Last news in Fakti

1 Януари, 2019 19:01 3 156 10

Новогодишно чудо! Спасиха бебе в Магнитогорск

  • магнитогорск-
  • русия-
  • газ-
  • взрив-
  • бебе

Работата на спасителите в града ще продължи и през нощта

Новогодишно чудо! Спасиха бебе в Магнитогорск - 1
Снимка: BGNES/EPA

Разчистването на развалините на мястото на частично срутилата се сграда в руския град Магнитогорск и търсенето на пострадали ще продължи и през нощта, съобщи за ТАСС представител на министерството на извънредните ситуации.

Както и предишната нощ, ще бъде включена осветителна и отоплителна техника. Според прогнозата температурата в Магнитогорск ще падне до 29 градуса под нулата.

В Челябинска област на 2 януари е обявен траур във връзка с трагедията.

Жертвите вече официално са осем, след като днес бе потвърдена смъртта на осми загинал. Тялото му бе извадено от развалините сутринта.

Състоянието на 11-месечното момченце, което бе извадено живо след 35-часов престой под отломките, е крайно тежко и то ще бъде транспортирано за лечение в Москва. Редом до него в реанимацията в местната болница е майка му. Неговите родителите са оцелели, както и тригодишният му брат.

Жителите на града са организирали спонтанно импровизиран мемориал близо до сградата, където носят цветя, новогодишни играчки и свещи в памет на загиналите. Някои казаха, че носят подаръците, които са купили за Новата година. Много хора стояха тук през целия ден въпреки студа и наблюдаваха как спасителите разчистват развалините. Много от тях видяха как беше извадено бебето. "Не познавам лично семейството на момченцето, но историята на спасяването му трогва до сълзи", каза съседка, донесла цветя.

Раненото 13-годишното момче, извадено изпод развалините, получи подарък от президента на Русия Владимир Путин - таблет. Губернаторът на областта Борис Дубровски, който изпълни поръчението на президента и предаде подаръка на момчето, заяви пред журналистите, че то е "много позитивно дете" въпреки преживения кошмар, и "няма съмнение, че ще се възстанови и ще бъде добър човек".

Президентът, който посети болницата в Магнитогорск снощи, обеща на момчето новогодишен подарък. "Нова година е, а аз толкова бързах да пристигна при вас, че не взех нищо, но непременно ще донеса", каза Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    7 32 Отговор
    Камъните паадат,падат от небето,падат във русия.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Гост

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Български скот ли си, трол ли си, не те знам. Статията съобщава за щастлив изход на едно невръстно същество, което няма нищо общо с гадориите по света и с делата на руските политици. Всеки родител би се зарадвал, че детето е спасено, въпреки тежките му поражения. Нека Господ реши дали заслужаваш да си родител.

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пРосия

    7 9 Отговор
    А в Магнитогорск се говори ,че взрива не е предизвикан от изтичане на газ ,а от кола бомба .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ами да вземат да съобщят по-добре какво ще правят с останалите такива блокове-ковчези , дето 80% от руснаците живеят в такива , иначе почваме да чакаме следващата "трогателна" история !!! В Раша вече няма година без поне един два такива случая , а положението само се влошава !!! Тия панелки са на 60-70 години , а основен ремонт няма и да дочакат !!!! Подарил жужи таблет , това е върха на дебилизма , обявяваме хипер мега ракети ,а " поданиците" да ги затрупват собствените им жилища , в които ги вкараха насила на всичкото отгоре !! Тоя коптор , дето паднал като къща от карти , кой го измисли и сътвори ??? Ако беше на запад оцелелите ще станат милионери от обезщетения и който е подписал за тоя коптор ще изгние в затвора , той бил подарил таблет ахахаххах !!! Айде да не ни прави на бунаци !!!

    Коментиран от #9

  • 8 случаен

    3 1 Отговор
    Радвам се за спасеното детенце, но като гледам, жертвите едва ли са само 8. Невъзможно е. Както е и невъзможно информацията за броя на горките жертви да е вярна. Едно от най-непоносимите неща на така наречения комунизъм е страхът от хората и омразата към тях. На руските управляващи, пък и на всички изтърпели този експеримент, вечно им се привиждат шпиони и злосторници в лицето на собствения им народ, защото съдят по себе си. Народ се управлява с любов, загриженост, не с подозрения, страх и омраза! Който не е сърбал попарата на дивото племе, наречено комунисти, нищо не знае!
  • 9 Русофил

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    На всичкате отврати, които се радвате на човешкото нещастие само защото е сполетяло руснаци ще отговоря „с каквато мярка мерите с такава ще ви се отмери„ Срам ме е заради вас. Господ да прости невинните жертви. Най искренни съболезнования.
  • 10 Др Чирков

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Остави го Серем той на все сере. Страда от тежък дебилитет с раздвоение на личността. Сере и после сам се опровергава. Нуждае се от спешна лоботомия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания