Last news in Fakti

9 Януари, 2019 20:50 10 173 12

Нож в гърба за Тереза Мей

  • северна ирландия-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей

Британският премиер не получи подкрепата на северноирландския си съюзник за сделката за Брекзит 

Нож в гърба за Тереза Мей - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северноирландската партия, която подкрепя правителството на малцинството на премиера Тереза Мей, категорично предупреди, че ще гласува в парламента против нейната сделка за Брекзит, освен ако от споразумението не бъде премахнат т.нар. предпазен механизъм, предаде Reuters.

Говорителят за Брекзит на Демократичната юнионистка партия Сами Уилсън определи като "прах в очите" предложението на Лондон да предостави на законодателното събрание на Северна Ирландия правото да гласува против новите правила на ЕС, ако предпазният механизъм влезе в сила след Брекзит.

Неговото предназначение е да не допусне "твърда граница" между британската провинция и членуващата в ЕС Република Ирландия, ако двете страни не успеят да постигнат бъдеща търговска сделка.

"Единственото, което може да ни накара да променим позицията си, е предпазната клауза, както по отношение на Обединеното кралство като цяло, така и по отношение на Северна Ирландия, да отпадне от споразумението", каза той.

Уилсън, който е един от 10-те депутати на партията, подкрепящи правителството на Мей, подчерта, че неговата позиция не се различава "ни на йота" от тази на останалите му колеги.

Някои инвеститори и големи банки смятат, че сделката на Мей ще бъде отхвърлена при гласуването на 15 януари, но в крайна сметка ще бъде одобренa.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 писна ми

    19 4 Отговор
    чудесно! и чук в тиквата да получи, акъл няма да и дойде. за външност....нека не говорим!
  • 2 среднощен

    20 0 Отговор
    Да минава 15-ти, че да приключва тая "агония"..!?
  • 3 Varna

    17 1 Отговор
    Тая и толкова куха и нагла ,че чак сама си повярва в простотията и лъжите
  • 4 Икономист

    9 0 Отговор
    Нож номер 2 е че след гласуването парламента прие че Мей има само 3 дена да представи план Б ако гласуването е отрицателно.
  • 5 Tiffff

    8 0 Отговор
    Нож в g- точката на Мей
  • 6 Биоробот

    10 1 Отговор
    " Нож в гърба за Тереза Мей"
    Не нож и не в гърба, а по-надолу и трябва на нея. Англичаните тепърва ще съжаляват за целия този цирк с напускането.
  • 7 Цар Вул

    7 3 Отговор
    Какво ни интересуват "Ингилизите"?Всяка коза за свой крак!Защо да остават в ЕС,за да им изстискват най голямата вноска ли?Или за да им натрапят още няколко милиона питекантропоси!Безродници,нехранимайковци,убийци,проститутки и други подобни твари!Хайде на бас,че няма да отхвърплят Брекзита и
    джендърите от Брюксел ще го д.хат/под вода и над вода/!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 патриотъ

    3 1 Отговор
    Докога ще играем на "тука има-тука няма"?!Изритвайте я тая грозотия от Европейския съюз и не ни занимавайте повече с тия лъжци и шмекери!

    Коментиран от #10

  • 9 сталин

    2 0 Отговор
    СРЕШУ ИНГИЛИЗИТЕ ТРЯБВА МНОГО ТВЪРДО ПО ДЕГОЛСК
  • 10 ????

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "патриотъ":

    Оправете си вашата тук кочина, че масово български цигани прииждат във Великобритания, много лошо и по лошо казват им е вече в България, надолу към пропъстта надолу с това висше българско образование, там 150 хил. Ти излиза елитно в топ 10 в Лондон, но... Със знания и т. Н. Достатъчно ли ви е платени тролчета и там горе удрещи дечица та ни, увредени именно от вас, а не от соца, без партия, но истината е тази, некомпетентни калинки с отличените ви купени бг дипломи
  • 11 ????

    1 0 Отговор
    Пропастта
  • 12 Анонимен

    0 1 Отговор
    Мей, само в мокри сънища.. 200 години от Бг напред са, ноооооо късмет,... Че не сме се родили там, а тук в тая миризлива и крадлив свинщина ДУМУСЧИЕВА
Новини по държави: