко танка от прословутата Армата са произведени и предадени на армията умнико? Колко самолета от прословутите 5-то поколение Су 57, са в серийно производство и са предъдети на армията? Още не могат да се спрат на това с какъв двигател да бъде самолета. Така, че по-добре вярвай, че Дед Мороз ще ти остави подарък под елхата, отколкото да вярваш на Дядя Вовка, че ще има серийно производство на хипер звуковите ракети, за които квичиш
  • 28 Начо

    7 9 Отговор
    Питай макя му рускинята що бега от рашастан и чий го дири тука
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Генерал де Гол

    6 12 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "}

    Коментиран от #33, #39

  • 31 Евангелие от Матея

    5 7 Отговор
    Тогава Иисус му казва: върни ножа си на мястото му; защото всички, които се залавят за нож, от нож ще погинат;
    Матей 26:52
  • 32 Жоро

    3 9 Отговор
    Кои са тия ракети хипер светлинните ли ?

    Жалка работа ви казвам . 😂😂😂😂
    муртики
  • 33 русофилска подлога

    5 12 Отговор

    До коментар #30 от "Генерал де Гол":

    Те затова мразят целия свят,защото всички прогресират и са по-добре от кремълските пияници.Единствено изключения правят мюсюланските им приятели от Сирия,Таджикистан и тем подобни,но и това е спорно !
  • 34 Илия Бешков

    4 14 Отговор

    До коментар #22 от "НКВД":

    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?

    Коментиран от #37

  • 35 Пра Българин

    12 8 Отговор

    До коментар #25 от "русофилска подлога":

    Слолунските двама братя са византйци а не българи! Никаква писменост не сме дали ние на руснаците авизантийците са дали писменост на всички славяни! Малко истори и география момче!

    Коментиран от #38, #40

  • 36 Рубладжийче

    8 11 Отговор

    До коментар #13 от "Имам лозе един декар":

    Ти задника си си дал на руснаците да го ползват, както намерят за добре, та един декар лозе ли няма да дадеш. Русофилите в угода на Москва и майка си и баща си ще продадете.

    Коментиран от #59

  • 37 1944

    7 8 Отговор

    До коментар #34 от "Илия Бешков":

    всички "руски" интелигенти са евреи, немци, поляци, украинци.
  • 38 русофилска подлога

    7 12 Отговор

    До коментар #35 от "Пра Българин":

    Знаем че си подлога спокойно ,не е нужно да ни доказваш колко надълбото си бръкнал с език в руските задници !
  • 39 Жуков

    10 6 Отговор

    До коментар #30 от "Генерал де Гол":

    Това го е казал генерала който избяга с армията си от Франция и я остави на фашистите от Германия 5 години! Лошо му беше на Дьо Гол че след края на войната се нареди до страхливците!
  • 40 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "Пра Българин":

    Borislav Popov, и друг път сме говорили, че между глог лицата създадена от двамата братя и кирилицата създадена от Климент Охридски и учениците му. Но руската подлога си е руска подлога и все гледа да унизи България и да възвеличае кочината. Няма по-големи подлеци и българофоби от вас.

    Коментиран от #70

  • 41 Панов

    6 9 Отговор
    До 1917 Русия се управлява от варяги и татари,след това от юдеи болшевики,които са пълни мошеници и тарикати.руснаците винаги са били роби,крепостни или колхозници

    Коментиран от #46

  • 42 Вюрцел

    8 13 Отговор
    Къде отиде Курск ?Какво се случи с най модерната руска подводница . Ами срещна една американска ,не толкова модерна ,но тя я шпицира с един изстрел .☆☆☆☆☆Толкова за руските бракми . Всичко руско и бракма .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Генерал де Гол

    4 8 Отговор
    Поне не е разминирвал минните полета, като е пускал в атака собствените си войници. Ръководил е и страната се, за разлика от Жуков, който е развенчан и унизен още по времето на Сталин. И още нещо, Де Гол има много трезва преценка за евразийските варвари.
  • 45 Русия е кочина

    6 10 Отговор
    Ще сменят едни кютуци с други ! Защото последната израелска атака направо се подигра с С 300 . ПОДИГРА ИМ СЕ. И то проведена със самолети 4то поколение F 16 -6 самолета и ги направиха хахо бръм
  • 46 Антрополог

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Панов":

    Русия е азиатска страна. тя не е заселена както ни казват със славяни а с угро-фински-татарско население. И в тази обширна територия никога не е имало демокрация, там винаги човека се е подчинявал сляпо на властта. Големия руски историк Соловьов казва: „За нас, руснаците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска”. Следователно,руснаците никога не са били свободни. През цялата си история те само са задушавали свободата на другите. На тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност.
  • 47 Канал Первьий

    4 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: в рамките на следващите пет години Русия ще сведе бюджета си за отбрана до по-малко от 3 процента от брутния си вътрешен продукт.
    Ако това е така не виждам ,как Русия разработва някакви свръх оръжия и прави толкова ресурсоемки учения след като БВП и е около Португалското БВП. Това означава ,че основно дава средства на Союзмультфильм , на някакви зарисовчици и на интернет тролове да пускат фалшиви новини.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Франц Кафка

    5 5 Отговор
    Путин е решил да храни своите граждани през 2019 година с ракети !
    Но мен друго ме интересува ,
    20 мах това са 24 480 км в час или 408 км в минута, или 6800 м в секунда ..
    Не ме интересува как това чудо стреля и какво може да унищожи.
    Въпроса е в друго , как то лети в атмосферата със старите украински двигатели ?

    Коментиран от #54

  • 50 Руски памперс

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "Насран русофоб":

    От страх се изпускат единствено русофилите товарищ, оплачи се на чичко Путен.

    Коментиран от #65

  • 51 Георги Македонски

    4 7 Отговор
    Ей неандерталци . Защо слагате минуси на Илия Бешков . Не уважавате ли един достоен българин ,който критикува и царската власт преди 9ти и комунизма след 9ти , И него ли ще обявите за соросоид. Как един път когато ви обвиняват за руски подлоги ,не излязохте да кажете ; Не ,ние не сме руски подлоги . Ние сме българи-патриоти . Толкова деградирали индивиди не съм видял през целия си съзнателен живот.

    Коментиран от #55

  • 52 300 - С

    9 8 Отговор
    Полетите над Сирия на еФки строго забранен за вечни времена!

    Коментиран от #71

  • 53 Василев

    5 2 Отговор
    Селяни, сега руснаците по американски почин ще пребоядисат старите ракети и ще ги лашнат на Турция на цената на с500.
    Агент Илон Мъск. ЦРУ!!!
  • 54 Полк Щърбаков

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "Франц Кафка":

    Драги Франц . Нищо руско не лети с тази скорост . Това просто е препечатка от новата книга : Фантомас се развихря . В очакване сме да чуем и за новия летящия танк . Ако си спомняте имаше някаква информация за това в Техника Молодежи по време на соца.

    Коментиран от #56

  • 55 Отечествен Фронт

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Георги Македонски":

    Оправдават се само виновните а бг. русофилите не са такива-виновни! По голям патриот от русофилите в България никога не е имало, това го знаят и малките деца! България същесъвува скед 5 векаблагодарение на Русия всичко друго е квиченето на продажни антибългари и ТОЧКА!!!

    Коментиран от #57, #73

  • 56 Исак Нютон

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Полк Щърбаков":

    Драги ми смехурко, мозъкати е задръстен от завист към руските успехи, и затова не можеш да приемеш скороста на руските ракети от 5 пъти звукът (6000)км.ч!
  • 57 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #55 от "Отечествен Фронт":

    Кога русофилите сте били българи и патриоти? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи! Патриоти сте, но руски.
  • 58 Сорос фалира

    5 0 Отговор
    Разклатаката ви е не повече от 10 памперса на ден сороси допълнителните са за ваша сметка НПОто няма да осребрява касови бележки след квотата от 10 бр памперси! Въздържайте се!
  • 59 педал ти от опит ли знаеш как да си

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Рубладжийче":

    ползваш задника, затова ли си го подложил на краварите? Аз мразя соросоидите безплатно, не съм платен като краварските отрепки!

    Коментиран от #60, #62

  • 60 Отечествен Фронт

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "педал ти от опит ли знаеш как да си":

    ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е НА ВСИКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ ДА МРАЗИ ВРЕАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ПЛАТЕНИТЕ СОРОСОИДИ

    Коментиран от #72

  • 61 Илия Бешков

    2 4 Отговор
    Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство
  • 62 Рубладжийче

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "педал ти от опит ли знаеш как да си":

    Само руската измет си дава Д. - то под наем. И изпитва удоволствие при това.
  • 63 Ура другаре

    6 3 Отговор
    Едно време в казармата идваха едни изкууригали дъртаци от дружество Г. Кирков и ни обесняваха, че най-миролюбивите ракети са съветските. След 40 години все още има такива идиоти.
  • 64 Радко Д Старев

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Оффф":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!
  • 65 „От страх се изпускат

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Руски памперс":

    единствено русофилите” - каза си за кураж русофобът, докато си сменяше памперса!

    Коментиран от #69

  • 66 Съобщение

    4 3 Отговор
    Светата путинославна църква на русофилите от последните дни съобщава на всички путиноиди, че сам Господ Путин е разрешил всеки русофил загинал от руска ракета да отива направо в путинославния рай!
  • 67 Ян Бибиян

    3 2 Отговор
    Такива ракети българските арменци ги правеха още през 40-те години. Слаба ракия са руснаците.
  • 68 Франц Кафка

    3 3 Отговор
    Русия има два неизлечими комплекса - рекето-зенитен и комплекс за непълноценност !
    Внимавайте товарищи колхозници - заразни са !
  • 69 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #65 от "„От страх се изпускат":

    Първо русофилите се използват от руснаците като памперси. Вършели им същата работа и им излизали без пари. И второ русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 70 Така че Византия е виновна

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Не е важно кой какво е написал , или създал. Важно е кой я легитимира пред света. Тоест мощната Византия използва своето влияние , на Всеселенският Събор, да прокара и утвърди тази нова славянска азбука. До тогава самото начинание е било ерес , противоречи на каноните , да се слави Господ на латински , гръцки , еврейски език , и отклонението от това се е преследвало жестоко. След това разрешение е могло да се правят , чисто български корекции , съобразено с нашите особености , и най-вече опит за самостоятелност от Византия. Византия тогава е смятала , че с тази азбука ще подчини славянските народи под скиптъра на Патриарха .

    Коментиран от #74

  • 71 Русия е кочина

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "300 - С":

    Колко рубли взе за тая глупост ,кажи сега . Ти не виждаш ри ,че ги разглобиха от бой на 25.12 . Обаче каквото ти е кпуснал Кутев това ще повтаряш
  • 72 Макаренко

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Отечествен Фронт":

    Къде са тези соросоиди , аз виждам само путиноиди . Щели да разположат полк с ракети. Кво означава това , че половината полк ще опъва един чаршаф -пардон екран ,а другата ще прожектира мултфилм с ракети Хипер . Това да не са от онези ХИПЕР вафли дето ги продават по павилиончетата. Осъзнайте се другари колхозници . Ножа е дървен.
  • 73 Георги Македонски

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Отечествен Фронт":

    Безроднико , ще ни правиш ли пак Македонци .
  • 74 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #70 от "Така че Византия е виновна":

    Няма по-голям безродник и национален предател от русофила! Готов е да принизи и омаловажи духа и културните постижения на нашите деди, само и само да докаже, че мръсната руска кочина нищо не е получила от България, а от Византия например.

    Коментиран от #76, #83, #87

  • 75 Франц Кафка

    2 2 Отговор
    Бог определенно има някакъв план по отношение на Русия ,
    той точно нещо е замислил , иначе как да си обясним факта , че е събрал всички неадекватни в една държава ?
    Съгласете се - това не е лесна задача , даже за него ...
  • 76 Франц Кафка

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Безпросветни продажници !
    Изглежда не са чували нищо за Преславската школа и златният век на цар Симеон .Между впрочем , украинските президенти се заклеват над Евангелие на което пише - Преведено на руска мова от Българска мова .
    Тогава все още Рус е била една..
    След 2 века се появява и Московското княжество , а още след 2 века Петър първи ги ограмотява и основава Русия .
  • 77 Дядо Вангел

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Ванга":

    2021г ще бъде открито ККП на руско-канадската граница на в Аляска :D
  • 78 Хр Ботев

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "русофилска подлога":

    иди си изпери осраните потури, ти нищо на никого не си дал...руснаците поне свобода ни дадоха, че още щяхме да се зъбим на тирана в кръчмите

    Коментиран от #81

  • 79 отворко

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "1944":

    да не е само сащ? не е ли цялото нато срещу русия? като събереш процентите и абсолютните числа и ще се окаже, че русия ги стряска с военен бюджет 20 пъти по-малък от този на натовците

    Коментиран от #82

  • 80 Nnn

    2 3 Отговор
    Който на 20 не е бил седесар е нямал сърце. Който на 40 и нагоре продължава да е седесар е продажен ИДИОТ!!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 каПутин

    2 2 Отговор

    До коментар #79 от "отворко":

    Е как ги стряска ,отворко ?Не виждаш ли ,че всички му се смеят на ЖОЖЕТО ,че пуска фейкове ,включително и за ракетите Авангард

    Коментиран от #86

  • 83 Франц Кафка

    0 3 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Това Евангелие преведено от български , се счита за първото Евангелие на украински език .
    Правилното е , че ние сме дали писменост не на Русия , а на Киевска Рус , а през 18 век Петър първи е поканил киевски свещеници , да обучават угро - фините на българско , не славянско писмо .
    Академик Лихачев е написал много точно от къде финските племена , мери , чуди , мордови , населявали по това време московските територии са заговорили на български .

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%BA%D0%BE_%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5
  • 84 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "русофилска подлога":

    Българската ..Тази на ТРЕТОТО Българско царство.....но след като не си българин -как да разбереш.....
  • 85 Хр Ботев

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "русофилска подлога":

    видно е, че си подлога, всички русофили се изхождат в теб...дерзай
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 отворко

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Франц Кафка":

    и ти си един Кафка...какъв литературен украински те гони пък и тебе? сам си цитирал -Публикувано във факти.бг: із язика болгарського на мову руськую

    Коментиран от #90, #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Франц Кафка

    2 4 Отговор

    До коментар #88 от "отворко":

    Какъв руски език по това време бе :)))
    Рус са наричали Киев , не измислената след 2 века Русия .

    Коментиран от #91, #102

  • 91 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #90 от "Франц Кафка":

    И къде в поста ти е Украйна?

    Коментиран от #97

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Муслим Магомаев

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Оффф":

    Публикувано във факти.бг: Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!
  • 95 До автора на статията , А. Стойкух

    4 2 Отговор
    РУСИЯ не е АНЕКСИРАЛА КРИМ. Крим прогласява да премине към РУСИЯ а РУСИЯ не възрази на тяхното желание !

    Коментиран от #96

  • 96 русофилска подлога

    4 4 Отговор

    До коментар #95 от "До автора на статията , А. Стойкух":

    Как реши Крим пък да отиде към Русия ? Чрез незаконен референдум с 90% манипулирани гласове и при положение ,че не се дава на никой да има достъп до самия референдум.Колко съветско нали ? Крим е анексиран НЕЗАКОННО ! Не случайно само няколко държави признават референдума ,а останалия цвят осъзжда дейстията на Русия ,като окупаторски ! Дори и Китай е ЗА териториалната цялост на Украйна.
  • 97 Франц Кафка

    3 5 Отговор

    До коментар #91 от "любопитен":

    Любопитният , да знаеш - Фейковете в РФ-то започват с историята и завършват с ракети със скорост 27мах.
    Но това за тях не е предел , могат и по - голяма скорост да развият , например от 70 мах , след като им свърши тоалетната хартия .
    Виж Венецуела , страната с най -много запаси от нефт в света

    Коментиран от #98

  • 98 любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #97 от "Франц Кафка":

    Къде го чете това за 27 мах? Каква е връзката с Венецуела? И къде в поста ти е Украйна?

    Коментиран от #99

  • 99 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #98 от "любопитен":

    Зам .министър на отбраната го каза ,и тук във Факти го писаха

    Коментиран от #101

  • 100 SIMO

    1 6 Отговор
    Така е да, след като Израел доказаха ,че С 300 е абсолютно безпомощтна и безполезна система . Но и С 350 едва ли ще се задържат дълго .
  • 101 любопитен

    5 1 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    Съобщено е за 8 мах, от Козяк може да са ти спуснали друго.

    Коментиран от #105

  • 102 отворко

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Франц Кафка":

    а Първото българско царство със столица Преслав дали се е наричало България? А Второто? Столица Търновград? А след 500 години турско, дали Третата българска държава е населена с българи? Смехурко си ти. Вероятно само си чувал за Франц Кафка.
  • 103 Франц Кафка

    0 2 Отговор
    Невероятен позор.

    Новата ракета АВАНГАРД се оказа картинка от новините на Fox-news от 2011 година .
    Новината е за експериментален хиперзвуков ракетен планер , разработван по това време в САЩ , в рамките на проекта DARPA Falcon.
    Абе не ли ви омръзна да лъжете и да ви лъжат ?
  • 104 Вили

    0 2 Отговор
    Ако някой е забелязал зенитни ракети в пакет с 12, 8 броя имат и НАТО, САЩ, Израел. Те са по малки за средни разстояния. С-зоо са топузи, трудни за обслужване и уязвими.
  • 105 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "любопитен":

    Я не се прави на улав ! Ето го и от Факти https://fakti.bg/world/352200-nama-kakvo-da-spre-ruskite-raketi


    А между другото днес излезе информация ,както и снимки от израелската бомбардировка . Ха познай какво са прихванали с ПВО то - един дебел -ето това . Лъжа , лъжа и пак лъжа. Те друго нямат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания