9 Януари, 2019 07:50 2 516 7

Удар по правителството на Тереза Мей

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • удар-
  • великобритания-
  • ес-
  • сделка

Във вторник е решаващият ден за Брекзит

Удар по правителството на Тереза Мей - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският парламент нанесе удар на правителството, като прие поправка, която цели да създаде пречки пред евентуално излизане на страната от ЕС без одобрена сделка, съобщи AP.

Законодателите гласуваха днес поправка в Закона за финансите, която забранява да се правят разходи за подготовка на т.нар. Брекзит без сделка, освен ако това не бъде разрешено от парламента.

Вотът показа колко голяма е съпротивата в парламента пред евентуални планове за напускане на ЕС на 29 март без сделка. В парламента няма мнозинство за излизане от ЕС без споразумение, каза лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин.

Британските законодатели ще започнат да гласуват за сделката за Брекзит в 19 часа по Гринуич на 15 януари. Точният час съобщи опозиционната Лейбъристка партия, позовавайки се на проектопрограмата на започващите петдневни дебати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    9 1 Отговор
    Че то от самото начало бе ясно че задачата на змей е да бави и извърта така че да не бъде зачетен референдума. Нарочно терезка разиграва циркове с руска заплаха за да плаши пиянките от острова и да ги настройва против правителството което е уж за излизане.

    Коментиран от #2

  • 2 Икономист

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Хайде пак Руснаците виновни за некадърност на Мей. Две години изчаква за да може да блъфира и да изнудва ЕС и накрая нищо. Тъпо споразумение в което се казва когато започнем търговските преговори тогава ще решим спорните въпроси. Тоест ще си осигори 2 години за преходния период и после ще даде горещият картоф на някого.
  • 3 BRABUS

    4 0 Отговор
    Вън ! !!
  • 4 Русофил

    2 0 Отговор
    Очевиден провал на глобалистите. Омръзна ни да слушаме оправданията на Мей. Отклоняване недоволството с предателя Скрипал и руската опасност. Спасението е само във обявяване военно положение като Порошенко. Който е казал хоп тръбва да скочи.

    Коментиран от #5

  • 5 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Да ,но за да скочи Порошенко иска американците да му държат гащите докато се засилва и по време на самия скок.
  • 6 Eee

    0 0 Отговор
    Че това е в подкрепа на правителството явно автора не е запознат, ама да пиши там нещо.

    Коментиран от #7

  • 7 Икономист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Eee":

    Такава "голяма" подкрепа че собствените ти депутати ти казват нямаме ви доверие не може да харчите пари за глупости :)))). В нормална държава при такава "подкрепа" правителството си подава оставка.
Новини по държави: